Gift ved første blik – Recap 3/9

jkj

 • Dagen derpå. Alle virker tilfredse. Indtil videre er største ko på isen, at Allan potentielt kan have snorket. I hvert fald ifølge ham selv. Ifølge mig er det mere problematisk, at hans faste følgesvend er en Harry-dukke. Altså, det der sære, lilla væsen, der engang var med i alle DSB-reklamer.
 • Morgengaverne deles ud. Christian forærer Mette nogle musebamser, der skal agere symbolske prærieulve, fordi prærieulve tilsyneladende vælger mager for livet. (Edit: Der blev åbenbart sagt præriemus. Giver mere mening med bamserne nu.) Min popkulturhjerne tænker naturligvis straks på Rachel og Ross og “See? He’s her lobster!” Havde nok personligt foretrukket en hummer, men mest fordi de smager så absurd godt.
 • Efter ellers at være startet hot and heavy finder Birgitte ud af, at Martin har et kristent livssyn, og kombineret med hans vegetariske livsstil gør det ham pludselig til lidt af et fejlkøb. Nooo, Birgitte! Altså, ikke at jeg kan spille hellig, når det kommer til overanalyser, men med mindre han decideret forbyder dig at spise bøffer, så kunne det vil gå? Du har min fulde tilladelse til at skride, skulle et bøfforbud opstå.
 • Camilla: “Jeg er træt. Sådan helt vildt, mega træt.” Nicolas: “Jeg er også træt, men ikke sådan Camilla-træt.” Hahaha! Jeg elsker Nicolas!
 • Martin spiser et stykke tun for ligesom at ae Birgittes angst. Jeg kan fandme godt lide Martin.
 • Side note: Hvad er det for et sygt filter, de har smidt på eksperterne? De ligner jo white walkers.
 • Camilla og Nicolas har badekar på hotelværelset og er lige så begejstrede for det, som jeg ville være. Derefter bestiller de roomservice til aftensmad. My kind of people. (Camilla ryger dog lidt tilbage på point, da det viser sig, at hun er en af dem, der udtaler steak “steek”).
 • Shit, Birgitte har pæne ben. Måske skulle man alligevel overveje at begynde at løbe…
 • Gert Martin Hald, psykolog, om Allan og Pernilles forsigtighed i forhold til hinanden: “Allan og Pernille er i den her fase, man kalder man-lærer-hinanden-at-kende-fasen.” No shit, Sherlock.
 • Christian filosoferer lidt over sin egen tendens til at være for interesseret, når han dater, hvilket tydeligt kommer til udtryk i hans behov for hele tiden at røre ved Mette, der måske hellere vil tage den liiiidt med ro. Christian er totalt virkelighedens Ted Mosby.
 • Camilla kæmper lidt med at skulle overkomme sin egen overfladiskhed. Jeg synes faktisk, det er virkelig fedt, at hun er ærlig omkring, at Nicolas ikke er hendes sædvanlige type, og at hun kæmper lidt med det. Jeg håber virkelig, hun kan komme over det. Også selvom hun på et tidspunkt siger “ad” til sin mad. Det er endnu værre end at kalde steak for steek!
 • Ahahahaha! Allan og Pernilles toiletdør er ikke tæt! (Jeg er ikke bleg for at indrømme, at jeg nok var gået ned i foyeren…)

So far, so good! Ingen lader til at være på grænsen til at gå fra hinanden, men det ser ud, som om irritationerne begynder at dukke op i næste program. Hvad tænker folket?

PS: Inden jeg slipper jer fri i kommentarfeltet, vil jeg gerne lige bede jer om at være opmærksomme på jeres ordvalg. Med mine Paradise Hotel-recaps har jeg aldrig rigtigt lagt fingre imellem, men i disse programmer er deltagerne andet og mere end medieliderlige teenagere smidt ind i omstændigheder bogstaveligt talt designet til drama og klippet efter største underholdningsværdi. Jeg ved, at enkelte deltagere i denne sæson af Gift ved første blik har kigget forbi de her recaps og sikkert gør det igen, så kommenter meget gerne med det in mente. 🙂

Kommentarer (59)

 • Jeg troede du umuligt kunne få flere point i min bog – indtil du skrev det med steek. I love you Miriam! Soulmate! 😉
  Ville ønske jeg kunne komme til at date Christian. Jeg er vild med ham! ❤

 • Ahahaha- virkelighedens Ted Mosby 🙂

  Det sjoveste er, at Birgitte i bryllupsbilen ikke spiste meget kød og “var” vegetar. Åh altså!

