Røfler og specialemøder

Jeg have første møde med min specialevejleder i dag. Personligt syntes jeg jo, det var helt vildt flot klaret, at jeg allerede havde indsnævret mit emne fra hele litteraturhistorien til bare den victorianske periode, men hun var ikke helt lige så imponeret. Faktisk fik jeg lidt af en røffel for ikke at have lavet nok research, og okay, den var nok også ret velfortjent, men sagen er den, at jeg fungerer bedst ved at læse en roman og tænke: “Hey, der var et interessant emne at tage fat i. Dét vil jeg skrive en opgave om.” Specialet er bare lidt designet sådan, at man først finder sit emne og derefter noget passende primærlitteratur, og det kan jeg ikke hitte ud af. Hvor Søren begynder man? Hvordan hiver man en problemstilling ud af den blå luft? Er I klar over, hvor mange romaner blev skrevet i den tid? Det var jo deres Netflix for fuck’s sake!

Jeg endte med at kaste alle mine favoritemner (kønsroller, gotiske strømninger, psyken, drama og skandaler) i hovedet på damen i håbet om, at hun kunne kvittere med den perfekte roman. Litteraturlektorer har imidlertid per definition lidt svært ved at begrænse sig, så jeg endte selvfølgelig med liiiiidt mere end ét værk, jeg så kan begynde at gå om bord i, men i det mindste har jeg nu et eller andet praktisk at lave. Forhåbentlig dæmper det prokrastineringstrangen lidt… Bare ikke lige nu, vel? Nu er det nemlig fredag, og jeg vil holde resten af aftenen fri med Grey’s Anatomy og hokkaidochips (som slet ikke er så dumme (læs: smager ikke så sundt) som de lyder).

Glædelig weekend!

Kommentarer (10)

 • Haha, vejledere bliver aldrig tilfredse, eller er det bare mig, der ikke kan lurer dem? Får altid sådan nogle coachagtige “Jaaaeeh.. Det er jo en mulighed. Hvad synes du selv?”
  Vildledt eller vejledt er sgu en hårdfin grænse :p
  Kan godt forstå du sadler op til weekend, fordummende tv og hygge 😀

  God fornøjelse!

  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

 • Som en på den anden side af bordet (ikke på dit område dog), kender jeg godt problemstillingen, og kender godt den refleksmæssige kommentar med, at du (den studerende altid kan læse mere), men det er altså vanskeligt at vejlede folk, der smider alt muligt på bordet. Tænker at et råd kunne være at fokusere på en tidligere opgave, som du havde succes med og synes var sjov at skrive, og så måske arbejde videre med problemstillingen i denne. Men alt muligt held og lykke med specialet!

 • Kan sagtens se, at det kan være svært at vejlede, når man har lidt for mange idéer at gøre med, men omvendt er det jo lige præcis det, vejlederen er der for. At hjælpe en til at komme videre.

 • Dracula af alle ting! Og så er vi omkring 1860'erne, hvor jeg skal have set nærmere på en del af Wilkie Collins' værker, bl.a. Armadale.

Der er lukket for kommentarer.