Du bruger det jo ikke alligevel, vel…

Er jeg den sidste i verden, der har opdaget H&Ms tøjindsamlingskoncept? Det er ganske muligt. Jeg er ikke så meget med på beatet. Er der andre beatløse folk derude, funker det ca. sådan her: Man slæber gammelt, grimt og sågar ødelagt tøj med ind i H&M, hvor man i bytte får en rabatkupon på 15% på en valgfri vare. Én kupon per bærepose, men max to kuponer om dagen. Tøjet bliver derfra genbrugt – enten som det tøj, det er, eller også bliver det til fx karklude eller isolering. Pissesmart.

Jeg gjorde brug af tilbuddet for noget tid siden og fik i den forbindelse endelig anskaffet mig en kappe. Min indre victorianer har været desperat efter sådan en for evigt (når man nu ikke kan gå med pufærmer og underskørter uden at blive kigget mærkeligt til i offentligheden), men det er aldrig lykkedes mig at finde en, der klædte mig eller var til at betale. Og så var den der. Fra Divided til 249 kroner. 211 efter jeg smed en af mine nye kuponer i nakken på den. Lykken var gjort. (I skal se den på engang, den er virkelig overdrevet pæn!) Oveni smed jeg endnu en grimfed sweatshirt til 80 kroner, fordi jeg åbenbart er ved at udvikle en slags afhængighed til sådan nogle. Den fik ikke en kupon – det ville være spild på så lav en pris. Jeg må finde noget bedre at bruge kupon nummer to på.

Det lader ikke umiddelbart til at være en tidsbegrænsning på konceptet, så der er ingen stress med at rydde op i skabet. Ligger I imidlertid inde med uanede mængder kasseret tøj og synes ikke, H&M skal have glæde af det hele, så vil jeg også gerne lige tippe om Anne Deppes fantastiske initiativ til at sende en container med tøj og andre hjælpemidler af sted til Lesbos. Jeg ved ikke med jer, men jeg sidder rigtig meget med en følelse af enorm hjælpeløshed i forbindelse med den nuværende flygtningesituation, så dette er en glimrende mulighed for rent faktisk at gøre ønsker om at hjælpe til virkelighed. Om ikke andet så bare med en 10’er per mobilepay. Mange bække små… Og så lille en bæk kan de fleste af os vist godt undvære.

Kommentarer (10)

Der er lukket for kommentarer.