New Hair. Definitely Do Care.

curly.hair.inspiration.

Jeg nasser lige på MMs indlæg igen. Indsæt selv den samme specialeundskyldning om begrænset ledig hjernekapacitet, som I efterhånden har hørt en del gange. Det vælter ikke ligefrem ind med idéer til geniale blogindlæg for tiden. Til gengæld tænker jeg meget på belønningslisten. Især på den der tur til frisøren. Når man har ihærdige proptrækkerkrøller som undertegnede, er der ikke mulighed for stor variation i frisuren. Glem alt om fx page eller pandehår. Jeg havde begge dele som barn, og det funker ikke. Så i stedet har jeg besluttet mig for at gå amok med farven. Jeg har ikke foræret mig selv et ordentligt frisørbesøg i årevis, og der skal ske noget drastisk!

Jeg hælder nok mest til at prøve livet som blondine, men jeg har også en personlig svaghed for pasteltrenden. Det kunne være sjovt at prøve lyserødt eller gråt hår. Bare for en stund. Det deler nok vandene lidt, men jeg synes, det er vildt pænt.

Som den gode blogger jeg er, har jeg naturligvis lavet en såkaldt inspirationscollage. Hvad hepper I på? Og sig nu ikke allesammen Jon Snow, selvom han unægteligt er meget pæn! 😀

Kommentarer (84)

 • Hvis du vælger at gå med pastel eller blondie-looket, så husk at der skal ret meget arbejde til for at holde det pænt – altså udgroning og det fact at krøllet hår bliver slidt noget nær 100x hurtigere end glat (fra en krølle til en anden). Jeg synes hvert fald, at når jeg får lysnet mit eget, så går der ikke forfærdeligt lang tid før det ligner noget tjavset lyst hø.

  • Jeg ved det godt, men jeg ved heller ikke, om jeg er på jagt efter et permanent look. Jeg vil bare prøve noget sjovt for en gangs skyld! 🙂

 • Uh det lyder som en rigtig god belønning! Har selv lige forkælet mig selv med frisørtur, første gang uden bebs og med hår der ikke var blevet ordnet siden før positiv graviditetstest! Jeg siger dig, der er ikke noget som en tur til frisøren til at pifte det hele lidt op og gøre en glad i låget 🙂
  En vellykket tur, forstås, og det er nok også derfor jeg personligt er for meget en kylling til at hoppe ud i blå, grå eller pink! Tænk nu hvis det endte med at ligne en kikset selvfarvning fra 90’erne!
  Men når det er sagt så tror jeg det ville klæde dig super godt med lyst hår eller rød/kobber, det tror jeg ville gå super med de blå øjne! Pøj pøj med specialet og tak for en super blog!
  Kram Josefine

  • Det er jo bare så nemt at skifte tilbage til en brun farve, hvis man ender med at hade det. Jeg skal prøve noget sjovt én gang i mit liv! 😀

 • Umiddelbart vil jeg tro, at din egen hårfarve er den bedste til dig. Den klæder dig så fint – og er rent faktisk en farve og ikke bare musset. Men ellers kunne jeg godt forestille mig det mørkeblonde til dig.. Eller bare lidt lysning, som man jo siger (jeg har aldrig farvet hår, så hvad ved jeg!). Jeg elsker dog pastelfarverne!! Især lanvendeludgaven. Mums!

  • Min egen hårfarve har jeg haft det meste af mit liv, og ind imellem skal der ske noget andet. Desuden er jeg ved at blive gråhåret, så jeg skal farves under alle omstændigheder. 😉

 • Ak, jeg er også ydstyret med krøller, og er heller ikke altid happy. Som du skriver: meget begrænset frisureudvalg… Indtil jeg indså hvor miserabelt det stod til, blev jeg i mine spæde teenageår klippet som Limahl (kendt sanger i 80’erne). So not pretty. Jeg lærte på den hårde måde, at man bliver nødt til at acceptere det, hvis man er udstyret med de dersens jävla krøller…..

  • Jeg synes, det er SÅ pænt, men jeg er virkelig bange for, at det vil clashe med min hudtone.

