Blogmobning

I går var der en af jer, der postede et link til et af Fie Laursens nyeste indlæg. Jeg gætter på, at det var for at påpege det ironiske i, at Fie i indlægget smider en ordentlig sviner af sted mod “copycats”, når hun selv er vældig begejstret for kopivarer. Og det er da også ret ironisk – især fordi hun vitterligt har knyttet et billede til indlægget, hvor hun er iført sine urimeligt fake Louboutins.

Men selve indlægget handler ikke om tøj eller mode, men om et andet menneske. En pige, som åbenbart er kærester med Fies tidligere kæreste, og, som Fie mener, kopirer kopierer hende. (Vi nævner selvfølgelig ikke, at Fie selv kopierer – i hvert fald er det mit billede med Fies vandmærke på i dette indlæg om Medinas Nelson Mandela-halløj – se selv nede i bunden, hvor man tydeligt kan se mit profilbillede. Fnis.) Anyway, Fie giver den ikke for lidt med nedgøring og udhængning og tilsvining af den omtalte pige. Det er virkelig ubehageligt at læse. Og jeg får ondt i hjertet på den stakkels, ramte piges vegne. For nu har hun ikke bare Fie, men også hele Fies læserskare af dramahungrende teenagepiger på nakken. Ifølge kommentarfeltet er der sågar tale om en anden ret kendt blogger, hvilket kun gør det nemmere at fortsætte den ihærdige mobning.

For det er, hvad det her er: Mobning. Og det gør mig snotforvirret, for er Fie ikke pigen, der vandt hele Danmarks sympati ved at græde salte tårer over sin grumme, grumme mobning i Go’aften Danmark? Jeg erindrer da at have siddet og været dybt forarget over, hvordan hun blev behandlet – og nu gør hun så det samme ved en anden. På en noget større platform, I might add.

Selve kommentarfeltet er et kapitel for sig. Fie deltager ikke der, men det afholder ikke hendes læsere fra at kaste om sig med masser af drama og flere tilsvininger, og jeg sidder med åben mund og polypper og kan ved grød ikke finde ud af, om det er mig, der er blevet gammel eller teenagepigerne, der er blevet mere modbydelige. Var vi også så slemme? For jeg kan ikke lade være med at føle, at nogen burde gøre noget. Hendes forældre eller Bloggers Delight eller bare en eller anden burde lige tage hende i armen og give hende et hurtigt foredrag om netikette. Og så samtidig overvejer jeg også, om det måske bare er mig, der er en (for) sart sjæl.

Se, nu er der sikkert nogen, der vil proklamere højt og stolt, at jeg kører hetz mod Fie, men i så fald er den altså ikke bevidst. Jeg ville uendeligt gerne tage den med hende personligt, men alle mine forsøg på kontakt er jo som bekendt blevet ignoreret. Og jeg synes egentlig, dette emne er større end Fie. Hun får bare lov til at agere eksempel, fordi hun er det eneste eksempel, jeg har.

Er det naivt at tro, at man kan gøre noget ved den slags? Skal vi have aldergrænse på blogging/Facebook/tumblr/whatever eller anti-bullying love á la USA, eller skal jeg bare slappe af og lade teenagere være teenagere? Hvad siger folket? Er et indlæg som Fies harmløst eller harmfuldt?

Kommentarer (60)

 • Årh wauw, det er noget af et indlæg, hun kommer med. Altså, jeg har det rimelig svært med sådan nogen beskyldninger, specielt fordi det egentlige bare er påstande (og så fordi hun selv har kopieret dit billede, og nærmest indlægget også, ha). Og kan man egentlig overhovedet snakke om kopiering, når man selv er totalt mainstream? Host.
  Personligt synes jeg godt, jeg kan skelne, altså at det her mere er en hetz end sandheden. Men det tror jeg desværre ikke, størstedelen af hendes læsere kan.