  Jeg glæder mig til næste gang! Hepper på alle gode gange fire år!

 • Så også afsnittet igår. Er vild med at Martin tager det hele så stille og roligt, og virkelig prøver at få det hele til at fungere, og virkelig forsøger at “please” Birgitte, selvom det er imod den måde, som han ellers lever på. Ikke at man skal ændre sig for andre, men synes alligevel at det er ret fedt, når at man virkelig forsøger at interessere sig for, hvad modparten godt kan lide, netop ligesom Martin gør.

  – Lea 🙂
  http://leafrost.bloggersdelight.dk/

 • Jeg er totalt på team Nicolas. Shit han er sød altså! Men synes egentlig, at alle deltagerne fremstår virkelig sympatiske.
  Synes dog, at Birgittes krav til Martin virkede lidt underlige. Altså hun har i foregående afsnit været yderst begejstret for, at han er vegetar – det vil hun nemlig også gerne selv. Og lige pludselig er det en total dealbreaker. Men det hænger nok sammen med, at hun (som hun selv siger) lader sine tanker køre helt af sporet og derved forstiller sig en masse.
  Jeg elsker Gift ved først blik! Lad det blive tirsdag igen!

  • Jeg synes faktisk også, alle deltagerne virker meget sympatiske – med enkelte uheldige stunder, men har vi ikke alle dem?

 • Er det bare mig, der husker forkert, men Birgitte var da helt vild med, at Martin var vegetar lige efter brylluppet.
  Hun mente nærmest selv hun også var det. Altså når hun ikke lige spiste fisk og kylling.
  Nu er hun pludselig vild med store bøffer og grillet kød.
  What a difference a day makes.

  • Ja, Birgitte var da helt oppe at køre, da hun hørte at Martin var vegetar. Det var hun også (næsten) selv (pånær lidt fisk og kylling). Men i dette afsnit kan hun åbenbart slet ikke leve uden grillede bøffer 😂

  • Jeg er helt enig med dig og grinede også lidt over det, på den der måde, hvor man synes de er lidt træls at lade sådan noget komme i vejen. Men læg mærke til at eksperterne også udtaler at hun er typen som lader sig blive revet med, men så nemt bliver skræmt igen, og derved trækker sig fuldstændig.
   Hun og hendes veninder snakker også om at hun skal give det en chance og ikke bare løbe væk, så snart deres ligheder ikke er 1:1. Hvilket så faktisk præcis er det hun gør – men bestemmer sig heldigvis for at give det en chance mere efter snak med eksperterne.
   Derudover er jeg helt tosset med Martin. Hold nu op han er rummelig og er opmærksom på hendes overanalyseren og gør hvad han kan, for at det ikke er det som skal fylde. Det har jeg stor respekt for. Jeg kunne nok ikke gøre det selv :).

  • Hun leder efter fejl ved ham – måske så hun har en ubevidst undskyldning til ikke at knytte sig til ham?

 • Grinte også ret meget over den meget ekspertagtige udtalelse om “lære-hinanden-at-kende-fasen”, vigtigt psykologisk begreb, vi fik her! Enig i at Camillas ærlighed er fin, måske man også selv ville have svært ved at indrømme, hvor meget udseende betyder. Og jeg kan totalt genkende Mettes reaktion – hvis der er FOR intens interesse for hurtigt, kan det godt virke som et turn off.. Birgitte irriterer mig stadig.. Hvornår forsøger HUN at komme HAM lidt i møde – det virker fx som om, det er ekstra vigtigt at få alkohol på ham, netop fordi det normalt ikke er så meget ham.

  • Jeg tror, det er ALT for nemt at sidde i sin sofa og råbe op om, at man ikke selv er overfladisk overhovedet. Jeg synes, Camilla klarer det skidegodt!

