(Serie)anbefaling: Catfish

For noget tid siden så jeg en dokumentar. Det er ikke så ofte, det sker. Dokumentarer har som regel den dagsorden at oplyse og uddanne, sætte tanker i gang og få seeren til at reflektere. Og det gider jeg sjældent, når jeg sætter mig foran en skærm. Jeg vil hellere underholdes og distraheres fra dagligdagens nederenheder.

Denne dokumentar, Catfish, havde imidlertid både humor og hjerte og fangede hurtigt min interesse. Vi følger Nev, der online bliver venner med en hel familie og forelsker sig i den ældste datter. Men på internettet behøver man ikke være ærlig, og der er helt sikkert noget galt med situationen…

Dokumentaren blev så stor en succes, at Nev startede et realityshow med et lignende koncept: Folk fra rundt omkring i landet skriver til Nev for at få hjælp til at flytte deres onlineromancer ud i den virkelige verden. Ofte viser personen i den anden ende sig imidlertid at have løjet lidt. Og med lidt mener jeg meget. Sådan virkelig meget.

Det er grimt og sjovt og naivt og belærende. Nev er formidabel til at få alle synspunkter med og ikke udstille nogen, så serien er ikke det rene had og negativitet, som man ellers kunne frygte. Plus, engang imellem opstår der et øjeblik, hvor man virkelig får bekræftet sin tro på kærligheden. Og så er både Nev og kamerabuddy Max i øvrigt meget pæne at se på.

Jeg anbefaler både film og serie. Sidstnævnte er lige gået ind i sæson to og man kan se alle afsnittene gratis på Mtvs hjemmeside.

Kommentarer (26)

Der er lukket for kommentarer.