Kommentarer (68)

 • Dig med Thy… jeg er 43 og lige så meget i chok som du er! Men så har vi da fået styr på den lille geografiske detalje ??‍♀️?

 • EJ, jeg bruger også handske når jeg tanker. Får det helt dårligt af lugten af diesel på min hånd, når jeg efterfølgende sidder i bilen.

  • Lige præcis! Mon ikke hemmelighedsindsenderen selv kører benzinbil og derfor er uvidende om at dieselhåndtagene altid er smurt ind i diesel… og derfor ikke har oplevet fordelen ved brug af handsken. Jeg har kun tanket diesel én gang uden handske: den første gang 🙂

 • Ej, hvad er Thy så? Et område?
  Dig der ser ned på folk der tanker med handsker, er det fordi du ikke kan lide diesel biler eller? 😀

 • Håber at I kommer fra Sjælland, jer der ikke ved hvor Thy ligger (sagt med et stort smil)
  En oprindeligt thybo, som ikke har styr på geografien på Sjælland ?

   • Men det kan de jo ikke vide. Der er jo over 50 km fra den ene ende af Thy til den anden. Jeg vil gerne vide hvor nogen troede byen Thy skulle ligge…

    • Jeg tænker, man ved, det er Nordjylland og ikke så meget mere. Jeg ved også, at Aabenraa ligger i Sønderjylland, og Rinkøbing ligger i Vestjylland. Det betyder ikke, jeg kan placere dem på et kort. 😀

     • Jeg er vildt forundret. Tror I (altså alle dem, der åbenbart tror Thy er en by – hvilket jeg aldrig før har mødt nogen der troede) også at Salling, Hanherred, Himmerland osv er byer, eller har I slet ikke hørt om det?

      Og som Thybo identificerer jeg mig overhovedet ikke som nordjyde og tænker ikke, at Thy ligger i Nordjylland, men i Nordvestjylland – som jo er noget helt andet? Kan hænge sammen med, at Amterne stadig var en ting, da jeg stadig boede i Jylland og jeg flyttede fra Viborg til Nordjyllands Amt, da jeg skulle til Aalborg og studere.

     • Jeg tror simpelthen ikke, folk kender lokalgeografien så grundigt i landsdele, der ligger meget langt fra dem. Har du indgående kendskab til Sjællands geografi? For det havde jeg HELT bestemt ikke, før jeg flyttede herover. 😀 Nu kommer jeg fra Østjylland, som man kan argumentere for ikke ligger SÅ langt fra Thy igen sammenlignet med andre landsdele, og jeg har aldrig arbejdet med (eller rigtigt hørt om, faktisk) en term, der hedder Nordvestjylland. Alt fra Hobro og op er mere eller mindre Nordjylland i min bog. 😀 Og hvis nogen kalder Århus for Midtjylland, så går det også nok. Det ligger jo sådan set i midten. Jeg tror bare, man generelt går mere op i sin egen lokalgeografi, end man gør i andres, og det, man selv vil kalde almen viden, er det måske slet ikke naturligt for andre at være kommet i nærheden af. 😀

    • Vi ved ikke engang hvad Hanherred er, så klap lige hesten deroppe i Nordjylland 😉 Vi arbejder med Nord, Vest, Øst og Sønderjylland.

     Til gengæld kalder “i” alt fra Køge og ind til Kastrup for ‘København’. Så tror vi står lige.

     • Nu har jeg boet i København de sidste 15 år, så nej – det gør jeg ikke. I øvrigt er min far opvokset i Bagsværd, mens mine bedsteforældre var fra henholdsvis Amager og Frederiksberg, så den kasse er jeg aldrig faldet i.
      Jeg undrer mig dog ofte over, at blive mødt med spørgsmålet om hvorvidt det ikke er nemt nok at flyve til Aalborg, når jeg skal besøge mine forældre i Thy (nej, 110 km i to forskellige busser, som mildest talt ikke kører ret ofte gør, at det ikke er en smart løsning) eller om jeg ikke altid er i Skagen om sommeren (nej, der er 200 km).
      Jeg har boet eller arbejdet i alle landets regioner efterhånden, så måske har jeg bare bevæget mig mere rundt i landet end gennemsnittet.