 • Jeg må sgu ærligt indrømme, at Martin vokser mere og mere på mig. Jeg var nok lidt ude med riven efter deres første møde og deres fælles (!) intensitet, med tanke på den korte varighed for deres bekendtskab.
  Men hvor er han altså bare reel og fantastisk. Desværre er det bare min opfattelse, at Birgitte derimod spiller en smule dårligt med sådan en mand, da hun virker meget fastlåst på mig. Jeg er i tvivl om hun kan rokkes på og så trigger der noget i mig, når mennesker er “Hvorfor er du sur nu?”-typerne, på baggrund af bagateller.

  Christian er sød og det ærgrer mig, at en mand som ham skal straffes for bare at være let at være sammen med og en kærlighedsnyder. Bevares, det ér hurtigt, men det er synd, at man ikke må være “for interesseret” – omend det helt sikkert er menneskeligt og noget der ses hos flere. Points for at være bevidst omkring det dog!

  Jeg hepper så meget på Pernille og Allan, men er sgu lidt i tvivl med de to… Jeg kan ikke lure om de er et match 🙂

  Camilla og Nicolas… Jeg bliver sgu lidt træt. Jeg er også imponeret over hendes ærlighed og det er som menneske en fed egenskab at være så bevidst omkring sig selv og sine tanker – men at forvente, at man får serveret drømmesurfer-duden der tilmed matcher alle ens personlige tangenter. Det er trods alt ikke en gavebod og for mig er det lidt som om, at det virker en smule forkælet, at det er et problem i netop sådan en konstellation. Så skulle man nok prøve andetsteds 🙂

  • Jeg er helt uenig med dig mht Camilla. Hun har haft to dage til at vænne sig til, at hun er gift med en mand, hun aldrig normalt ville have fundet tiltrækkende. Hun har aldrig sagt, hun har forventet at få en surferdude – faktisk har hun sagt det stik modsatte – men derfor er det stadig en udfordring at være gift med et menneske, man ikke umiddelbart er fysisk tiltrukket af. Jeg synes, hun håndterer det rigtig fint. Hun anerkender, at det er et problem, og hun arbejder ihærdigt på det, fordi hun kan se alle hans gode kvaliteter og netop rigtig gerne VIL udover det. At lade som om det ikke var et problem ville være uærligt. Jeg synes, det er lidt uempatisk at kalde hende forkælet, når hun essentielt bare er menneskelig. Fysisk tiltrækning er en stor del af et forhold, og jeg kan personligt godt forstå, hun lige skal vænne sig til tanken om en helt anden type partner end den, hun typisk er gået efter. 🙂

   • Jeg har nok fået formuleret mig forkert. Jeg ønskede på ingen måde at kalde Camilla forkælet, men mente blot, at det kunne virke forkælet på mig. Jeg tror i bund og grund, at hendes følelser er så menneskelige som de overhovedet kan være og det er netop den slags følelser der helt garanteret afholder mange mennesker fra at stille op til sådan en konstellation. Fordi det netop ikke er det man bliver matchet på – og det ér svært for mig at se hvad man laver i programmet, når højde feks også er et issue. Jeg siger ikke det må være det, men at det er en meget lille bagatel i et utrolig grænseoverskridende koncept. Giver det overhovedet mening?
    Jeg prøver på ingen måde at træde nogen over tæerne og elsker som sagt også Camillas evne til at reflektere over sine egne reaktionsmønstre og det er absolut interessant hvis programmet har vist hende, at det ydre er en større deal end hun måske gik og troede.

    Jeg mener bare, at en lav mand der ikke matcher ens almindelige type burde være forventeligt, når man skriver sig op, fordi det netop ikke er der fokusset er og dermed er det en potentiel mulighed. Derudover sker der bare noget i mig når man surmuler over afsavn til veninder efter et døgn og i det hele taget er som hun er, på så kort tid. Min egentlige konklusion er måske bare, at hun har kastet sig for hurtigt ud i noget hun måske bare menneskeligt ikke passer ind under. Jeg håber denne udpensling bliver modtaget mindre ‘negativt’ 🙂

    • Jeg forstår godt, hvad du mener, men Camilla selv var jo ikke klar over, at hun gik så meget op i udseendet, før hun blev matchet med Nicolas, og nu forsøger hun at tackle det bedst muligt. Jeg synes, det er ret flot.

