Blåbærmuffins – uden æg.

Jeg er udmærket klar over, at cupcakes for længst har overhalet muffins trendmæssigt, men personligt er der få ting i verden, der giver mig lige så meget nydelse som en blåbærmuffin. Desværre er udvalget i Danmark begrænset til den ret syntetiske slags fra McDonald’s eller 7Eleven, hvor blåbærrene er små, tørre gnallinger og smagen af dem nærmest ikke-eksisterende. I en ordentlig blåbærmuffen er blåbærret en essentiel del af smagsoplevesen og giver med sin friskhed modspil til den ellers søde kage.

Dette er noget nær den perfekte muffinsopskrift, som jeg har samlet op på en amerikansk hjemmeside engang og tweaket til egen smag. Den oprindelige opskrift kræver friske blåbær, men jeg anbefaler personligt at købe frosne. De friske blåbær, man kan få i Danmark, er nemlig som regel slet ikke blåbær, men mosebøllebær, som kendetegnes ved, at de indeni er hvide i stedet for blå. Det er som regel dem, amerikanerne bruger, men de ægte af slagsen både smager af mere og indeholder mange flere gavnlige næringsstoffer. Plus, de frosne er billigere. 😉

Følgende opskrift giver ca. 12 muffins.

4 dl mel
2 spsk bagepulver (reklamelink) (Obs! SPSK, ikke tsk.)
1/4 tsk natron
1 knsp salt
3 dl sukker
2 ½ dl mælk
70 g smør
3½ dl blåbær

Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål.

Varm sukker, mælk og smør i en gryde under piskning til smørret er netop smeltet.

Bland blåbærrene i tørstoffet. Hæld den lune mælkeblanding i og rør meget forsigtigt dejen sammen – ligesom når man har med stive æggehvider at gøre. Det er alfa og omega, at dejen røres så lidt som muligt, ellers bliver dine muffins seje. Et par striber mel hist og her er helt ok.

Hæld dejen i forme og bag dem ved 190 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.

Bon appetit!

Kommentarer (18)

Der er lukket for kommentarer.