‘Tis what I do.

Ham: “You know, if I was the one to – “

Mig: “If I were.”

Ham: “…”

Mig: “…”

Ham: “If I was the one to – “

Mig: “If I were.”

Ham: “Seriously?”

Sandheden er, at jeg ikke helt har opgivet Amerikaneren. Men jeg burde helt sikkert overveje at holde op med at rette på hans sprog, hvis jeg ikke vil have en flad gennem Skype. Jeg kan bare ikke dy mig. Der er en sær tilfredsstillelse ved at korrekse nogen, der burde være bedre til noget end én selv. Lidt ligesom når en journalist ikke kan kende forskel på “hans” og “sin”. Gad vide om jeg kan bortforklare det som en slags Tourettes?

Overvejer at få fremstillet nogle visitkort:

Miriam Poulsen 
Grammar nazi/kattedame


Jeg er et fabulous, fabulous catch! 😀

Kommentarer (19)

 • Hahaha hvis det var mig der kun lige havde “mødt” dig igennem Tinder (eller andre steder) havde jeg så meget droppet dig efter den samtale. Til gengæld er det ret god underholdning når det ikke er mig der står for skud

 • Arg, hjælp mig! Jeg troede med sikkerhed, at det var “was” i første person ental datid!? Damn! Det er da godt, jeg ikke er på Tinder så 😉

 • Man bruger were i første person datid, når der er tale om en hypotetisk sætning. F.eks. “If I were to win a million dollars…” 🙂

 • Jeg føler mig ramt! Jeg er journalist og kan ikke kende forskel på hans og sin. Jo i teorien, men det fungerer ligesom ikke for mig i praksis. Må jeg forsvare mig med at jeg er jyde? 😀 😀

  (dårlig undskyldning I know, men det er altså en jyde-fejl)

 • Vi er mange jyder, der ikke har nogle problemer med hans og sin 😉
  For det meste kan du ganske let se, om der skal anvendes hans eller sin: “Han tager sine bukser på” = han tager sine egne bukser på. “Han tager hans bukser på” = Han tager en andens 'hans' bukser på 🙂 “Han snakker i sin telefon” = han snakker i sin egen telefon. “Han snakker i hans telefon” = han snakker i en andens telefon. Måske ikke de bedste eksempler, men pædagogiske, det er de da!

 • Jeg tror nu godt jeg ville kunne have set det sjove, hvis jeg var ham 😀 Men det opfattes nok kun som genialt fra vores side 😀

  // Christine // Sephei.dk

 • Jeg gør pgså det der ind i mellem.. Men jeg ved også godt, at det er pisse øretæveindbydende. Det skurrer bare så meget i mine ører, at jeg ikke kan styre det.
  Men er det charmerende og elskværdigt? Nope.

 • Haha, jeg havde så meget droppet mig selv! Men nu har vi heldigvis talt sammen i en måneds tid, så han ved godt, jeg har nogle andre, mere forløsende kvaliteter også. 😉

 • Altså, nu er jeg jo også jyde oprindeligt, og jeg har egentlig ikke lagt mærke til, at det skulle være specielt jysk. Jeg kan i hvert fald skrive under på, at der er rigeligt med sjællændere, der laver samme fejl. 🙂

Der er lukket for kommentarer.