 • Jeg følger ikke Fies lyserøde univers, men jeg er til gengæld flittig læser hos Lærke, som er en af pigerne Fie hænger ud i indlægget og jeg kom til at grine højt for mig selv, da jeg pludselig så en af Fies læsere anklage Lærke for at kopiere Fie i Lærkes kommentarfelt. Jeg mener deres blogs og deres verdener er bare så forskellige, at jeg slet ikke forstår, hvordan man kan kalde blackster Lærke en kopi af lyserøde Fie. Som Lærke selv pointerede igår virker det bare ret vanvittigt, at en person, der selv er mobbeoffer kan finde på at hænge folk ud på den måde hun gør i det indlæg.

 • Wow et modbydeligt indlæg hun kommer med. Kan ikke se hvordan de to blogs ligner hinanden? Nu læser jeg ikke så meget ved Fie, men har ikke indtryk af at hendes blog er voldsomt inspirerende og innovativ (hence kopivarer og stjålne indlæg). De ideer, hun påpeger at Lærke har stjålet, har jeg set ved flere blogs, så forstår ikke hvorfor hun skal tage æren for dem.

  Forstår hellere ikke at hun går imod hendes egne varemærke. Er grunden til, at hendes blog blev så stor ikke, at hun stod frem som et mobbeoffer? Hvorfor vælger hun så at køre hetz mod andre? Hun bliver ikke angrebet, så det er ikke fordi hun har behov for at forsvare sig. Totalt uncalled for. Og hvordan kan hun sige at hun hader “kopicats”, hvis hun selv har været et mobbeoffer? Hun burde vide hvordan det er at blive holdt udenfor og gøre alt for at passe ind i en gruppe. Så ja, det er et harmfuldt budskab hun sender ud, især fordi hendes læserskære er de samme typer som kan finde på at sende hadebreve til Justin Biebers kæreste.

  Og P.S. nu ved jeg ikke så meget om blog og deres indtjening, men kan en som Fie virkelig droppe ud af skolen og leve af at blogge? nu følger jeg ikke mange bloggere der lever af deres blogs alene, men fx fotballfrue ved jeg tjener pænt mange penge på bloggen. Selv om hun ikke inspirerer mig meget (bortset fra træning), så kan jeg godt se at hendes blog er meget professionel. Alle indlæg er velskrevet og velovervejet,hun bruger rigtig mange timer om dagen på den, og så havde hun i sidste måned over 20 millioner views. Hvor meget skal der egentligt til for at man kan gøre sin blog til sit levebrød? jeg har ingen planer om selv at gøre det, undrer mig bare over det 🙂

 • Tillader mig lige at svare her, vedrørende det sidste 🙂 Mener at have læst et indlæg af Fies, hvor hun sagde noget á la, “det kan godt være jeg tjener 20.000 om måneden (…)”, så som en teenager, der bor hjemme og ikke skal betale for husleje og mad kan hun sagtens leve på at blogge. Faktisk ville hun kunne selvom hun skulle betale for husleje oveni, ville jeg mene. Hendes blogindlæg er stort set alle reklame, og med den læserskare hun har, går jeg ud fra, at der er utrolig mange der klikker hendes links og dermed tjener hun flere penge.

 • Jeg forstår ikke helt, hvordan Lærke blev draget ind i dette? Lagde hun en kommentar på Fies indlæg, eller var der bare en der nævnte hendes navn og satte lavinen igang? Jeg kan overhovedet ikke genkende noget at det, Fie skriver, som værende rettet mod Lærke, andet end det med julekonkurrencen – og at Fie så føler sig forarget over, at andre vil hjælpe nogen i juletiden, som hun selv gør, siger vist bare meget om hendes karakter; hvis hun netop var så opsat på at hjælpe andre, ville det vel kun gøre hende mere glad, at andre blev inspireret af hendes indlæg? (Eller selv kom på det, det er trods alt ikke en original idé.)

  Resten af indlægget er jo bare til at brække sig over, mere er der ikke at sige til det. Sjovt som en person kan være så smålig. Det er lidt som om, Fie har glemt hvordan det er, ikke at turde være sig selv – sjovt, siden hun ellers gennemgik den nøjagtigt samme kamp indenfor det sidste halve år.

 • Efter at have læst to linjer af Fies indlæg må jeg give fortabt. Jeg orker ikke at læse så meget dårligt formuleret tekst, der er centeret, uden afsnit og nutids-r. Derudover er jeg bare en sur gammel kvinde som synes at mange folk, både unge og ældre burde tænke over hvordan de opfører sig på nettet.

