3. marts

WIN_20160227_124907

Lidt over midnat i går bemærkede jeg datoen på min computer og sagde til mig selv: “Hov, det er 3. marts. Det må jeg lige huske.” Da jeg vågnede i morges, sad tanken stadig i mig. Det er 3. marts. Det er en vigtig dag. Problemet er bare, at jeg overhovedet ikke kan huske, hvad der er med 3. marts. Alt i mig skriger, at dagen har en eller anden betydning, jeg bør huske, men jeg er fuldstændig blank.

 • Ingen har fødselsdag. De vigtigste fødselsdage kan jeg i hovedet, og ifølge Facebook er der kun én af mine venner, der har fødselsdag i dag. Ham er det ikke, for det er en af de der personer, jeg har mødt én gang, og som jeg ikke kan lide at unfriende, fordi han er ret anonym på min venneliste, og jeg selv bliver lidt trist, hver gang nogen ikke vil være venner med mig mere.
 • Ingen har bryllupsdag. Mine forældres bryllupsdag er 11. april, min søster blev gift i september (…tror jeg?), og jeg kender ikke rigtigt andre, hvis bryllupsdag jeg burde gå op i.
 • Jeg har ikke en deadline. Håber jeg. Men honestly, indtil d. 17. maj kan alle andre deadlines rende mig langsomt.
 • Jeg har ikke en aftale. Håber jeg. Jeg har virkelig få aftaler for tiden. Virkelig få. Jeg er rendyrket eremit med min kat og mine ostehaps og mit speciale og mit kroniske morgenhår. Hvis jeg havde en aftale, er jeg ret sikker på, at jeg ville kunne huske det. Det ville være ugens (månedens? årets?) højdepunkt.
 • Det er ikke en mærkedag. Jeg er ikke blevet kæreste med nogen eller har slået op med nogen eller har vundet en fancy pris. (Det sidste ved jeg, fordi jeg aldrig har vundet en fancy pris.)

Wikipedia fortæller mig, at Florida i dag i 1845 blev USAs stat nummer 27. Jeg kan godt lide Florida. De er gode med designeroutlets. Men det er nok ikke det, min hjerne prøver at huske. I 1939 begyndte Gandhi at sultestrejke, fordi briterne var ved at fucke Indien op. Godt for ham, selvfølgelig, men nok heller ikke det, jeg er på jagt efter. Jessica Biel har fødselsdag, men vi er ikke ligefrem BFFs. Faktisk ville jeg nok mest tage til hendes fødselsdag for at score hendes mand.

Jeg tror, jeg er der, hvor jeg bliver nødt til at give fortabt. Kære 3. marts, jeg kan virkelig godt lide dig, og jeg gjorde en ihærdig indsats for at fejre dig, for jeg ved, du er noget helt specielt… Jeg kan bare ikke huske hvorfor.

Kommentarer (24)

 • Måske er det bare fordi 3. marts er en af de få dage på året, der ser lidt “pæn” ud – 03.03? 🙂

 • Kan det være en gammel årsdag med en eks? De gamle datoer er stadig frosset ind i min hukommelse. Ikke med min gode vilje dog.

 • I et forsøg på at hjælpe dig, har også jeg googlet mig frem til d. 3 marts begivenheder. Skal du til lansbyaften uden d i sognegården med fælles spisning og foredrag ved en Christian et eller andet til 75 kroner? De serverer gammeldags grydesteg, kaffe og kage. Skal du til champagne smagning i kokkkens vinhus? VIP aften i Randers Storcenter? Byggedag i Vejle? D stævne i Djurslands Rideklub – du er jo gammel hestepige, så den er vel ikke helt out there? Til ulvetime i Kristkirken? Se Esprits nye butik i Fields, der er grand opening? Se Anders Agger i Sunds? Til Gallapremiere på Paradise Hotel? Okay, jeg stopper nu. Jeg tror ikke det var googles mening, at man skulle forbi de første tre sider nogensinde for det bliver bare mærkeligt derfra. Måske er det bare en brain worm, noget du tror du skal huske men ikke rigtig skal, ligesom når en sang sidder på hjernen?

 • Nu fik du mig til at gå helt tilbage for at finde dit første indlæg for at se om det var det.. Havde selvfølgelig allerede svaret, da jeg så at de første indlæg var fra august 2011, men så blev jeg nysgerrig.. 😉
  Spørgsmålet er om jeg skal gennemse alle marts-arkiverne? Desværre kører min computer vildt sløvt, så det bliver vist ikke.. 🙂

 • Er der noget i dit køleskab som har sidste holdbarhedsdato i dag? De dage kan jeg tit huske hvis jeg har kigget på det en gang

 • Jeg hæftede mig mere ved den 17. maj. Det er Norges nationaldag, og det bliver altså fejret også i Danmark. Så hvis du afleverer dit speciale på KUA ved 10-11 tiden den. 17. maj, tag turen om Christianshavn, for der marcherer nordmændende til hornmusik 😀

  Hilsen en ‘dansk’ nordmand 😉

 • Er det fordi at der i dag og de næste to dage er tilbud på Ben & Jerry’s i rema? (Ikke alle slags men 4 forskellige)

  • Ja det er jeg med på. Har købt tre slags kl otte i morges, hvor de måtte hente dem direkte fra lastbilen. En smule pinligt men til 35 kr turde jeg ikke vente mere.

 • Jamen du skulle da have besøgt Arnold Busck og fået et signeret eksemplar af ChriChri magasinet?

 • Jeg tænker det må være fordi du for nogle uger siden har set en reklame for en eller anden ny tv-serie, som starter i dag, og som du skal huske at se første afsnit af… 🙂

 • Det kunne evt også være fordi det den 3. marts 2016 var 10-års dagen for at Cecilie blev dræbt af sin ekskæreste til en fastelavnsfest? Det er i hvert fald en dato der brænder sig ind hos mig, den historie står så tydeligt i min hukommelse som en ganske tragisk sag..

  http://ekstrabladet.dk/112/article3061362.ece

 • Åh, så meget hjælp og så mange gode bud! Desværre ikke nogen, der har ramt plet – jeg aner stadig ikke, hvad i alverden der er med d. 3. marts!

 • Haha, hold kæft jeg blev i godt humør, af at læse kommentarfeltet til dette indlæg. SÅ mange gode bud. Fanme sjovt 😀

Der er lukket for kommentarer.