Jeg er jo Bridget Jones #423

1. Der må seriøst være nogen, der går ned i vaskekælderen, når det er mig, der vasker, og stjæler den ene del af hver af strømpepar, det kan simpelthen ikke lade sig gøre at miste så mange hver gang.

2. I et anfald af Corona-aktivitet lykkedes det mig at rydde ud i min makeupsamling, hvilket var rigtig fint, indtil det gik op for mig, at jeg har kasseret alle mine eyelinere efter devisen “dem har jeg jo så mange af”.

3. Vi har kun lige ramt maj, og jeg er allerede der, hvor jeg er nødt til at oprette en post i mit budget til friske ærter.

4. Efter det jævnt heftige regnskyld vi fik i torsdags, måtte jeg erfare, at mine nye altankasser – modsat mine gamle – er vandtætte. Jeg kom ud til en slags badebassiner komplet med vandplanter, og det var ikke helt meningen.

5. HVORFOR FINDES DER VANDTÆTTE ALTANKASSER?!

6. Brugte en solid time på at forsøge at dræne dem, og da jeg efterfølgende skyllede plasticbaljen, jeg havde brugt til formålet, af i badekarret, stoppede afløbet selvfølgelig pga blomsterjord.

7. …Hvilket Herbert syntes var en fest og nåede at få grattet både sig selv og flere af mine gulve ind i mudret vand, før jeg opdagede det.

8. Har i øvrigt sidenhen givet afløbet omkring tyve liter afløbsrens og prøvet alle husmodertricks i bogen, men lige lidt hjælper det, så i morgen bliver jeg nødt til meget brødebetynget at ringe til min vicevært.

9. Passer desuden også virkelig godt sammen med, at jeg har fået ny shampoo til min psoriasis, som jeg skal bruge dagligt, og så så man lige mig med hele hovedet nede i køkkenvasken.

10. For lige at afrunde med et lidt mere opløftende punkt, så er månedens Coop-kup Ben & Jerry’s til 40 kroner, så lad os lykkeligt lave plads i fryseren og hamstre og blive fattige!

Kommentarer (35)

 • De manglende strømper bliver transmogriffet til overskydende tupperwarelåg. Alle hjem har en lille hemmelig trold hvis eneste opgave er at bytte om på strømper og låg.

 • Jeg kan ikke mindes at have læst nogen bruge udtrykket “grattet” før. Åh, hvor mit ansigt lyste op, da jeg læste det! Jeg kan høre min mormor og min mor tale om “sikke noget gratværk”. Det er et fantastisk udtryk ? Jeg blev helt skuffet, da jeg ikke kunne finde det i nogen ordbøger.

   • Det er vendelbomål! Heroppe i der vendsysselske nordjylland taler vi om at gratte eller at noget er noget gratværk.

    • Jeg er født og opvokset i Århus, og vi har også altid brugt det, så jeg tror ikke, det er eksklusivt for Vendsyssel. 😀

     • min mor er også ærkeårhusianer, og hun har altid brugt det. 😀 min sønderjyske mand kender det også, så tror generelt at det er en jysk ting.

     • Min kæreste er fra Ebeltoft, og han bruger det også, så den teori må være officielt afkræftet 😉

  • Det siger jeg også! Troede alle kendte det, men har lige spurgt min kæreste der ikke er fra Jylland og han så helt uforstående ud i ansigtet mens han sagde “gratværk? Det er da ikke et ord”.
   Af andre uofficielle jyske (Aarhusianske?) udtryk kan “at føle sig klattet” nævnes. Min søster havde følt sig sløj på efterskolen og sagde at hun var klattet. Ingen forstod hvad hun mente ?

   • Gud, hvor sjovt, det udtryk har jeg aldrig hørt før. Men min mor siger tit ‘klatøjet’, og det må være i samme kategori! 😀

  • Åh gratværk, klatværk, I love it!!!
   Og min bedstemors udtryk når hun bandede : Spillensusme! Sørendansme!

 • Jeg ved ikke om du tager i mod råd, men hvis du gør, så er super-tippet til at få “hul” igennem afløbet, at hælde ca. en halv deciliter kautisk Soda ned i hullet, og skylle efter med 1 liter kogende vand. Det “koger” afløbet fri for fedt og snavs. Husk at holde hovedet væk.

   • Nu blev jeg lige for nysgerrig på det tilstoppede afløb – men er det ikke muligt bare at fjerne risten (hvis det er afløb i gulvet) og tage vandlåsen op og fjerne det der må tilstoppe den? Det skal jeg selv gøre et par gange om året for at det ikke stopper til 🙂

    • Det var vandlåsen, der skulle tømmes, jo, men problemet var, at risten ikke “bare” kunne fjernes. Det krævede, at der blevet flyttet på rør og skruet på et fuckton af ting, før den kunne flyttes. 🙂

 • Hvis du vil undgå viceværten, så kan en afløbsrenspumpe, måske gøre tricket. Den har i hvert fald reddet mig flere gange.

 • Jamen så ved jeg hvad der er i Fornødenshedsrummet til dig ?? Strømpemakkere og atter strømpemakkere ?
  For mig ville det være fyldt op med kuglepenne. Min mand får mine væk hele tiden ?

 • Jeg vasker altid strømper i en vaskepose (dem man også bruger til eks. BH’er). På den måde kan man også tage tøjet ud af vaskemaskinen uden at der flyver strømper til højre og venstre.
  OG man kan tørretumble hele lortet, og lade posen ligge på strygebrættet/vaskemaskinen efter man har lagt alt det andet tøj sammen, og sige til sin kæreste, at nu har man jo taget alt det andet tøj, og så kan han da godt lige tage den lille pose med strømper, der skal parres. ?

 • Vores centrifuge i fællesvaskeriet spiste sokker… Man skulle centrifugere tingene inden de kom i tumbleren og hvis man ikke lagde fx en stof ble over tøjet, så røg de små ting op over kanten på centrifugen og ned ml centrifugen og yderskallen. En gang om ugen rensede viceværterne centrifugerne for bortfløjne strømper!

  Jeg har løst strømpeproblemet for mig selv ved kun at have to slags strømper, et bestemt mærke lange et et bestemt mærke til anklen. Vupti, der er altid en makker 🙂 Det samme for børnene. Sparer uendelig meget tid 😀

  • Det lyder som en effektiv løsning, men det ville gå hårdt udover min forkærlighed for grimme og kitschede strømper! 😀

  • Mener du det Charlotte?? Det er præcis det svar, jeg ledte efter. Det må simpelthen være årsagen til mine sokkers evige forsvinden…. der skal undersøges

 • Sokkeklemmer eller strømpeklemmer. Google det. Jeg opdagede dem for nyligt og ELSKER dem. ♥️

 • Det med sokkerne – seriøst…. kan de blive suget ud af vaskemaskinen??? Jeg har forsøgt flere tiltag for at stoppe den evige ene-sok forsvindning

 • Alt med afløbsrens virker på ting der normalt tilstopper et afløb, jord er ikke normalt, og har ikke meget med fedt at gøre.

Der er lukket for kommentarer.