  Jeg forstår ikke at det er ok at kalde andre “fede svin”, “perker”, “klamme kælling” osv. Hverken IRL eller på nettet. Men det virker som om at når man kan gemme sig bag skærmen, så kommer nogle folks sande, men knap så kønne personlighed frem…

  Det sker ikke kun for unge mennesker som Fie, men også ældre “voksne” mennesker. Jeg har ikke tal på hvor tit jeg krummer tæer over voksne menneskers udtalelser på diverse facebooksider og opslag. Gad vide om det er dem der er forældre til alle Fie'erne?! 😉

 • Som jeg forstår det, er det eneste, Fie anklager Lærke for, at Lærke også laver “julehjælp”, hvor hun donerer gaver af egen lomme. Fie lavede sit indlæg først, og mener, at Lærke har fået inspiration hos hende uden at give hende credit 🙂 Den anden pige + blog, hun referer til, forstår jeg som værende en anden, ikke-navngivet person.

 • Jeg fik også ret ondt af den pige som blev svinet sådan til i hendes indlæg! Ikke nok med at hun staver dårligt, så starter hun selv om for mobning, som hun selv reklamere med at hun er SÅ meget i mod. 🙂

 • Jeg får en dårlig smag i munden af hende fie! Men morer mig over, at hun har nuppet dit billede, frem for at tage sit eget. Kommer dit frem når man søger på medina+Mandela? Hun har jo sagt, at hun ikke læser andres blogs, så det er da interessant hvor hun har det fra.

 • Det er ikke Lærke hun taler om i de andre eksempler, kun det med julehjælpen, hvor hun måske lige giver sig selv lidt for meget credit. Altså, det er da en rigtig fin ting, men hun har jo ikke genopfundet den dybe tallerken med den idé.

 • Jeg lagde bare mærke til, at der var utrolig meget snak om Lærke i Fies kommentarfelt, og det virkede til at de fleste troede at hele indlægget var rettet mod Lærke – har så set, at Fie har krævet credit i Lærkes kommentarfelt, og det er sgu nok der, det kommer fra. 😉

  Giver dig ret i, at hun virker lidt for glad for sin egen opfindsomhed, når hun langt fra er den eneste, der har fundet på det. Der var bl.a. en blogger sidste år, der kørte selv samme “originale idé”.

 • Jeg var lige forbi Fies blog for at læse det omtalte copycat-indlæg, og da jeg var færdig, besluttede jeg mig lige for at finde det Julehjælp-indlæg, hun snakkede om. Mens jeg rullede nedad, stødte jeg pludselig på hendes Medina-indlæg, og da jeg så billedet, var min første tanke: “Det var da pudsigt. Var det ikke PRÆCIS de samme kommentarer, jeg så hos Miriam her den anden dag?” og så ser jeg pludselig DIT profilbillede ved 'write a commet'-delen. Det næste, jeg bemærker, er hendes vandmærke nederst på billedet, og så brød jeg ud i latter, hvorefter jeg blev opfyldt af vrede. Jeg ville egentlig have fortalt dig det, men da jeg læste videre i dit indlæg, kunne jeg se, du allerede har opdaget det. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal tænke om det. Hvor fanden har hun dit billede fra? Jeg prøvede at google “Medina Nelson Mandela” for at se, om dit billede dukker op et sted derude, men det gør det sjovt nok ikke. Det kan jo kun betyde én ting: Hun har været på din blog, hvor hun har nakket dit billede. Jeg fatter ikke, at hun ikke bare finder det på Facebook, da jeg lige har tjekket, at Medina stadig har det til at ligge. Det er så skamløst af Fie, at hun bruger dit billede og vandmærker det uden overhovedet at overveje, hvad det er, hun har gang i. Der er sjovt nok heller ingen, der i kommentarfeltet bemærker, at hun har fået “nyt” profilbillede. Det værste er dog, at man på ingen måde kan komme i kontakt med hende. Man kan ikke fortælle hende, hvor forkert det er, fordi hun vælger at overse alt tilnærmelsesvist negativt. Uh, det gør mig så vred, at hun kan finde på sådan noget. Men i det mindste fniser du bare af det, og så kan man jo glæde sig over, at du har fået en ekstra sidevisning. 😉

  Undskyld den lange kommentar, men jeg havde bare lige brug for at afreagere et sted, og det blev altså lige her hos dig, haha. Fortsat god aften!

