Nyt år, nyt hår

Det er over et år siden, jeg sidst blev klippet, og det var ikke en god oplevelse. Jeg havde ellers forhørt mig grundigt for at finde en kvalificeret frisør, og da jeg satte mig i stolen, fortalte jeg forsigtigt, at jeg har en smule(!) frisørskræk, fordi krøller er lidt besværlige, og nogle frisører nok er en anelse for selvsikre, når de garanterer, at det absolut intet problem er. Og så går jeg derfra med en kruset afro. Min nye frisør nikkede og grinede og sagde, at der findes rigtig mange frisører, der desværre ikke ved, hvordan man skal håndtere krøller, og så fandt hun sine frisørredskaber frem og gav mig en kruset afro. Det kostede mig vist omkring 800 kroner.

Af samme årsag har jeg altid et hårelastik med i tasken, når jeg skal klippes. Fordi jeg som oftest er nødt til at sætte mit hår op for at skjule slutresultatet. Og det er selvfølgelig et massivt first world problem, men jeg synes ligesom, det er meningen, at man skal føle sig dødlækker, når man går fra frisøren og ikke som Monica Geller på Barbados.

Der findes kun ét sted, jeg er gået glad fra, og det er hos PER i Århus. Jeg har prøvet tre forskellige frisører og været lige lykkelig hver gang, for de bruger samme teknik, og det er der, forskellen ligger. Og fordi mit hår er blevet noget tyndt i spidserne og temmelig besværligt (jævnfør min mindre fantastiske hårdag på før-billedet), tænkte jeg, at det ville være klogt at stikke til Århus en dag, mens jeg alligevel er i det jyske, og få det fikset. Så det gjorde jeg. Det tog næsten to timer, fordi krøller netop opfører sig helt fucked, når de er blevet vasket og skilt ad, så der skal arbejdes noget på at samle dem igen. Men det klarede Line J til et suverænt 13-tal, og jeg betalte lykkeligt de 525 kroner, de kostede mig for en gangs skyld at føle mig dødlækker efter en klipning. Elastikken måtte pænt blive i tasken.

Om jeg så selv kan finde ud af at sætte det lige så pænt, det må tiden vise! 😀

haircut-per-before-after-curls

Kommentarer (31)

 • Hej Miriam,
  Jeg kan kun anbefale dig Sissel hos Klippestuen Z, så slipper du for den lange tur 🙂

 • Mega pænt! Men synes nu også det billede du lagde på insta – inden du blev klippet – var så flot. Det var lidt mere wild og afslappet. Begge dele er godt til dig, så synes nu altså sagtens du kan vente et års tid med at blive klippet. Lucky girl 🙂

  • Jeg er bange for, at det er sådan noget, der er væsentligt bedre på billeder end i virkeligheden. Pænt langt fra, men langt fra pænt, som man siger! 😀

 • Jeg har også krøller og er endnu ikke nogensinde kommet fra frisøren uden at tage en elastik i. Forhåbentlig finder jeg en dag en frisør, som vil forstå mit hår. Det værste er dem, der foreslår at glatte håret før de klipper det… 😑

  • I hear you! Den med det glattede hår har jeg også prøvet. Jeg har gået hos den samme frisør i 12, hun kender mit hår så godt og klipper det helt perfekt – men style det, det kan hun altså ikke særlig godt. Så jeg har også altid en hårelastik parat når jeg går derfra, haha – og så sidder det lige som jeg vil have det når jeg har vasket og stylet det selv 🙂

 • Line J er også “min” frisør hos Per og hun er simpelthen så dygtig! Jeg går glad derfra hver eneste gang 😄 (Mit hår er ikke krøllet men usædvanligt tykt, og det er heller ikke alle der kan klippe det pænt 😏)

  • Jeg har også usædvanligt tykt hår ovenikøbet med fald og bølger og 3(!) hvivler. Har godt nok været haft mange “spændende” frisurer. Har endelig fundet en frisør der forstår at klippe mit hår og er blevet klippet af ham i 5 år nu.

 • Wow hvor er du smuk! Dit hår ser virkelig SÅ godt ud efter klipning! Det ser også godt ud på før-billedet, men efter-billedet ser MEGA godt ud <3

 • Jeg har det på samme måde med frisører OG med begejstringen over PER. Jeg var helt lykkelig da jeg efter mange dårlige oplevelser endelig fandt Janne hos PER. Nu er hun efter mere end 10 år desværre stoppet, men skiftet til Lotte var også en rigtig god oplevelse! I-land ja, men det betyder alligevel meget…

 • “Jeg vil ikke gå herfra som puddel”
  Frisør: “Nej, det forstår jeg virkelig godt.”
  *Går derfra som kæmpe puddel*

 • Nøj hvor jeg ville ønske, jeg havde sådan et flot krøllet hår! Mit er bare helt kedeligt og glat. Tilmed altid fedtet. Øv haha.

