Jeg føler lidt, jeg skylder en undskyldning.

cvbnmEn offentlig en af slagsen endda. Til alle de naboer jeg nogensinde har brokket mig over. Selv ham alkoholikeren, der råbte til sig selv hver aften, så jeg i flere år var nødt til at sove med ørepropper. For i går så jeg “I krig med naboen” på dr.dk og stiftede i den forbindelse bekendtskab med Jens. Og pludselig følte jeg ligesom, jeg vidste, hvordan alle de utroligt vrede mennesker inde på Nationen! har det. Nøj, hvor blev jeg tosset, og jeg var fuldstændig ude af stand til at sætte mig bare lidt ind i hans synspunkt. Egentlig er det nok meget sundt lige at lukke en masse vrede ud, inden vi allesammen skal svælge i julekærlighed, så er der andre, der sidder med et behov for lige at komme et smut op i det røde felt, så er det virkelig et program, der kan anbefales.

Bør nok også undskylde for det her forholdvist indholdsløse indlæg, men det er bare et af de der programmer, hvor man bagefter sidder med en følelse af, at jeg er nødt til at snakke med nogen om det!

Derudover er selve mæglingsprocessen faktisk vildt fascinerende. Al min respekt til den ustyrligt dygtige konfliktmægler. Jeg ville personligt have meget svært ved ikke bare at råbe af folk, at de opførte sig som idioter, og det ville sikkert være en anelse mindre konstruktivt.

Men altså, hvis man synes den slags er interessant, så se det. Nu går jeg i karbad. Glædelig fredag! 😀

Kommentarer (47)

 • Hæ! Jeg så det også. Og blev også mega hidsig. Dog med modsat fortegn, for selvom jeg også sad med følelsen af, at der var skruet lidt rigeligt op for violinerne hjemme hos Jens, så var det hans nabo, som fik mig til at sidde herhjemme og vrisse ad skærmen. Jeg har stadig program 2 tilgode, men jeg ved ikke, om det er godt for mit blodtryk;)

  • Jeg er helt enig. Det er dem med containeren, ik? Han var helt forfærdelig manden der mente han kunne have en container stående i 3,5 år. Fordi de havde købt et for lille hus. Det klip der var indefra containeren var der jo ingenting stort set derinde. Det kunne de have. Og så var han så nedladende for ham den gamle. Konfliktmægleren var mildest talt uduelig. Har sjældent set noget lignende. Tænker at det undrer mig DR vil lægge navn til at bruge hende!

  • Haha, det er sjovt, som folk opfatter det forskelligt. Jeg syntes, mægleren var sindssygt dygtig til at få parterne i tale, men selvom fejlen stensikkert ligger på Leif og kones side, så er det i min optik Jens’ ufine tackling af situationen, der optrapper en uenighed til en konflikt.

   • Jeg synes også, at hende mægleren var ret så god til sit arbejde! Jeg havde i hvert fald ikke kunne lade være med at blande mig.
    Nu så jeg det muligvis kun med et halv øje på iPaden og det andet på Candy Crush, men havde han egentlig ikke ‘bare’ ringet til kommunen for at høre ang reglerne? Og så havde de skrevet til naboerne? Og helt enig i, at flisestøvsreaktionen var vanvittig, MEN at se naboerne nærmest stå og grine og være stolte af ‘at så farede jeg også hen og pegede direkte ned på ham over hækken, mens jeg råbte af ham’, det skræmte mig en lille bitte smule!
    Åh, hvor er jeg glad for, at vi har sådan nogle naboer, som lufter Cash og bager kager når vi skal holde børnefødselsdage! De er simpelthen de rareste mennesker i verden, og jeg tænker at deres kurv med juleguf skal være ekstra stor i år:)

    • Som jeg forstod det, meldte han dem til kommunen. Uden at overhovedet nævne det for dem først, så de først vidste, der var noget galt, da kommunen kontaktede dem. Og det er selvfølgelig ikke et skidegodt udgangspunkt for konfliktløsning. Det endte jo med at blive en helt stor sag, og sådan en kommen vel kun, hvis der er uklarhed om, hvorvidt reglerne bliver overholdt. Men Leifs temperament var bestemt heller ikke klædeligt, det har du helt ret i. Der var hans kone lidt mere fornuftig.

   • Jeg synes også mægleren gør det rigtig godt. Alle bliver hørt og hun er god til at lave opsummeringer…
    Jeg vil dog sige at mit pis mest kom i kog over Leif, men begge parter havde jo kørt det fuldstændig op i en spids.

 • Det kunne godt ligge op til et fremtidigt WTF emne 😄 Hvad er det værste du nogensinde har gjort mod en nabo? Eller hvad er det værste en nabo har gjort mod dig….