 • Jeg bliver til tider rystet over det pigebarn! Hun burde komme ned fra sin high horse og få et reality tjek! Hun er direkte ond i det indlæg, og burde nok bare have holdt den i privaten istedet for. Uden at mene det som et angreb, men er der nogen der vil sende hende tilbage på skolebænken snart hva? Kan slet ikk forstå hvordan forældrene kan være i orden med at hun ikke engang har afsluttet folkeskolen når hun tydeligvis har problemer med stavning og div. Burde hun måske tage op til opvejning igen, istedet for at rende rundt og lege celebrity! 🙂

 • Man kan bare ikke rigtigt sige, at hun ikke deltager i kommentarerne, for det er jo hende der sidder og sorterer i dem, og vælger hvilke der skal offentliggøres. Fuldstændig som når hun sletter dine og mine kritiske kommentarer… Og DET er fandme dårlig stil, når hun burde være det gode forbillede, fordi hun – om nogen – ved hvordan det er at være offeret. Eller gør hun?

  Og hvor er det et modbydeligt indlæg.

 • Det er skam ikke dig der er noget galt med! Nogen bør stoppe det – hende selv hvis du spørger mig, og hvis hun føler mobning virkelig har sat så store præg på hende. For det er virkelig modbydeligt at læse.
  Måske ville jeg skrive til selveste bloggers delight om problemet. Jeg ved ikke om du har gjort det, men hvis hun også har taget dit billede nu og ignorerer hver en kontakt, samt den faktor at hun nu lægger blog til noget, der faktisk er mobning, synes jeg bloggers delight fortjener at blive informeret om. Måske især fordi det viser din utilfredshed.

 • Personligt må jeg starte med at indrømme, at jeg læser Fies blog. Fast. Og at jeg synes, at hun mellem alt det om sko og jakker og quotes på selfies får skrevet nogle ganske fine indlæg om de lidt sværere ting, nogle guides og så videre, der faktisk er ret hyggelige. Da jeg så hendes indlæg om “Fies Julehjælp” blev jeg meget positivt overrasket, og jeg sendte hende faktisk en mail om, hvor fedt et initiativ, jeg syntes, det var. Ikke fordi det er noget helt-nyt-se-gisp-aldrig-gjort-før, men fordi, jeg godt kunne have forestillet mig, at Fie sagtens kunne have brugt de penge på (falsk?) designertøj til sig selv. Eller endnu en rejse til LA. Så jeg blev faktisk glad og kom helt i julestemning over, at selveste Fie Laursen ville købe julekurve til de mindrebemidlede, og I sådanne situationer kan jeg (næsten) bilde mig selv ind, at tøsen er en god rollemodel. Og jeg syntes, det var så fedt at se, at andre blogs i samme kategori begyndte på noget lignende, for det er sgu da en fed trend at starte. Da jeg læste Fies copy cat indlæg tænkte jeg ikke så meget over det, indtil hun begyndte at bitche over, at en anden blogger havde lavet sådan noget julehjælp. Come on. Jeg troede, at det handlede om at hjælpe de her familier, der ikke har råd til at købe ind til julemiddag og gaver, og hvis en anden blogger så også vil donere end trøje og en flæskesteg, så er det da bare dobbelt så godt. At de så måske godt kunne have skrevet, at de eventuelt fik idéen af Fie Laursen, er så en mindre detalje, men jeg syntes da slet ikke, at det bør opveje det faktum, at de rent faktisk også gør noget for at hjælpe nogle mennesker med at holde en dejlig jul. Hvis jeg var Fie ville jeg mildest talt være skidestolt over at se en anden blogger hoppe med på julehjælpsvognen, men sådan er vi så åbenbart så forskellige. Hvad angår det der andet med, at det kan være irriterende, at en anden efteraber én, så slog det mig egentlig ikke som værende et ondt indlæg, da hun jo ikke nævner nogle navne – så vidt jeg har forstået, er der tale om to forskellige mennesker, først og fremmest hende eksens-nye-kæreste der eftersigende har besluttet sig for at bruge sit liv på at lege Fie, og så Lærke, som ikke umiddelbart ligner Fie, der har lavet noget julehjælpenoget på sin blog uden at give credit til Fie. Jaja. Det, der slog mig, var hovedsageligt, at det lod til at være Lærke med sin julehjælp, der triggede hele det lange indlæg om copy cats og “folk der kopirer” og ikke hende der eksens-nye-kæreste, der åbenbart har været irriterende gennem længere tid. Selvfølgelig er det flinkere måder at gøre det på, og hun kunne godt have ladet være med at skrive det indlæg, men at kalde det mobning er måske lige i overkanten, da mobning vist nok er noget med tilbagevendende angreb mod den samme person. Det her er noget med at hænge et andet menneske ud, og det er da heller ikke rart eller rollemodels-agtigt, men mobning er det ikke. At det så stadig er et dumt indlæg med en dum pointe, der pludselig fremstiller alt det med julekurvene som noget, der mest af alt handlede om at promovere Fies blog, kan vi godt blive enige om.

