Boganbefalinger fra (hele!) min familie til din

Asger, 7 år: “Søde Sally Sukkertop og andre ækle eventyr” af Rune T. Kidde. “Vi hørte den i bilen, da vi kørte på sommerferie sidste år. Den er helt vildt sjov, fordi den er fjollet, og fordi der er en mand med med en motorsav, som på et tidspunkt skærer Bedstemor Bob i to millioner stykker.” (Mor tilføjer: Jeg kan bedst lide historier for børn, der har lidt kant, og her er Kidde altså mesteren. Dog ikke for sarte børne-sjæle!)

Sigurd, 8 år. “Katla og Knøs”-serien af Peter Gotthardt. “Jeg synes, den er rigtig sjov og god og spændende. Den handler rigtig meget om venskab.” (Mor tilføjer: Denne serie er oplagte læs-selv bøger for denne aldersgruppe. Lavt lix-tal men ikke på bekostning af historien, som tilhører fantasy-genren).

Therese, 10 år. “Apollons prøvelser”-serien af Rick Riordan. “Jeg synes, den er meget spændende, der er rigtig meget handling, og der er ikke så meget snak, men når der er snak, så er det helt vildt sjovt.” (Mor tilføjer: Målgruppen for Rick Riordans bøger er egentlig teenagere, så hvis du introducerer bogen for en 10-årig, skal det være en dygtig læser eller et barn, der er vant til at følge opbygningen af et plot).

Blogejer, 32 år. “Ekstremt højt og utroligt tæt på” af Jonathan Safran Foer. “Så finurlig og utroligt rørende og litteraturnørden i mig er vild med opbygning og virkemidler!”

Søster, 33 år. “En mand der hedder Ove” af Fredrik Backman. “Hvis ikke du allerede har læst den, så skal du gøre det! Humoristisk, fængende og simpelthen bare god. Hvis du allerede har læst den, holder den kvindelige pendant “Britt-Marie var her” af samme forfatter også højde.”

Svoger, 38 år. “American Gods” af Neil Gaiman. “Den er på engelsk, men er super velskrevet og en helt ny drejning på de gamle historier om de nordiske guder, som vi er vokset op med. Urban-fantasy når det er bedst … og så lige “Hypnotisøren” af Lars Kepler (nr. 1 i serien om Jonna Linna), fordi jeg ikke kan vælge. Møg-spændende krimi!”

Far, 64 år. “Altid allerede elsket” af Peter Bastian. “Peter Bastian siger om sig selv d. 20. marts 2017, blot uger før han døde i en alder af 73 år: ‘Jeg kan se, hvordan forestillingen om det gode, det højere og den bedste udgave af mig selv har været en drivkraft, men også hvordan den forestilling har skabt fjendskab i mit eget liv. Bogen handler om, hvordan jeg er kommet til forsoning med mig selv – fred i eget hus. Og om efter et langt liv at have fundet et nyt syn på kærlighed.’ Kærlighed, fred, forsoning – hvad er adressen på den butik, hvor det er til salg? Det ved Peter Bastian noget om, og jeg har været så glad for at følge ham, ikke mindst det sidste stykke af vejen.

Mor, 65 år. “Den forsvunde fuldmægtig” af Hans Scherfig. “Småborgerlighed og ønsket om at forsvinde og starte forfra beskrevet med skarpe ord og vidunderlig satire.”

Mormor, 90 år. “Driver dug, falder regn” af Margit Söderholm. “Nogle bøger sidder fast. Jeg læste denne i min ungdom og husker den stadig tydeligt.

Reklame

Der har været efterspurgt inspiration til sommerlæsning, så de kommende måneder vil jeg løbende smide nogle anbefalinger både fra undertegnede og fra andre, der kunne byde ind med noget lækkert. Vi lægger ud med noget til enhver aldersgruppe, som jeg har indhentet fra min søde, samarbejdsvillige familie. (Jeg ville have skrevet “familien Poulsen”, men så gik det op for mig, at størstedelen af dem faktisk har et andet efternavn). Hele bunken af anbefalinger findes desuden på Mofibo, hvor nye kunder stadig kan få 30 dages gratis prøveperiode med koden “MIRIAM”. Har man været kunde før, opretter man sig bare med en ny email, og vupti, så er man ny kunde. 😀 Jeg skal i øvrigt hilse og sige, at lyd-børnebøger er vejen frem på længere bilture!

Kommentarer (21)

 • “En mand der hedder Ove” er ganske fin, men den når altså ikke “Britt-Marie var her” til sokkeholderne! Hold op, hvor jeg elsker den bog 😀

  • Er helt enig – er vild med “Britt-Marie var her”. Ove -bogen er dog også rigtig læs-værdig. Backman skriver på den skønneste og mest finurlige og værdige måde om både skæve og lige eksistenser. “min mormor hilser og siger undskyld” er i øvrigt også en usædvanlig og smuk bog om en lille pige, hendes sjove småtossede mormor og deres verden. Har netop købt “Ting, min søn skal vide om verden” til sommerferielæsning <3

 • “Driver dug, falder regn” var den første “voksenbog” jeg læste. Jeg var fuldstændig væk i den. Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg min mors eksemplar af bogen. Måske jeg skulle genlæse den i sommerferien.

  • Samme historie her. Fantastisk. Min mor har den stående på reolen, måske jeg skal genlæse den under næste visit.

 • Ved du hvor læge Mofibo tilbuddet gælder? Jeg vil nemlig gerne have det med på ferie, i næste måned 🙂

 • Sikke mange fine boganbefalinger, og hvor er det sjovt, at du har fået hele familien med på legen.

  Det er altså derfor, du er min yndlingsblogger: Fordi du skriver indlæg som dette med dit helt eget Miriam tvist 🙂

 • Åh, “En mand der hedder Ove”, den enste bog jeg har grædt over. Den er skøn, sjov og rørende.

 • Vild med at anbefalingerne er til alle aldre. Jeg hørte En mand der hedder Ove på Mofibo – og fortællerstemmen gør den ekstra fantastisk. Tak.

 • Jeg er så meget på Team Mormor! Margit Søderholm skrev så smukt, og hendes historier og karakterer holder stadig. Tror jeg har læst Hellesta serien 3-4 gange. Har din mormor flere gode anbefalinger i ærmet?

 • Hej Miriam, blot til formaliteterne (og for at undgå kærlighedsbreve i din indbakke fra forbrugerombudsmanden) skal der øverst i dit indlæg stå “reklame for xxx” 😀

  • Det behøver der ikke, nej. Indlægget her er ikke aftalt reklame med Mofibo, det er ganske selvvalgt skrevet. Når hele indlægget ikke er reklame, men kun en brøkdel af det er, så er det nok at markere den del af indlægget, der er. Lidt ligesom når jeg smider et reklamelink ind i et tifældigt indlæg, men resten af indlægget ikke er reklame. Det blev stadfæstet af en jurist, da der i sin tid var panelsnak om netop markedsføringsloven, hvor forbrugerombudsmanden også var til stede. Sponsorerede indlæg er altid markeret som sådan, og der skal det rigtig nok stå i starten af indlægget, men det er dette ikke. 🙂

 • Kan varmt anbefale “jeg skulle hilse fra min mormor og sige undskyld” samme forfatter til en mand der hedder Ove. Det er muligvis ikke den helt korrekte titel men det er i det område. Tak for boganbefalinger?

  • Sponsoreret er det nu ikke – jeg har ikke fået en krone for at skrive det. Men der er et affiliatelink nederst, ja. Og det må man gerne bruge! 😀

Der er lukket for kommentarer.