 • ÅH, hvor er jeg enig! Chokerende hvor skidt folk kan behandle hinanden. Mine forældre bliver chikaneret af deres naboer i sådan en grad, at de snart må flytte. Og ingen kan rigtig gøre noget. Så SINDSYGT frustrerende.

  • Jeg undrer mig faktisk over, at flytning ikke er mere oppe at vende for alle parter. Jeg ville hade, hvis mine naboer havde indflydelse på, hvordan jeg havde det i mit hjem.

 • Puha, Miriam.
  Som husejer, har jeg ondt i maven over det afsnit. Selvfølgelig kan/skal man ikke bestemme, hvad naboen vil have til at stå i haven – men når det er sagt, ville jeg godt nok også være ked af, at min nabo satte en container op i haven (og da specielt over så lang en årrække). Jeg er ufattelig glad for, at bo på en vej, hvor mine naboer tager hensyn, og endnu vigtigere – de giver mig lyst til at gøre det samme.

  • Jeg tror overhovedet ikke, konflikten handler om containeren. Den handler om hensyn, og der fejler begge parter. Men i min optik er det Jens, der starter den, da han 1) snakker med kommunen uden at tale med sine naboer først og 2) spasser helt ud over lidt flisestøv, som begge parter er enige om er hændelsen, der optrapper konflikten. Men altså, det er stensikkert, at begge parter kunne arbejde gevaldigt på kommunikationen!

 • Min opfattelse var anderledes – jeg følte med Jens. Hvorfor ikke stille containeren i deres egen have, når de ved at den generer andre. Meget tankevækkende hvor lidt fejlkommunikation der skal til,for at ødelægge et godt naboskab.

  • Helt enig.
   Og så syntes jeg at modparten i konflikten (Leif) var utroligt usympatisk. Da de sidder til mæglingen, og Jens fortæller hvordan han har det, begynder Leif bare at grine. Det syntes jeg var så flabet og respektløst.

  • Det så ikke umiddelbart ud, som om de havde plads i deres have? Men enig. Jeg er overrasket over, hvor mange mennesker fokuserer på containeren. I mine øjne ligger konflikten nærmest udelukkende i manglen på kommunikation.

 • Okay okay.. Jens var skrækkelig. Lad os blive enige om det..
  Men altså… Jeg synes nu ikke at den anden part skal vaske hænderne, for jeg synes godt nok heller ikke at de greb sagen særlig voksent an. Jeg har først og fremmest svært ved at forstå hvorfor det er nødvendigt at have en container stående i så mange år!? Og i så fald må de sgu holde den på deres egen grund..
  Du roser mægleren!? Det stiller jeg mig fuldstændig uforstående overfor. Jeg synes ikke hun bidrog med en fløjtende fis.. Men nu har jeg også set afsnit 2, hvor jeg heller synes hun gør det særlig godt 🙂

  • Det synes jeg bestemt heller ikke, de skal! De er helt sikkert urimelige, men uenigheden bliver kun en reel konflikt grundet Jen’s (mangel på) håndtering af situationen.
   Jeg synes, mægleren var knalddygtig. Ingen begyndte at råbe af hinanden, og der kom sågar indrømmelser af fejl. Og i afsnit to får hun jo netop kommunikeret til Jørgen, at det måske ville være bedst for ham at flytte. Jeg synes, hun gjorde det knaldgodt!

 • Som jeg ser det, er problemet i dette og det næste program ikke i naboskabet, men at der er noget psykisk i vejen med både Jens og ham manden fra næste afsnit.

  Ja, det er sikkert irriterende at skulle kigge på en container, men hvis det frarøver dig din nattesøvn, gør dig deprimeret og giver dig hallucinationer, så stikker der noget dybere under. Just mah 2 cents.

  • En lille konflikt kan nemt blive stor af uvisse årsager, og især i Jørgens tilfælde gjorde hans helbred (både fysisk og psykisk) helt sikkert, at han havde en kortere lunte. Han skulle nok bare være flyttet for længst. Hvis man har brug for fred og ro, skal man ikke bo i så lydte bygninger.

 • Oooh Lord – har du set afsnit to? Den er omend endnu værre, måske fordi man har mere sympati med den ene part i dette afsnit. Du kan selv regne ud hvem man har sympati med når og hvis du ser det 😉

  • Yes, jeg har set det! Jeg har faktisk mere sympati med Jørgen, fordi det er tydeligt, han har nogle helbredsproblemer, der påvirker hans liv meget. Men han skulle stensikkert være flyttet for længst! Det undrer mig faktisk lidt, at de ikke hev fat i nogle af de øvrige naboer i det afsnit. De må da have kunnet hjælpe med at finde ud af, om der reelt var tale om larm fra den lejlighed eller ej.

 • Ej hvor er det sjovt hvor vi oplever ting forskelligt. Jeg har faktisk ret meget sympati med Jens. Jeg synes de er ligeså respektløse over for ham som han er overfor dem.