 • Absolut farven fra pigen i nederste ventre hjørne!
  Pastel farver bliver hurtigt fedtede og tenderer klamme at se på, når folk ikke passer dem og glemmer at holde farven ved lige – det skal ikke ske for dig.

  • Man skal selvfølgelig passe på sit hår, men nu er jeg ikke nødvendigvis ude efter en permanent løsning. Hvis jeg synes, den lyserøde falmer eller er for svær at holde, så farver jeg jo bare håret i en anden farve. 🙂

 • Jeg ville gå i noget med rødlig skær, hvis jeg havde din længde, krøller og hudfarve 🙂
  Det vil også kunne gøres, så det er rimelig nemt at vedligeholde og stadig pænt.
  Vil ikke være nedern, men umiddelbart vil jeg tro, at du nemt kan komme til at se bleg ud, hvis du bliver blondine.
  Men nu er jeg også den topkedelige type, der tænker i at hår skal være forholdsvis nemt at holde, uden tydelig overgang fra farvet til naturligt. Det kunne jo fx også bare være at starte med nogle lyse striber, hvis du vil over i det blonde? 🙂

  • Altså, jeg ER bleg, og det er ikke noget, jeg forsøger at skjule. Jeg synes tværtimod, det er pænt. 🙂 Rødlige nuancer har til gengæld en tendens til at være meget uklædelige til min hudtone, så det er nok den farve, jeg er mest påpasselig med at kaste mig ud i.

 • En ret mørk brun med et rødligt skær ville stå så skarpt til din fine hud og blå øjne. Og så med røde læber! Tror det ville være SÅ flot til dig 😀

  • Jeg synes, det er en SÅ fin hårfarve, men min meget lyserøde hudtone har en tendens til at være uenig. 🙁

 • Helt klart blondt – måske med kolde toner (lidt over i en lysegrå? ) du kan altid friske håret op med en silvershampoo

 • Gråt hår er cirka det værste du kan gøre ved dig hår – det slider helt åndssvagt meget. Jeg var nødt til at klippe alt mit hår af efter jeg farvede det gråligt. Det grå skal nok komme naturligt en dag 😉

 • Min mening: jeg synes ikke at pastelfarver er gode hvis man har en lidt rødlig hudtone. Det kan være at Jeg tager fejl, men de synes jeg at det ligner at du har. Jeg har det selv, og har prøvet det 🙂

  • Jeg har en meget lyserød hudtone, ja. Men jeg synes nu ikke, der udelukket alle pastelfarver – man skal bare vælge en nuance, der spiller. 🙂

  • Jeg tænkte det samme! Jeg ved bare ikke, om jeg har hudtonen til at kunne pull it off!

 • Jeg har selv svært ved at se, hvilke farver der passer til mit ansigt, men jeg fik at vide, at jeg skulle gå efter kølige nuancer. Det er måske en idé at få det snakket igennem med en frisør, for så kan du måske snævre feltet ind en smule – eller kan man få en kølig lyserød…? Anyway, blond kunne være skide sjovt at prøve og tror, det vil klæde dig – og der kan du jo så relativt nemt (tror jeg) også få prøvet gråt i samme ombæring. Ja, eller pasteller for den sags skyld.

  Jeg er ikke sikker på, at jeg er til megen hjælp. Jeg trækker også lige “min-hjerne-fungerer-ikke-optimalt-jeg-skriver-speciale-på-8.-måned-kortet”.

  • Oh yes, jeg regner helt bestemt med at snakke det igennem med min frisør i stedet for bare at diktere en farve, der kunne være hæslig! Men det kunne være fint at gå derind med en idé, der er bare en smule indskrænket. 😀

  • Jeg læser engelsk med fokus på litteratur, og umiddelbart skal jeg ikke bruge den til noget. Jeg starter som fuldtidsblogger, når jeg er færdig. 🙂

 • Absolut ikke noget i det rødlige. tror det vil stå skidt til din hud. Til gengæld tænker jeg helt klart en kold blond med en mørk/kold kastanje-ish bund!! Det ville være BOMBEN