 • Nu gør Fie jo selv opmærksom på, at denne piges “problemer” er noget, hun hiver frem ved flere lejligheder… Sågar over for pigens egen kæreste. “Hun må jo være totalt besat af mig, så underligt som det er. Det er jo som om at hun ikke kan leve sit eget liv, men skal prøve at have ALT jeg har og gøre alt jeg gør.” Hvis du ikke mener, at ord som disse er decideret mobning, så ved jeg ikke, hvad jeg skal sige. Det er temmelig irrelevant, at pigen forbliver navnløs, da hun med garanti læser indlægget og mærker alt hadet igennem skærmen.

  Jeg var som udgangspunkt også meget imponeret at Fies julehjælp… Indtil hun spassede totalt ud over, at andre også ville give igen. Som om de “stjal” hendes gode karme. Hun burde i stedet være lykkelig over, at andre har taget hendes initiativ til sig.

 • Da jeg læste Fies julekarma, fik jeg kvalme. Jeg følte lidt, at intentionen var at få fans og pudset glorien – og ikke at være god mod andre. Sådan synes jeg generelt hun opfører sig, når hun gør noget godt. F.eks. et indlæg fra LA hvor hun giver en hjemløs lidt vand og får taget billeder med ham. Det giver mig kvalme. Det er hele den dilemma, om man vil gøre noget godt for andres skyld eller bare for sin egen (= den opmærksomhed hun konstant giver sig selv for værende et godt menneske)

  Derudover har hun tidligere skrevet nogle ret øv-indlæg, f.eks. http://fielaursen.dk/2013/11/min-mening-og-udtagelse-om-amalie/ hvor hun skriver om den kære Amalie. Det gav mig også kvalme.

  Desuden…. at den anden pige får extensions, går i et par bamse-sko eller andet (som tusinde andre blogger-piger gør), synes jeg er et latterligt argument. Og hele det der om hendes ekskæreste, “vi havde en ren kærlighed uden at jeg skulle give min krop til ham”-snak, er også lidt tamt… Samtidigt knalder hun gamle reality-stjerner for endnu flere bt-artikler.

  Men en ting er sikkert. Hun ved sgu hvordan hun kan sælge sig selv og tjene penge, hvis hendes måneds løn er 20.000 kroner. Havde det været min datter, havde jeg nu sendt hende tilbage i niende klasse, så hun kunne lære, at stave – i stedet for at gå i fake nike free og med fake gucci-tasker. Og NU vil jeg sove. Godnat!