  • Jeg kommer fra Aarhus og anede sgu heller ikke, at Thy ikke er en by ? Hvor skulle jeg vide det fra?!

    • Har du for vane at sidde og lokalisere fremmede provinsbyer på Danmarkskort i din hverdag? 😀 Vi må konkludere, at Thys branding i de resterende landsdele ikke er fremragende, og så synes jeg, vi skal lade den ligge der. Vi skal helst ikke ud i noget, hvor folk føler sig set ned på, fordi de ikke har kendskab til nord(vest)jysk lokalgeografi. 🙂

     • Jeg ser overhovedet ikke ned på nogen. Men jeg undrer mig faktisk helt oprigtigt over, at man overhovedet kender til navnet på området, uden at vide hvad det er. Også derfor jeg spurgte ind til Hanherred mv. Jeg ville undre mig mindre, hvis man slet ikke kendte navnet Thy.
      Og så har jeg som sagt boet i København i 15 år og faktisk aldrig før stødt på nogen før som troede Thy var en by. Der kan jeg jo så nu se, at det er mig, der har levet i en vildfarelse ved at tro, at det var alment kendt. Så sådan kan man hele tiden blive klogere – nogen på geografi andre på deres egne antagelser.

     • Det er super fint at undre sig og spørge ind og blive klogere. 🙂 Men flere af dine kommentarer i den her forbindelse har været grænsende til nedladende i ordlyd, og det vil jeg meget gerne undgå, derfor min påtale. 🙂

    • Ej.. Synes nu du er lidt flabet Iben. Er selv fra sønderjylland, og det med Thy vidste jeg heller ikke. Der er sikkert mange andre ting, du ikke selv ved – ingen grund til indirekte at kalde folk dumme.

     • Blinkesmileyen indikerer jo, at det er et “for sjov” svar på et lidt “for sjov” spørgsmål. Jeg antager, at århusianeren sagtens selv kan regne ud, hvordan vedkommende kunne vide det – jeg synes bare vedkommende skrev lidt sjovt og ville svare lidt sjovt tilbage. Når jeg spørger helt nøgternt, om man kender forskellige landsdele, er der da ikke noget nedladende i det – det var bare et opklarende spørgsmål.
      Jeg har på intet tidspunkt skrevet at nogen var dumme. Men hvis man ikke må spørge ind til hvordan misforståelser er opstået, bliver man jo aldrig klogere.
      Det undrer mig meget, at der bliver taget så meget på vej over de her kommentarer, når jeg har set mange andre kommentarer her på siden. Men jeg undlader at spørge en anden gang.

     • Det skrevne sprog er nemt at misforstå, det er der slet ingen tvivl om, men som sagt er flere af dine kommentarer sprunget mig i øjnene, og på hemmelighederne er kommentarfeltet ekstra strengt, derfor reagerer jeg. Jeg har ikke noget i klemme her, men jeg modererer bevidst, så hemmelighedsindsendere ikke føler sig trådt på, og det vurderer jeg her er en mulighed. Aarhusianeren stillede, som jeg ser det, et retorisk spørgsmål, og selvom dit svar var ment i sjov, så fremstod det desværre nedladende i kontekst med dine andre kommentarer. Som sagt synes jeg, din ordlyd har været uheldig. Jeg har ligeledes været nødt til at slette et par svarkommentarer, der har følt sig talt meget ned til og reageret kraftigt på dine ord, men i et sprog jeg ikke vil godtage og derfor ikke har udgivet. Jeg er ked af, hvis du føler dine kommentarer misforstået. Jeg vil hellere moderere for strengt end for mildt, når det kommer til hemmelighederne.

 • Jeg bruger også handsker når jeg tanker… Har hørt i radioen, at de håndtag på tanken var det mest beskidte sted overhovedet. De bliver aldrig gjort rene, og der er rigtig mange hænder i kontakt med dem hver dag. Så af hensyn til hygiejne begyndte jeg at bruge handske ?

