Kommentarer (16)

  • Nej, det virker ikke! Taler af erfaring, desværre. Har selv været ramt af tilbagevendende svampeinfektioner, nogle er bare mere tilbøjelige til at få det end andre – en omgang penicillin og jeg er ved at DØ.
   Det eneste, der virkelig batter, er at gå til lægen. Der kan man få en pille, som skal sluges. Den koster ikke ret meget og er effektiv. Hvis det er en problematik, der gentager sig, kan man få en længere kur.
   Se at kom til lægen. Det andet er slet ikke til at holde ud.
   Hilsen hende, der har prøvet det mange gange!
   PS: Lægen er “ligeglad” og synes ikke det er pinligt. It’s all in your head.

  • Jeg har også døjet meget med tilbagevendende svamp, men så begyndte jeg at bruge apotekets intimsæbe hver dag i badet og det hjælper!!! Jeg har ikke haft det i et halvt år nu. Prøv det og se om det virker 🙂

  • Hendedervedaltformegetomsvamp

   Er enig med Anonym – en tabletkur er ret effektiv. Jeg vil generelt anbefale et besøg hos lægen – det kan være at du slet ikke er svamp, du har (der findes en del andre tilstande, der kan give lignende symptomer)! Så kan man jo spare besværet med en endeløs række af ineffektive kure 🙂

   Hvis det nu er svamp, kan man som alternativ til en tabletkur prøve at: 1) skifte vaginalkapslerne ud med vaginalcreme – det kan være at dit problem er at kapslerne ikke kommer langt nok op, og det er måske nemmere med cremen (der er også en applikator til den, men den er længere og tyndere)
   2) skifte middel – Canesten og Brentan indeholder to forskellige svampedræbende midler. Det er muligvis ren overtro, men min oplevelse er at miconazol (Brentan) hjalp mig bedre end Canesten. Har også døjet med svamp, men ikke haft noget siden sidste december, hvor jeg tog en to-ugers Brentankur.
   3) Overveje en længere kur. Egentligt burde de forskellige kure være ligeværdige eftersom de kortere kure indeholder en højere dosis, men hvis problemet er at midlet ikke sidder længe nok til at have en effekt, er der måske en pointe i at vælge en længere behandling.

  • Jeg havde også store problemer med tilbagevendende svampeinfektioner, men har ikke haft det i flere år efter jeg skiftede til en menstruationskop… Ellers vasker jeg kun med vand – en sjælden gang imellem intimsæbe – og så bruger jeg vivag vaginalkapsler til at tage det i opløbet, hvis jeg oplever kløe eller ubehag.

 • Ville være fedt hvis du ved fx hvert tiende hemmelighedsindlæg lavede en “Best of” med Ti hemmeligheder fra tidligere indlæg, der godt kan klare en ekstra gang i lyset

  • Det ville være lidt for meget genudsendelse, tror jeg, og desuden er det meget forskelligt, hvilken type hemmeligheder, man er mest til. Men folk er jo altid velkomne til at gå tilbage og læse de gamle, hvis de har lyst. 🙂

 • Til dig med datteren der snart skal I vuggestue; vi kender selvfølgelig ikke hele historien, men kan han måske være ramt af en fødselsdepression?

  Og du er fandme sej, hæng i!

 • Er så meget med på det med netflix! Jeg har set 6 sæsoner House M.D. på 2 uger, mens jeg har skrevet eksamen.

 • Random biologist

  Hvidløg danner en form for antibiotika. Antibiotika er som en atombombe for bakterier og til tider svampe.
  Du ønsker en sund koloni af en bestemt form for bakterier, så går det ikke at du udrydder det stort set, samt dræber svampen. Efterlader vagina i et for høj basisk miljø til, at svampen er for favorabel og dermed genvinder dominans i dit underliv.
  Prøv derimod fx et ske ymer op i underlivet, så skaber du en pH der lab være favorable for dine bakterier.
  Derudover undgå for meget brug af antibiotika når du er syg, ellers opstår svamp rimelig hyppigt.

  Hilsen en random fyr på biologi-studiet.

 • Hende med hvidløget

  Føler mig ret stolt over at så mange har kommenteret på min svampehemmelighed! Tak for jeres forslag, jeg vil prøve med noget andet end hvidløg så 😉

 • Til dig med pindsvinet: jeg elsker dig lidt! Hvor er det rart at vide, at der findes andre derude, der også synes at små dyrs liv har værdi og ikke bare trækker på skuldrene af det. Jeg har selv engang kørt en mår over på vej til arbejde. Jeg stortudede resten af vejen i en hel time. Og dengang jeg kørte et pindsvin over med græsslåmaskinen (den var heldigvis død på stedet), tudede jeg i en hel aften til Megadeths ‘Promises’ – som jeg nu aldrig mere kan høre, uden at tænke på pindsvinet og få dårlig samvittighed 🙁

Der er lukket for kommentarer.