 • Årh Gud hvor havde jeg håbet på sådan et indlæg på din blog 🙂 Jeg blev meget forarget over Fies 'copycat' indlæg og ville kommentere på hendes blog, men eftersom min kommentar ikke blev udgivet, blev jeg faktisk ret irriteret – for det eneste jeg ville pointere overfor Fie var at hun ikke skulle kaste med sten, når hun selv boede i et glashus. Jeg husker da for ikke så længe siden, hængte Fie ud med Caroline Marburger med bloggen Fashion By Caroline, og pludselig fik Fie et 'flip' med at ændre hele sit værelse fra pink til 'Carolines stil' og hele hendes garderobe blev ændret til 'Carolines stil' – hun endte sågar med at sidde på en bro ved havet på et lammeskindstæppe og få taget outfit billeder – som Caroline oftes gør – copycat much, i do think so 🙂 – og at hun så også stjæler dit billede, jøsses ! Nogen burde ruske den lille pige og give hende et reality tjek .. Seriøst hvor er hun træls ! Hehe ! Tak for et dejligt blogindlæg – jeg håber at Fie ser det 🙂

 • Jeg kan KUN give dig ret – hun mobber (ofte) mere end hun nok lige aner. Jeg skal indrømme, jeg jævnligt er forbi Fies blog, men det er nu mest for at få et godt grin. Hun virker til at være SÅ uintelligent, at jeg finder det utroligt underholdende… (Ups, kom jeg lige selv til at mobbe her?) Jeg elsker, når hun laver hendes lister/giver råd, for der er altid en eller anden blog, hvor man kan se, hun har stjålet hele lortet fra. Jeg har – ligesom dig – prøvet at rette hende, hvis hun har skrevet noget direkte forkert – den mest harmløse rettelse: “Hernede i Stockholm”, hehe, (måske hun skulle overveje det dér skole igen?) men heller ikke mine kommentarer bliver udgivet. Jeg tænker, hun lever i en boble, hvor alt er lyserødt og verden roterer rundt om hende (uhh, kan selv huske den periode, fuck hvor var det fedt! Jeg havde dog ikke en knap, hvor jeg kunne fjerne alt det negative).
  Jeg håber virkelig, at hendes forældre åbner øjnene og rusker hende tilbage på jorden, for fra den højde, hun er ved at være i, gør det pisseondt at falde 😉

 • Haha! Jeg kom også til at grine lidt da jeg så det indlæg! Hun fremviser det stolt som om at det er noget godt, hvor det nok mere er på grund af hendes mobbeindlæg, og ikke ligefrem er noget positivt! 🙂

 • TAK !! måske der skulle aldersgrænse på at være blogger, jeg er uendeligt træt af at læse om 14 årige pigers mode diktering og “store” viden om livet ;o)

 • Jeg er enig i det, du skriver, Miriam. Fie går for mig at se langt over stregen – både i det omtalte indlæg, men også på andre tidspunkter. MEN jeg synes, det er ærgerligt, at flere kommentarer her synker ned på et unødvendigt lavt niveau. Jeg synes dit indlæg er enormt sobert, men det er ikke alle, der følger din stil, desværre.

 • Okay. Grunden til at jeg misforstod dig var din formulering: “.. jeg slet ikke forstår, hvordan man kan kalde blackster Lærke en kopi af lyserøde Fie”. Det behøver man jo heller ikke, men Lærke kunne jo alligevel godt have fundet inspiration til julehjælpen hos Fie, hvis hun, ligesom jeg, så indlægget på Bloglovin under “Popular”. Men som det også er skrevet et andet sted, så er det jo ikke opfindelsen af den dybe tallerken om igen, så det er ikke usandsynligt, at de begge har fået samme gode idé 🙂

 • Kunne ikke være mere enig med dig!
  Jeg er efterhånden blevet så forbandet træt af hende, det er helt vildt.

 • Men det der med at anklage bloggere for kopiering i det hele taget… ALLE blogger får jo inspiration af andre bloggere, og Fie er bestemt ingen undtagelse!

 • HAHA, jeg sprang lige over, at det var footballfrue, du snakkede om og blev HELT forvirret over, at du omtalte Fie som en, der er professionel og har velskrevne indlæg. 😀 Fies blog har faktisk rigtig mange sidevisninger, men jeg tror dels det skyldes mængden af teenagedrama, der findes derinde, og dels det skyldes, at hun jo reel blogger mange flere gange om dagen en den gennemsnitlige blogger – det får naturligvist tallet til at stige.

 • Jeg er bange for, at du har ret. I lang tid troede jeg egentlig, der var tale om, at Fies forældre ikke vidste, hvad hun foretog sig, men nu er jeg mere bange for, at hun simpelthen har arvet sin mangel på fornuft fra dem.