  • Det er også det, jeg er bange for ved den røde. Eller ellers tosset med den mørke i midten øverst! Jeg hælder også til noget koldt blondt – lidt silver-ish,

 • En kølig blond farve med mørkere bund.. Du har ret i det med din Hudtone. Derfor ville jeg nok også købe en spraytan og en foundation – så står det lyse hår virkelig skarpt:)

  • Oh noes, jeg kommer ikke til at pille ved min bleghed. 😀 Den har det taget mig lang tid at blive glad for, og nu elsker jeg den! Men derfor ender jeg nok alligevel med at satse på det blonde. 🙂

 • Rigtig god ide med at farve det! Det giver en god forandring!

  Jeg hepper på enten det nederst til venstre (venstre for Snow) eller hende den lyserøde i midten som har noget lyserødt ombre kørende.
  I like!

 • Grå eller en mørk lilla! Jeg glæder mig allerede til at se det – har ikke selv penge til en god frisørtur (selvom jeg trænger), så jeg lever lige igennem dit hår (gud hvor er jeg sørgelig).

  • Jeg har ikke været til frisør i måske fem år, så det er vist også på tide, jeg forkæler mig selv lidt på den front! 😀

 • Hvis du vælger at blive blond, kan du jo nemt få det gråt, lyserødt eller lignende efterfølgende – f.eks ved brug af La Riche Directions hårfarver. Så er det ikke permanent og når det så går ud er du blond igen 🙂 Camille gjorde det engang for nogle år siden, som du kan se her : http://clamour4glamour.com/2012/02/blue-hair-colour-info/ – men tror også at du kan finde en del youtube videoer, hvor folk bruger det.. Glæder mig til at se hvad du ender ud i!

  Sissechri.dk

  • Se, det var en eddergod idé, Sisse! Så kan jeg prøve flere forskellige ting. Tak for tippet!

 • Jeg tror også at grå (som på det nederste billede) kunne være smukt til dig.- Især med rød læbestift. – elsker i øvrigt Jon Snow billedet, men jeg er sikker på din frisør ville rynke lidt på næsen, hvis du kom med det.

 • Nu må jeg jo være ærlig her, så den ret vil jeg udnytte. Hver gang jeg ser nogen med en sådan “unaturlig” hårfarve, tænker jeg altid at det lidt er et råb om opmærksomhed. Det er ofte skideflot, bevares, men man farver jo ikke sit hår blåt hvis man ikke vil have kommentarer eller ekstra blikke tilsendt.
  Hvad tænker du om det?

  • “[M]an farver jo ikke sit hår blåt hvis man ikke vil have kommentarer eller ekstra blikke tilsendt.” Det er jeg lodret uenig i. Det er i mine øjne lidt det samme argument, som når nogen påstår, kvinder kun går med makeup for mænds skyld. Det lugter lidt af teenagelogik: At man gør ting for andre menneskers reaktion i stedet for sin egen skyld. Hvis jeg ender med lyserødt hår, så er det 100% , fordi jeg synes, det er pænt og ikke andet. 🙂

  • Kan egentlig godt følge din tanke gang, men har selv haft diverse hårfarver gennem det eneste år (lille, lyserød, blå). Det har intet med opmærksomheden at gøre, jeg føler mig bare mere som ‘mig’ med blåt hår, end med min naturligt mellem blonde.. (:

  • Jeg er også kun lige trådt ud af de sidste teenageår, så måske det har noget med det at gøre 😉 Jeg var blot nysgerrig omkring dine tanker, så tak for svaret!
   Jeg kan sagtens se hvad I mener. Jeg tror egentlig også at jeg mest tænker på dem der farver håret, og så siger ting som “ej, alle stirrer hele tiden”. Jeg tænker nemlig, at det må da forventes, et eller andet sted (altså at folk kigger. Jeg har ingen respekt for mennesker der siger “HOLD da op, du har godt nok farvet dit hår!” og mener det negativt).
   Det er egentlig en interessant diskussion, for jeg er ikke i tvivl om at der er nogle, som gør ting udelukkende for at få andres accept eller opmærksomhed. Så kommer jeg jo så til at skære alle over én kam og gøre det til en generalisering… Men jeg er blevet klogere, så tak!
   Jeg tror i øvrigt at noget i stil med det grå på billedet ville klæde dig virkelig godt!