 • Hedder det virkelig ET hårelastik? Jeg er decideret chokeret – mest over min egen uvidenhed! 😱🙈

   • Jeg tror ikke, det har noget med jysk at gøre, det er bare et af de ord, hvor mange mennesker synes, den “forkerte” udtale lyder mere rigtig. Ligesom med hamster, hvor jeg dog er på det andet hold. 🙂

    • Men du har skrevet “et hårelastik”, Miriam, og det er altså aldeles lige så forkert som “et hamster”, lige meget hvordan man synes, det lyder 😉

     • OMG!!! “Et hamster”??? 🙈 – det har jeg alligevel aldrig hørt før! Men Google kan så fortælle mig, at jeg kender for få unge mennesker, da det åbenbart er det stedord mange børn bruger. Samtidig må jeg erkende at jeg selv bruger en og et i flæng med elastik 🙊

 • Haha ja, jeg har også krøller og har de sidste mange gange takket pænt nej til de må komme mouse og tørre det med den der krøllehårtørrer.. det ligner jo jeg ved ikke hvad og er helt stift og kunstigt. Tænker andre krøltoppe også må have prøvet at komme ud med sådan en frisure 🙁

 • Jeg synes du ser så pæn ud på begge billeder, men kan faktisk bedst lide før-billedet 🙂 Jeg er ikke så god til flat hår, og jeg synes især at krøllet hår skal puffes for at komme ordenligt til sin ret, og det synes jeg er lykkedes rigtigt flot på før-billedet. Nu er jeg sikker på at du kender dit hår bedst og det er ikke for at kloge mig at jeg spørger, men kan en god olie ikke tage det værste krus i dit hår? Jeg har selv mange krøller (dog ikke så mange som dig) og jeg har rigtig god erfaring med denne: Living Proof No Frizz Nourishing Oil. 🙂

  • Nej, olie er desværre ikke til megen hjælp, fordi krusproblemet altid starter, når jeg kommer ud i blæst og luftfugtighed. Det er også derfor, jeg ikke er til stort hår. Det ser som regel pænt ud, lige når jeg har sat det, og det er “tilfældigt lækkert”, men der går rigtig kort tid, før det ser ud, som om jeg bare ikke giver en fuck for, hvordan jeg ser ud. 😀 Jeg har ikke puffet mit hår på første billede, mine krøller er bare ikke så samlede overalt, som de skal være, før mit hår kan holde sig pænt en hel dag. Det giver alt for stor variation i mit hår, hvor noget er pænt, og noget er “tilfældigt”, og det bryder jeg mig ikke om. Og så føler jeg mig bare ikke tilpas med kæmpestort hår. Jeg føler mig stor og kluntet, og det har jeg ikke lyst til. Men jeg synes heller ikke, mit hår er sådan voldsomt flat, fordi det er mere kontrolleret. Det fylder stadig mere end de flestes, haha! 😀

 • Super flot – ville ønske jeg kom til Århus 😀jeg er simpelthen nået dertil, hvor jeg selv tager mine styling produkter med til frisøren og så står jerringen (til stor morskab for resten af salonen).Førhen har jeg adskillige gange nærmest måtte kante mig sidelæns ud af døren, fordi mit hår gik totalt afro i siderne, når frisøren havde føntørret det😂😂

 • Den uperfekte pige

  Kan jeg ikke arve nogen krøller`? Mit hår er “kinesisk” fladt. Ikke en bette krøl ikke en hvivl. Det er oftest helt umuligt, for mig at få en elestik i håret, fordi det vil glide af efter nogen tid. Hej tyndt fladt hår. Suk.

 • Jeg har tykt og stort krøllet hår og jeg bliver altid klippet hos Saloon Étoile inde omkring Sølvtorvet. Enormt dygtig og sød frisør, som har rigtig godt styr på afro-hår og derfor også kan tæmme mit værste krus. Stor anbefaling herfra 🙂 OG jeg mindes at have givet 200 kr for det sidst jeg var der og hun sagde jeg kunne komme tilbage inden for en uge hvis der var noget der skulle rettes.

 • Hej Miriam!
  Har du nogensinde hørt om curly-girl metoden (balsamvask!) Det lyder skørt, men det har gjort underværker for SÅ mange “krøltoppe” ! Prøv at find gruppen curly girl dk (co-wash/balsamvask – original danish group) på facebook – den kan virkelig gøre underværker!

 • Okay Miriam, nu spørger jeg på den sødeste måde, jeg overhovedet kan: hvilket er før og hvilket er efter? Jeg kan simpelthen ikke se forskel, og jeg føler mig ret dum. Vil nogen hjælpe mig til at forstå, hvad det er, jeg skal lægge mærke til?

  • Før er til venstre, og efter er til højre. Først og fremmest er det selvfølgelig kortere, men derudover er mit hår på førbilledet større og kruset, fordi krøllerne ikke er samlede ordentligt.

 • Frisør Per er den bedste frisør der findes. Jeg har fået lavet reflekser i mit hår der i syv år og både haft Stine, Kat og Lotte og det er et lige flot resultat hver gang, lige gyldigt hvem af dem der har ordnet mit hår. Før jeg fandt dem var jeg ude for at mit hår både endte med grønt, orange og gult skær ved de frisører jeg prøvede. Men ved Per er jeg tilfreds HVER gang <3 Og det ser så naturligtpænt ud, at alle tror det er min rigtige hårfarve.

Der er lukket for kommentarer.