Vind 100K med De Hvide Busser!

Annonce

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Hrv_2pd3DpU]

Okay, overskriften er faktisk lidt misvisende, for man vinder ikke 100.000 kroner, man vinder egentlig 200.000 kroner. Halvdelen får man bare glæden af at forære til en humanitær organisation. Win-win.

Men lad os starte fra en ende af: Konkurrencen foregår i forbindelse med Nationalmuseets udstilling om De Hvide Busser, der handler om de temmelig awesome mennesker, der i slutningen af 2. verdenskrig ganske frivilligt kørte ned igennem Tyskland og hentede vores KZ-fanger hjem igen. Jeg skal nok lade være med at propfodre jer med info, men jeg anbefaler at se videoen ovenfor, der er meget kort og meget fin og fortæller, hvad både udstilling og konkurrence går ud på.

Konkurrencen er nem. Og lidt ligesom en skattejagt. Faktisk skulle det her indlæg have været ude for et par timer siden, men jeg blev så opslugt i min jagt på busser, at jeg kom lidt fra det igen. Jeg er en konkurrenceluder. Sorry! 😉 Konceptet er simpelt: Man går ind på konkurrencens hjemmeside og opretter en bruger/logger ind med Facebook. (Bare rolig, det er ikke en af de irriterende apps, der spammer dine venner ned. Det er bare, så der er styr på, hvor mange busser lige netop du har fundet.) Derefter kigger man på oversigten over de 25 humanitær organisationer, klikker sig ind på hjemmesiderne én for én og så gælder det ellers bare om at klikke rundt, indtil man finder en bus.

Man kan ikke undgå at lægge mærke til, når en bus er fundet – den viser sig nemlig ved ovenstående pop-up, der efterfølgende sender dig tilbage til konkurrencesiden, hvor du skal svare på et enkelt (ret let, bare rolig) spørgsmål om den pågældende organisation for at sikre dig din bus. Og så er det ellers videre på jagt efter den næste!

Du deltager i konkurrencen, når du har fundet mere end 20 ud af de 25 busser. Og skulle du nu ikke rende med de 100.000 kroner er der heldigvis også en 2.-plads på 2 x 20.000 og en tredjeplads på 2 x 10.000. Eddermame.

Udstillingen om De Hvide Busser kan i øvrigt ses frem til 3. januar 2016, og jeg synes personligt, den er ret fin og relevant i forhold til emnet om medmenneskelighed, som er ret meget oppe at vende i øjeblikket. Læs mere om udstillingen her.
 

Kommentarer (4)

Der er lukket for kommentarer.