 • Man forstår pludselig, hvorfor psykologer skal have så meget i timen 😉
  Det er helt okay med mig, at der ikke er lige så meget drama som i sidste sæson. Det overskyggede ligesom eksperimentet, synes jeg.

 • Jeg har sådan ventet på din recap, og nu var den her! Hurra! (jeg er på barsel og har for meget tid…)

  Jeg sad lidt med følelsen af, at Birgitte prøvede at ændre Martin i stedet for at acceptere ham og lære ham at kende. Jeg synes, det er så fedt, at Martin tager det med ophøjet ro. Det havde jeg ikke gjort.

  Efter gårsdagens afsnit tror jeg mest på Allan og Pernille. Det er et godt udgangspunkt at snakke og tage den med ro. De kunne godt minde lidt om Randi og Niels (mener jeg, de hed) fra sidste sæson.

  • Åh ja, du har ret i, at de minder om Randi og Niels – og de holdt jo, så vi håber!

 • Jeg er SÅ vild med Christian. Han virker som den sødeste fyr, der virkelig fortjener kærligheden.
  Allan og Pernille tror jeg ikke rigtigt på. Jeg er også lidt bekymret for om Birgitte smutter, når hun synes, at føjelige Martin ikke giver hende nok modstand. Men han er sød, at han virkelig prøver.

 • Hahaha! Ja, alle eksperterne har jo SYGT blå øjne! Og altså… synes indtil videre de eksperter kommer lidt let om ved det.

  I forhold til det med den utætte toiletdør – sagde Allan så ikke, at de var i tvivl, om de kunne tillade sig at BULDRE derude? Det er da det bedste udtryk længe 😂

 • Jeg tænkte præcis det samme, da hun sagde ‘ad’ om maden. Men ellers er jeg sgu ret vild med hendes reflektioner over hendes egen reaktion!

 • Yay, Miriam, recap! <3 (har af gode grunde ikke så mange at diskutere ugens program med på disse breddegrader, ha)

  Jeg har det godt nok svært med Birgitte pt. (jeg drikker selv ikke specielt meget til hverdag (ferie inkl.), så det er nok meget det, der trigger mig 😉 ), men jeg synes måske også, at man ikke rigtig har lært den rigtige Birgitte at kende endnu? At det lidt virker som en overflade, hun er lidt dominerende og my-way-or-the-high-way; og hvor det bliver lidt farligt/for besværligt, hvis vi skal til at tilpasse os (f.eks. alkoholforbrug – er det så farligt at drikke selv, mens han tager en juice f.eks., hvis præferencerne er forskellige?) Glæder mig i hvert fald til at se, hvordan forholdet/hun udvikler sig, og om Martin bliver ved med at være lige så rummelig.

  Christian skræmmer mig en lille smule pt. Han vil projektet *så* meget, at det virker til, at han lidt glemmer, at han skal have Mette med. Jeg går virkelig ikke ind for diverse 'spil', hvor man for guds skyld ikke må vise interesse, men lige at stikke en føler ud og adjust accordingly; det har aldrig skadet nogen… Hvis man ikke selv gengælder de intense følelser fra starten af, virker det hurtigt som mangel på situationsfornemmelse.

  …nå'men, er det snart tirsdag igen? 😉

  • Jeg tror, Birgitte er en ret kompleks person, der bliver fremstillet liiidt for ensidet i programmet. Martin virker jo til at være ret glad for hende.

 • Jeg er i tvivl om Allan og Pernille kommer sådan over venne tærsklen, de vil begge ikke forcere noget og tanken er også god, men en af de kloge sagde at det også var en fysisk intention bag det, man skulle røre ved hinanden osv. For at bryde den venne del og da jeg bare; is that ever gonna happen.