 • Det var der en anden, der testede, og det gør det åbenbart ikke, så det var da lidt interessant, hvordan hun er “faldet over” det, som hun skrev. 😉

 • Altså, som du selv skriver, kan man jo ikke rigtigt lade være med at grine af det, men i bund og grund er det jo virkelig skræmmende, at hun ikke kan se, hvor uhyggeligt dobbeltmoralsk, hun er. Og at hun så styrer sin blog som en anden diktator ved at slette alle former for kommentarer, der indeholder bare den mindste eller mest konstruktive form for kritik, det gør ikke ligefrem sagen bedre.

 • Jeg går som udgangspunkt ind for, at man skal blande sig udenom andre folks opdragelse af deres børn, men jeg har virkelig meget, meget svært ved at se, hvad der kan retfærdiggøre at lade en pige med så ringe boglige evner droppe ud af folkeskolen.

 • Njaeh, deltager aktivt så. Men du har ret, for hun har jo fx ladet alle kommentarer, der nævner Lærke Jedig ved navn gå igennem for på den måde at påstå, at hun selv har rene hænder, fordi hun ikke selv nævnte navne i sit indlæg.

 • Altså, jeg kontaktede jo BD, dengang hun var på grænsen til at gøre noget decideret ulovligt med de kopivarer der, og der sagde de, at de ikke ville skride ind, så jeg tvivler på, at de vil gøre det nu. Det undrer mig dog meget, at de ikke har et etisk regelsæt for deres bloggere.

 • Jeg var faktisk meget imponeret over hendes julehjælp til at starte med. Om hun så gjorde det af egoistiske grunde, det tror jeg, modtagerne er ligeglade med. Min imponerethed faldt dog hurtigt, da hun begyndte at brokke sig over, at andre gjorde hende den gode gerning efter. For SÅ er det først svært at tro, at hun overhovedet tænkte på andre mennesker i første omgang.

 • Jeg tror helt sikkert, Fie har set dette indlæg, men jeg tror desværre ikke, det nytter noget. Det er det, der er allermest frustrerende ved, at hun sletter og ignorerer alle forsøg på kommunikation. Man vil så forfærdeligt gerne bare have en dialog i gang med hende!

 • Den der boble er bare både virkelig farlig og enormt usund – og går tydeligvis også ud over andre mennesker. Jeg synes, det er så ærgerligt, når nu hendes mål engang var at være en god rollemodel.

 • Du har ret. Jeg tror for mange, det handler om frustreringen ved ikke at kunne nå hende. Hvis hun for pokker bare ville tage imod sin kritik!

 • Jeg kan på ingen måde se at Lærkes indlæg skulle være tyvstjålet fra Fie. Som en også skriver til Lærkes indlæg er Fie jo ikke den første i verden til at opfinde “julehjælp.” Så Lærke kan jo have fået idéen fra et helt andet sted end Fies blog. Det ærgrer mig at Fie har et behov for at dele hendes holdning med alle hendes læsere på den måde. Hvis nu hun var et fornuftigt pigebarn ville hun lige tænke en ekstra gang over situationen, og undlade at skrive sådan et indlæg. Hendes behov for at inddrage alle i hendes problemer, i stedet for at forstå at nogen gange er det altså en sag mellem hende og hende pigen hun nu er så pissed på, og ikke en sag mellem hende, hendes eks og hendes over 60.000 læsere. Det undrer mig at hendes forældre ikke har formået at banke lidt mere fornuft ind i hovedet på hende (uden at “kommentere” på deres opdragelse af deres datter) – det virker bare utroligt at forældre – der på mig virker ressourcestærke og forældre der går meget op i deres børn – ikke sætter nogen grænser for hende, og fortæller hende at det ikke er i orden at skrive sådan noget der. Fie burde lære at se tingene fra et nyt perspektiv, glæde sig en smule mere på andres vegne. Hun er så pisse stolt af hendes egen succes(og hun har jo succes), så jeg forstår virkelig ikke at hun ikke kan unde andre deres måske 5-minutes-of-fame og derefter være ligeglad.

