Svar på spørgerunde – Del 1

TAK for alle de dejlige spøgsmål, jeg nu vil begynde at svare på. De har givet min hjerne noget tiltrængt arbejde! Jeg tænker at besvare i den modtagne rækkefølge over de næste par indlæg, så der er noget let og noget tungt og noget finurligt hver gang.

Hvad kan få dig til at græde?

Det kommer hundrede procent an på mit humør. Generelt er jeg lidt en tudefis, så hvis det står skidt til, er en sørgelig sang rigeligt til at sætte mig i gang. Ellers er det oftest tv, film og bøger, der kan starte en lavine. Og så tuder jeg altid som en gal, når jeg bliver virkelig, virkelig vred, hvilket er svært irriterende – især under skænderier!

Hvad er din yndlingsbog?

Av, den var værre. Jeg læser jo generelt en del, men min indre læsehest er splittet i to: Den ene halvdel er den seriøse del, der læser litteratur, sætter pris på forfatterstil, genrer, -ismer og alle de nørdede ting, der hører med til mit studie. Der er favoritten nok Sylvia Plaths The Bell Jar.
Den anden halvdel gider ikke tænke, når hun læser, og sluger i stedet store mængder chick lit råt. Det er nærliggende at udnævne Bridget Jones dagbog som nummer et, men ellers bliver jeg ved med at vende tilbage til Marian Keyes bøger, i særdeleshed Sushi for begyndere. (Som altså ikke er en guide til at spise sushi.)

Nævn tre dårlige vaner du har.


Jeg roder, jeg prokrastinerer, og jeg retter på folks sproglige fejl i fuld offentlighed. (Jeg har dog lige lært at sidstnævnte faktisk er en mild form for OCD, så den er undskyldt i fremtiden! Ha!)

Jeg kunne godt tænke mig at høre, om du skulle ligge inde med nogle gode Københavner-insider-tips? 🙂 Både cafeer, gode shoppesteder, osv. 🙂 Alt hvad du kan finde på af skjulte skatte. 😉

Argh. Jeg er jo ikke københavner! Shoppemæssigt er det bestemt at holde sig væk fra Strøget og tage de små sidegader i stedet. Jeg bruger generelt slet ikke Strøget, heller ikke til high street butikkerne, men Købmagergade, som er meget mere overskuelig. Og meget nemmere at komme til med det offentlige.
Midt på Købmagergade ligger der i øvrigt et posthus/postmuseum. Oppe i toppen af det ligger der en café, som ikke så mange kender til, og som har den mest fantastiske udsigt fra deres udendørs altan.
Restaurant-mæssigt er jeg på Il Senso all day everyday. (Altså sådan i overført betydning. Jeg er ikke millionær.) Det er i princippet en vinbar, den ligger i kælderen, og de laver urimeligt lækker mad til meget rimelige penge. Den ligger lige over for Kongens have, og om sommeren laver de picnic-kurve, man kan tage med derover. Ren låve.

Hvad vil du være “når du bliver stor”?

Helt ærligt, så ville du få mere ud af at spørge 6-årige Miriam om det. (Hun ville have svaret pædagog eller dyrlæge.) Jeg har kun ét mål, og det er ikke at blive et af de der mennesker, der ligger i sengen om aftenen og gruer for at skulle på arbejde den følgende dag. Hvilket job, der så kan afholde mig fra det, det aner jeg ikke!

Hvilken parfume kan du bedst lide? Og hvilken en kan du slet ikke fordrage?

Jeg bruger selv Daisy fra Marc Jacobs, som måske ikke er verdens mest originale duft, men den er simpelthen så let og frisk og smuk og glad. Og man bliver i godt humør bare af at se på den! Når det gælder de lidt tungere dufte, er jeg meget begejstret for Deep Red fra Hugo Boss. Den er fyldig og sexet og en rigtig date-duft.
Når det kommer til hade-dufte, så er det mest de overdrevet brugte, jeg ikke kan fordrage. Cool Water fra Davidoff i særdeleshed, fordi alle piger i min generation havde den som deres første parfume.


Hvis du går til bageren hvad skal du så bare have med hjem og spise?


Rundstykker! Selv hvis det er midt om eftermiddagen. Det er så sjældent, jeg kommer til bageren, og jeg elsker rundstykker, men de er næsten altid væk, når jeg får forvildet mig ud af sengen…

Puha, det kommer til at tage sin tid at svare på alle de spørgsmål, men det er time well spent! Næste omgang spørgsmål er under udarbejdning, men de kræver lidt tænkning. For hvem filan er fx mine all time yndlings-paradisoer egentlig, og hvad er mine ultimative hadeting??