  Birgitte syntes jeg tester Martin, hun panikkede nærmest over han var vegetar, troende og ikke drak særlig meget alkohol. Hun fik det til at virke som om han var nærmest indremissionsk og hun nærmest skulle falde i samme kasse hurtigst muligt. Nu arbejder han så på at modbevise den teori, men jeg syntes det virker lidt til al den tiltro jeg havde til dem er falmet, nu er han nærmest en logrende hund efter hende og om lidt er han nok for pleasende, virker til hun prøver hans grænser. Er spændt på at se om han ender med at spise en kæmpe bøf for at stille hende tilfreds, ikke at jeg håber det, men at det ikke ville undre mig at hun ville prøve ham af. Hun virker ikke så sød og rar, som i første afsnit. Jeg syntes hun virker lidt firkantet, men spændende at se hvad sker med dem.

  Christian er totalt touchy på Mette, man kan virkelig se hun forsøger at undvige, men han har en god selvindsigt om det at ‘være meget på’ i starten.

  • Jeg synes også lidt, det virker, som om Birgitte bevidst leder efter fejl ved Martin, og jeg tænker, der er en dybere grund til det. Jeg hepper så meget på Allan og Pernille, men jeg kan også være bange for, at de bare forbliver venner.

 • Miriam, nu er du vel ikke en af os fortabte sjæle, der også ser paradise, vel? (Sig ja, sig ja). Et recap over det, tror jeg nemlig kun kunne være en fest at læse 😉 Haha.

  • Der var engang, jeg altid lavede Paradise Recaps, men desværre ejer jeg pt ikke et tv, og Viaplay fungerer rigtig dårligt for mig, så vi må nøjes med Gift ved først blik pt. 😉

 • Det er sjovt at læse dine recaps Miriam, fordi det tit er nogle andre ting du hæfter dig ved end mig.

  For mig var det f.eks. en stor ridse i lakken hos Birgitte at hun pludselig eeeelser en god bøf. Og at hun vender det imod Martin. Jeg fik det så dårligt, og hvis jeg var Martin ville jeg nok have svært ved at ikke at være påvirket af, at hun kan svinge SÅ meget, og er en type der det ene øjeblik ELSKER bøf, og det andet øjeblik SLET IKKE vil spise sådan noget. Der bliver samvittighedsløst malet med den store pensel (ligesom jeg gør nu). Det er da et super ubehageligt træk ved et andet menneske. Hvornår er noget sandt, og hvornår er noget blot en midlertidig sandhed der lige understøtter dagens humør. Er virkelig super imponeret over Martin og den måde han tackler det på.

  Jeg tror på Allan og Pernille! Synes Pernilles udadvendthed supplerer Allans mere rolige gemyt 🙂

  • Hun svinger enormt meget, men jeg synes egentlig eksperterne er ret fine til at finde ud af, hvorfor det er sådan. Der ligger som regel mere bag.

 • Birgitte virker virkelig provokerende på mig.. Hun går all in lige fra start, og giver i mine øjne udtryk for, at hun spiser kød, men egentlig helst vil undvære. Hun sover lige på det, og kommer så pludselig i tanke om, at hun elsker røde bøffer! Jeg syntes det var så akavet, da de sad og talte om det næste dag, og hun siger at hun var tænkt, om Martin mod er med i en sekt… Altså omg… Og så er hun bare mega bossy og kommanderende, og det tror jeg, at ellers søde og tålmodige Martin snart bliver træt af. Han prøver virkelig at gøre det på hendes måde, og imødekomme hende ved netop at smage på tun og drikke vin/øl. Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor fokus ligger på, hvorvidt man drikker/spiser kød eller ej…

  • Hvis man selv går meget op i noget, så er det svært at have en partner, der ikke gør det. Jeg ville personligt også have svært ved at date en vegetar.

 • I sidste afsnit fik jeg det ret stramt overfor Birgitte, der var enromt dominerende og ‘kontroltårn’-agtig. Jeg synes hun burde give bedre plads til Martin, der virkelig prøve! Og nå ja, i første afsnit var hun jo “næsten” også vegetar, men nu er det pludselig et problem, :p

  Derusynes jeg, at Camilla udsender ret klare signaler om, at hun måske ikke var så klar på programmets præmis, som hun troede. I første program kom hun med en smasse små kommentarer, der var negativt ladeddxe overfor Nicolas (Han er en lav mand, ikke en surfer-dude, “jeg er ikke overvældet” osv). Og det synes jeg egentlig illustrerer, at hun, når alt kommer til alt, ikke er klar på at gå ind til det med et helt åbent sind og ‘frisk lærred’, men at hun stadig tager alle sine krav og forestillinger med sig. jeg tror ikke hun kan slippe den “overfladiskhed”.