 • Tak for omtalen, det er en nuttet obession du har med mig. Flere og flere indlæg om mig? Orker ikke rigtig læse dem, men hey! Keep up the good work 😉 altid skønt med omtale! – Fie

 • Jeg forstår, du forsøger at være nedladende, og jeg gætter på, det er meningen, jeg skal føle mig provokeret. Der skal dog lidt mere til… Men jeg håber helt oprigtigt for dig, at du en dag får et menneske i dit liv, der er værd at se op til. Du kunne være så meget mere med et ordentlig forbillede.

 • Miriam: Jeg synes ikke, de ord er mobning – set med mine øjne er det en kommentar, man let kunne komme til at fyre af, når man er vred eller irriteret, og som sagt handler det om sammenhæng og gentagelse, hvis ordet mobning skal bruges. Og der har du (desværre) en pointe i forhold til, at Fie i indlægget nævner, at hun har hevet det her frem overfor pigens kæreste, ect, ved flere lejligheder. Den kommentar er ikke mobning, hvis det bare er den kommentar – og da slet ikke, hvis den så blev sagt til en veninde i stedet for at blive smidt ud på en blog med mange tusind læsere. Den kommentar er kun mobning, hvis den indgår blandt andre lignende kommentarer/handlinger i et bevidst forsøg på at ramme denne pige – og nej, det er ikke helt umuligt, at det er sådan, det forholder sig. Hvorvidt det så helt konkret er mobning eller det “bare” et rigtig dumt indlæg, der hænger en anden person ud, kan jeg selvfølgelig ikke sige med sikkerhed, da jeg hverken kender Fie eller hende den anden, men muligheden er der, og det er ret væmmeligt.

  Rikke: Det kan jeg godt følge, men personligt fokuserer jeg mere på selve handlingen fremfor motivationen bag den. Jeg synes, det er fedt, at Fie gav den hjemløse mand noget mad og drikke, og at hun valgte at give julekurve til de her fire familier, der ellers ikke ville have haft råd til at fejre juleaften. Det faktum, at Fie så eventuelt gjorde det for at promovere sig selv, ændrer jo ikke på, at hun har gjort noget, der med stor sandsynlighed har betydet rigtig, rigtig meget for de her mennesker. Og det synes jeg personligt er vigtigere, end hvorfor hun valgte at gøre det.

 • Det var mig der skrev den kommentar til Lærkes indlæg 🙂

  Og ja Miriam. Det er simpelthen så sørgeligt, at hun bruger sin popularitet på glimmer, regnbuer, enhjørninger og byture, når man tænker på hvad hun KUNNE udrette, med alle de unge piger der ser op til hende.
  Det ville klæde hende at vågne lidt op

 • Hej Miriam.

  Det her er lidt ude af kontekst… Jeg vil bare give dig lidt ros med på vejen, og sige, at du burde ligge i top 10, af de bedste blogs vi har herhjemme… Jeg synes du er dygtig, dine indlæg er velovervejede og velskrevne – og så har du noget at sige, samtidigt med at du er hylende morsom! Jeg er fan, og læser hvert et indlæg du poster!

  Du er sådan en veninde man gerne vil have. 😀

  God vind fremover!

 • Hej Miriam:)
  Jeg vil bare lige sige, at dette blogindlæg er blevet brugt på en instagram der hedder @exposing.fie , som er en hate-side. Jeg ved ikke, om du måske er klar over det, men jeg syntes du skulle have det at vide, in case du har ændret holdning/er imod det/something. Du har dog fået credit og linket er delt;)
  Når det så er sagt, er jeg helt på din side i denne sag, men som nutidig læser må jeg erkende at du har ændret “skrivestil” helt vildt, haha. Keep up the good work!

  • Hej Carla. Tak for heads up. Det ser umiddelbart ud, som om instasiden er blevet taget ned, men hvis den kommer op igen, må jeg lige tage det op til overvejelse. Jeg er stadig af samme holdning, som jeg var dengang angående emnet her, men indlægget er flere år gammelt og dermed ikke længere synderligt relevant, og jeg vil egentlig helst ikke bakke op om hate-sider. Det er sgu for barnligt.

Der er lukket for kommentarer.