Singlemad

Hvis man ser bort fra småting som manglende sex og ingen til at sætte hylder op, så er det værste ved at være single nok maden. Ikke fordi man er tvunget til at spise kedeligt, men fordi man er tvunget til at spise det samme. De danske supermarkeder er bare ikke indrettet til enmandsindkøb. Man kan ikke købe ind til én portion lasagne, så hvis jeg skal have lasagne, så skal jeg have lasagne tre dage i streg.
“Jamen hvorfor laver du ikke bare en portion lasagne af en halv pakke kød og så bruger resten til noget andet?” Det kan man også godt. Men hvis jeg deler en pakke kød op i flere forskellige retter, så skal jeg også købe tilbehør til de forskellige retter, og der er det igen begrænset, hvor meget man kan få, der ikke er i familiestørrelse. Og så sidder jeg tilbage med en bunke råvarer, der når at blive dårlige, fordi der kun er mig til at spise dem. Og det får jeg ikke gjort, hvis jeg vil have noget nyt og spændende at spise hver dag. Det er både dyrt og madspild.
“Jamen hvorfor laver du ikke bare en hel lasagne og putter resten i fryseren?” Det havde været en skidegod løsning, hvis det ikke var, fordi min fryser er mikroskopisk. Og så har is altså fortrinsret. Derudover er det selvfølgelig langt fra alle retter, der er fryseegnede. Genoptøet kartoffelgratin er ikke just the shizzle.
Har jeg en pointe? Ja, det har jeg! Ud over selvfølgelig at brokke mig over, hvor nederen singlemadvaner er, så vil jeg introducere jer for en af mine go-to retter. Udover is, er min fryser nemlig forbeholdt ting som portionsfisk. De er allerede individuelt indpakket, så man kan tage ud, lige hvad man har brug for. I dette tilfælde er det ørred, som er min yndlingsfisk. Til fisken laver jeg en salat, som kan bestå af lige, hvad man ligger inde med. Jeg bruger altid kartofler som base (fordi jeg fucking elsker kartofler), og i dette tilfælde er resten så tomat, agurk og bønner – alt sammen noget, jeg fik med hjem fra Frodes have, men der er selvfølgelig frit spil. Ting som asparges, sukkerærter og peber ville også spille fint. Jeg giver grøntsagerne en gang salt og peber og et ordentligt skvæt citronsaft og så smider jeg hytteost ovenpå. Alternativt kan man bruge feta.
Det er sådan en fin måde at få brugt en masse grøntsagsrester på, det smager skidegodt, og så kan man endda tillade sig en is til dessert, fordi man har været sund. Win!

Kommentarer (11)

  • Årh, jeg forstår dig sgu godt. Det er pisseirriterende! Men jeg må indrømme, at jeg knuselsker Rema 1000 for deres priser, og at de altid har lave priser, uanset om man køber mængde eller småt 😉 og så har de god, italiensk is, der altid er billig. Kæmpe YAY!

  • Bare lige en tanke, hvis du har portionsfisk i fryseren, så kan et kyllingebryst eller to vel også puttes der i, i hver deres frysepose? Men bortset fra det, så kan jeg godt huske problemstillingen fra da jeg selv boede alene (på et kollegium, hvor man havde 1 enkelt hylde i kølskabet til sin rådighe) og var på SU. Det er efterhånden en del år siden, men jeg husker også at jeg spiste rimelig crapy generelt og ellers var madklubber den store shizzle, for der kunne man skiftes til at lave mad til en masse…både drønhyggeligt og billigt. Måske en idé, hvis ikke allerede der er madklubber i din venindekreds….

  • Jo, selvfølgelig, men igen, jeg har begrænset plads, så generelt er det ikke noget, jeg kan gøre. Jeg prioriterer fisken, fordi ørred er svær at få fat i, så det er med at slå til, når den er i butikken.

Der er lukket for kommentarer.