  • Jeg tror, Birgitte reagerer stadigt voldsommere, fordi hun ikke får nok modspil. Jeg synes ikke umiddelbart, hun gør det på en særlig fin måde, men jeg kan godt relatere til det.

 • Bliv ved med de her recaps, jeg simpelthen elsker dem. Vanvittig fint skrevet.

  Jeg hater løs på Birgitte. Hun skal virkelig skrue ned!

 • “Hvorfor er du sur nu?” Måske fordi du er jordens mest kontrollerende/jeg vil have min vilje/grænseprøvende type – jeg ville nok også blive lidt muggen i længden :p

 • LOL Ted Mosby – perfekt (den der prærie whatever historie – floppede virkligt) men man må jo synes det er sødt at han prøver så hårdt!! Jeg var egentligt først ret negativ på Birgitte hun virkede så irriterende fokuseret på sig selv, men egentlig som jeg tænkte mere på det så er nogle af de tidspunkter min mand og jeg har det sjovest er når vi deler et godt måltid og et par flasker god vin. Og hvis man ikke er troende er det svært med en partner der er – ihvertfald i længden…. Og så er hvordan vi får sådan en dag serveret jo totalt afhænging af hvordan afsnittet er blevet klippet 

  • Jeg tror, det er meget naturligt at hæfte sig ved de forskelle, man synes er størst. Men jeg er også pessimist! 😀

 • Du er sgu god Miriam !!
  Jeg hepper på Christian og Mette. De er sgu lidt søde.
  Synes også Nicolas er så sød! Håber virkelig Camilla ser noget mere i ham i løbet af de næste afsnit. Han virker som en god fyr.
  Altså helt ærlig Birgitte. Enten så er hun helt fra snøvsen, eller så er det klippet uheldigt sammen. Man kan da ikke starte med at sige at man næsten er vegetar også ændre holdning over natten. Hvis hun fortsætter hendes store ego, så håber jeg egentlig måske bare, at Martin finder en som er ligeså sød og rar som ham selv. Eller i hvertfald en som sætter pris på det, hvis ikke Birgitte lærer det 🙂

  • Birgitte har i hvert fald udtalt, at hun er blevet klippet til at være skurken efterfølgende.

 • Jeg synes Birgitte er så trættende at høre på. Især hendes vegetarhad og ikke mindst alkoholproblematik. Har måske noget at gøre med at jeg selv er “deltidsvegetar” og kun sjældent drikker mig fra sans og samling (og drikker i det hele taget) men holdning op hvor blev jeg irriteret på hende. Hun gør et kæmpe problem ud af noget som på ingen måde behøver være et problem.
  Jeg blev lidt hidsig da jeg så det “abe der holder sig for øjnene”…

  • Hun tager helt sikkert problemerne på forskud, men jeg tænker, der er en mere dybdeliggende grund til den reaktion…

 • Lige når afsnittet er slut tænker man: ” pis, en hel uge til næste afsnit.” Men så kommer man i tanke om dit recap og så blir det lidt nemmere at holde ud….

 • Er totalt hooked på dit recap-koncept, og sidder faktisk og venter. I mellemtiden kan jeg jo så med bred pensel og uden at have et statistisk grundlag male et billede af, at mænd måske i større omfang end kvinder er så glade og taknemmelige for, at de ikke længere skal være mutters alene, at de simpelthen prøver mere, finder sig i mere, er villige til at se stort på evt. lunkenhed ift. tiltrækning. Det er selvfølgelig også selve præmissen for dette program, og det er ikke ment som en kritik af kvinderne. Tværtimod. Tiltrækning er en vigtig komponent, og det er ikke overfladisk, for det er vores natur. Medmindre man er så elendig til at udholde sit eget selskab, at man er villig til at lukke øjnene for den manglende kompatibilitet.

  • Jeg aner ikke en skid om mænd og kvinder, men det lyder klogt. Jeg går i hvert fald en del op i det med tiltrækning.

Der er lukket for kommentarer.