 • Ej, jeg føler med Jens. Kan godt forstå han er frustreret. Og de skal da lade vær med at sidde og grine af ham.

 • Jeg synes bestemt også at konfliktmægleren klarede det godt. Det var tydeligvis en kvinde med en del erfaring med nabokonflikter og som var faglig dygtig.

  I afsnit to er det synd at Jørgen har nogle psykiske problemer, men min sympati ligger hos kvinden (navn?).

  Det er ingen der ville kunne få mig til at tro, at kvindens datter havde lagt op til Jørgen i vaskekælderen og vasket sine trusser ved siden af ham med en tandbørste. Bare det at han brugte ordet “liderlig” om datteren i brevet til moren, indikerer klar at han er psysisk ustabil. Ud over det : at ringe midt om natten, eller sende brev efter brev til hende. Det er bare ikke normalt.

 • He, er osse totalt på Jens side! Synes Leif opfører sig som et røvhul. Men det er vel derfor, det ka gå så galt, når man ka se tingene så forskelligt…

 • Jeg havde det lige omvendt! Jeg kunne næsten ikke sove, fordi jeg var så irriteret på Leif og hans uempatiske kone. Han var jo sindssyg ubehagelig, og tromlede hen over Leif (“Nej, nu er det MIG, der taler!!) uden at konfliktmægleren formåede at mediere eller give Leif lidt modspil. Han kom helt op i det røde felt på en virkelig truende måde.

  • Jeg synes, konfliktmægleren håndterede situtationen helt rigtigt ved at lade Leif brøle færdig og derefter forsøge at kommunikere hans budskab på en ordentlig måde. Havde hun afbrudt og sagt ham imod var det jo endt med en diskussion, og det havde ikke hjulpet nogen.

 • Jeg er SÅ enig, Miriam!
  Både min mand og jeg sad fuldstændig mundlamme, da programmet var slut. Og flere gange røg kæben ned på brystet af ren og skær forbløffelse over de ting, Jens sagde. Leif var bestemt heller ikke fejlfri, men jeg havde så meget lyst til at råbe til Jens, at han skulle tage ansvar for sin del i forhold til konflikten. Han havde helt klart taget offerrollen, og det kommer der godt nok sjældent noget godt ud af.

  • Ja, det var også den fornemmelse, jeg sad med. Konflikten var åndssvag, men det var Jens, der eskalerede den og lukkede af for samtale.

 • Begge parter er da lidt sære, men jeg er helt lettet over at kommentarfeltet er #teamJens. Troede lige jeg var ene om min snert af sympati…

 • Sjovt som man kan opleve det så forskelligt. Jo, bevares, ham Jens er lidt morsom og overreagerer på en container, men Leif og hans kone var meget ubehagelige, Leif nærmest uhyggelig. Jeg ville være bange for at bo ved siden af ham.
  Jeg synes mægleren var ret uduelig, hun bidrog ikke med noget særligt, noget som en objektiv part med rimelige evner for kommunikation ikke kunne have gjort og det samme i afsnit 2. I afsnit 2 synes jeg at Jørgen er helt forfærdelig og meget tydelig psykisk syg. Det er så synd for hende kvinden det går ud over.

  • Jeg synes, mægleren var fremragende! Men helt enig i afsnit to, hvor mægleren jo også får overbevist Jørgen om, at det nok er bedst at flytte.

 • Jeg var til julefrokost hos noget familie, vi kom til at tale om TV-serien. Og følgende historie kom på bordet.
  Genboen til familien havde engang en trailer med skrammel i forskellig højde parkeret i meget lang tid til venstre for deres udkørsel.
  De spurgte genboen, om han ikke kunne flytte traileren til den anden side af deres indkørsel, fordi den generede deres udsyn, når de skulle køre ud af indkørslen. Det ville genboen ikke, så undersøgte familien reglerne, det viste sig, at man ikke måtte parkere en stationær genstand i flere dage, og her taler vi om måneder. Det forelagde familien genboen. Genboen ville fortsat ikke flytte traileren.
  Familien blev lidt sur og gik til kommunen, genbo ønskede ikke rette sig efter kommunens pålæg,
  Men genboen har nu bygget en carport, der står traileren. Det er 12 år siden, min familie er luft for genboen. Det er lidt ligegyldigt og samtidig lidt ubehageligt, men der er ingen direkte stridigheder.
  Bonus ved din blok er også de gode læseværdige kommentarer, du får.

  • Ja, der er mange forskellige og interessante synspunkter i dette kommentarfelt! Jeg tror slet ikke, jeg ville kunne holde ud at bo et sted, hvor jeg lå i krig med en nabo. Det lyder meget ubehageligt!

Der er lukket for kommentarer.