DIY: Fyldte chokolader

Når jeg går i køkkenet for gæsters skyld, kan jeg bedst lide at fremstille noget med wow-effekt. Wow-effekt medfører ros, og selv om det er lidt pinligt at indrømme, så er jeg en hund efter ros. Jeg lægger mig glad ned med fire ben i vejret og nyder at blive klappet på maven. (Jeg går ud fra, I er med på, at det er en metafor, jeg har hverken fire ben eller bryder mig om, at folk rører ved min mave.) Således var det, jeg kom på, at jeg til min fødselsdag ville lave mine egne fyldte chokolader.

Lynhurtigt opdagede jeg, at der her er tale om virkelig meget wow-effekt for relativt lille indsats. Jeg har før brugt hele dage på at braisere lammeskank i den perfekte vand-vin-grøntsags-krydderurte-blanding, der ikke har fået bare den halve ros. Den slags kan man ikke tillade sig at holde for sig selv, så hermed opskrift/fremgangsmåde:

1. Anskaf en chokoladeform. Det er faktisk det eneste virkelig nødvendige for at opnå blære-effekten. Jeg købte min i Inspiration til 40 kr. Lige til at overkomme. Det essentielle er selvfølgelig, at den er i silikone, så chokoladerne kan komme ud af formen igen uden at totalskades.

2. Bestem dig for noget fyld. Lav fyldet. Jeg lavede flydende karamel på en dåse kondenseret mælk. (Put den uåbnede dåse i en gryde kogende vand. Kog tre timer. Lad hvile en time. Åbn dåsen. Voilá! Karamel som på første billede.)

3. Smelt den valgte chokolade langsomt i vandbad. Det er selvfølgelig mest optimalt at bruge chokolade af bare nogenlunde kvalitet, men jeg tror såmænd, det kunne lade sig gøre selv med kogechokolade. Bare husk, at smagen er derefter.

4. Brug en bagepensel til at “fore” formene med chokolade. Sæt formen i fryseren i 5-10 minutter, til chokoladen er størknet. Tag formen ud og inspicer, at der ingen huller er i chokoladen. Gentag eventuelt processen, hvis der ønskes en tykkere chokoladeskal.

5. Fyld fyld i. (Virkelig bizar sætning!) Husk ikke at fylde formene helt op, der skal være plads til chokolade-bunden. Afhængig af fyldets konsistens er det måske smart at smide formen tilbage i fryseren lidt.

6. Lav chokoladebunden ved at dække fyldet helt med chokolade. Skrab overfladen på hele formen ren med bagsiden af en stor kniv eller lignende, så chokoladerne er rene for, hvad du har spildt omkring dem. Tilbage i fryseren 5-10 minutter. Vend forsigtigt de færdige chokolader ud af formen. Done and done!

Jeg lavede de her i første forsøg uden en eneste bommert, så det er altså en pænt sjat blæreværdi for et forholdsvis nemt stykke arbejde. Derudover smagte de åndssvagt godt, og hele fadet røg på rekordtid, så det er kun noget, jeg kan anbefale, man kaster sig ud i!

Kommentarer (4)

Der er lukket for kommentarer.