  • Min største betænkning ved det lyserøde hår er faktisk, om det ville give mere opmærksomhed, end jeg er tryg ved, så på den måde er jeg nok i virkeligheden lidt omvendt end den type person, du tænker på. Jeg tror uden tvivl, der er folk, der gør alt muligt mærkeligt – inklusiv hårfarvning – for opmærksomhedens skyld, men jeg synes, det ville være en trist tanke, hvis man ikke kunne eksperimentere med sin stil uden for det “normale” for sin helt egen skyld. Men nu var jeg også meget sen til at blive tryg ved mig selv og min stil, så jeg kan godt sætte mig ind i din tankegang. Jeg synes imidlertid i sidste ende, det lige præcis er enormt vigtigt, at man gør sådan noget for sin egen skyld i stedet for at opnå noget i forhold til andre mennesker. 🙂

  • Jeg er helt enig. Det er en trist tendens og tanke. Jeg håber at de fleste gør det for egen skyld! 🙂
   Jeg vil så gerne kunne lade være med at give en fuck, melder er svært jo! Måske kommer det en dag 😉

  • @Ungtanten – Du har så rart i at der er mange der gør det får at få opmærksomhed. Og det kan jo gå lidt begge veje med om det så er positivt eller negativt

 • Jeg har længe drømt om at få lilla pastel-hår. Det ser simpelthen så flot ud, men jeg har aldrig fået taget mig sammen til det.

 • Jeg stemmer også på nederst til venstre – og det er jeg ikke alene om, kan jeg fornemme. Farven er flot og ville klæde dig, tror jeg. Men hvis du har lyst til at prøve noget helt crazy, er det måske ikke den, du er ude i. Ps. Det skærer i mit hjerte at høre krølhårede damer som dig være utilfredse med deres smukke hårpragt. Jeg har altid drømt om at have krøller, så jeg forstår ikke, what’s not to love ved at være født med noget så pænt som krøller. Men sådan er det jo gerne med græsset ovre på den anden side 🙂

  • Jeg er skam ikke utilfreds med mine krøller. I hvert fald ikke for det meste. Men de er unægteligt bare meget mere besværlige end glat hår. Både med frisurer, men det tager fx også tre timer at style det, fordi de skal gøres vådt og lufttørre. Og man må ikke børste det.

 • Som helt glathåret og periodevist eventyrlysten, har jeg selv været i mange forskellige korthårsfrisure og farve! Det er skidesjovt! Kan godt forstå du gerne vil prøve noget sjovt! – Hver gang et ældre familiemedlem sagde “men du er nu pænest med din naturlige hårfarve” udskød jeg den lidt længere (Så voksent, ja.) Hvis du går blond – så undgå for alt i verden den gullige nuance (den er IKKE varm og korngul -det er samme farve som pis), men platinblond er ret fedt! Menmenmen.. jeg synes du skal være en af de modige med classy pasteller eller gråt hår! Ret overbevist om at du kan bære det! 🙂
  (Jeg savner virkelig en god make-over ala. top model!)

  • Haha, jeg har været pisgul engang. Det var ikke pænt! Jeg tror, jeg går efter en kold blond og så noget midlertidigt farve i crazy nuancer.

 • Ååååååh …jeg drømmer også om det der pastelhår, og jeg synes, at det grå er skidepænt. Problemet er bare, at jeg fylder snart 37, og jeg er bange for at folk skal tro at jeg er blevet gråhåret i stedet for at det er helt med vilje. Men sådan en lille smule lyserød … åh, jeg gad det godt. Jeg er sikker på, at det ville være helt vildt pænt til dig i det der kæmpe, krøllede hår.

  • Haha, jeg ER ved at blive gråhåret, så deeeet… 😀 Men det ville jo være ideelt med lyserødt hår til den lyserøde dame!

Der er lukket for kommentarer.