 • Ha ha.. Jeg elsker den med Thy!

  Både fordi jeg selv troede, at det var en by indtil for få minutter siden, og fordi jeg ret sent fandt ud af at Malta er en selvstændig stat..

 • Jeg er netop vendt hjem til Thy efter 5,5 år i Kjøwenhavnstrup og jeg kan fortælle jer, at det inden min afsked, stadig ikke var lykkes mig at finde nogen som ved at Thy ikke er en by.
  Så meget for branding af området…

 • Tænk at det er hemmeligheden med Thy folk reagerer på…

  Jeg er i chok over manden der lader sin mor skære sin mad ud. Du må være verdens mest rumlige svigerdatter ?

  • ENDELIG!! Er i kommentarfeltet for at se folks reaktioner på det og så er der bare Thy så langt øjet rækker.?

  • Helt enig! Hvorfor katten siger den kæreste ikke fra overfor sin mor?! ?
   Anyways, jeg er fra Mors – så jeg vidste godt, Thy ikke var en by. Det er et område. Lidt ligesom Nordsjælland er et område (og det ved alle sjovt nok godt).

   • Wuhu – mine forældre er fra Mors, jeg er opvokset i Salling – og bor nu i Nordsjælland. Ringen er sluttet 😀

 • Ej, det er for sjovt alle (inkl. mig selv) nu sidder og googler Thy! Jeg vidste det heller ikke!!

  Dig med handsken – jeg ser ned på dig for, for at se ned på andre, der bruger den. Det er da for ulækkert at lade være! Det er som at røre et toiletsæde. Adr badr

   • Waaaah!! Jeg troede alle kendte Thy efterhånden.. hallooo Thy Pilsner, Cold Hawaii -> Simon Kvamm residens, Thy-rock (som nu hedder Alive Festivalen eller sådan noget) ?? Anyone?

    Nå, men jeg kommer fra byen Hanstholm som ligger i området Thy, som ligger i Nordvestjylland (I hear ya Iben!).. men ALLE Thyboer siger at de kommer fra Thy uden at præcisere byen. Sådan er det bare! ? Altså alle burde virkelig tage derop på ferie. Det er skønt og helt sig selv!

    • Blandt andet fordi man bare skal forklare endnu mere. Når jeg siger, at jeg er fra Vorupør, skal jeg altid svare på om det er Sønder eller Nørre Vorupør – hvis man bor der, ved man jo godt, at ingen rigtigt er fra Sønder Vorupør (undskyld til familien Brusgaard og de 6 andre som faktisk bor der).

    • Men hvis man bare siger at man kommer fra Thy uden at nævne hvilken by, så lyder det jo også som om Thy er “byen”. Er det ikke bare med til at udbrede misforståelsen ☺️.Hvis folk spørger hvor jeg kommer fra, så svarer jeg jo heller ikke trekantområdet (selv om jeg godt ved at det er de færreste som ville tro at “Trekantområdet” er et bynavn)

     • Jeg tænker, det handler om, at der ligger mange mindre byer i Thy, så hvis man ikke er fra området, så vil man ikke vide, hvor det er, og så er der nok efterhånden opstået konsensus om, at man bare siger Thy? Egentlig giver det ret fin mening. Men ja, det er helt sikkert med til at fastholde misforståelsen, for der er netop ikke noget ved “Thy”, der automatisk indikerer, at vi ikke har med et bynavn at gøre. 🙂

 • Til jer med handsker når i tanker – kan i så ikke bare selv tage et par bomuldshandsker med og lad dem ligge i bilen? 🙂

  Kh Thyboen 😀

  • Men det er jo lugten og bakterierne jeg ikke vil have med ind i bilen. Det vil bomuldshandsker ikke ændre på. Jeg er pro-minimering af plastik der hvor det giver mening og hvor man kan, men der er bare steder hvor engangsplastik ikke kan erstattes endnu. Hygiejne er pt et af stederne. Vi arbejder på det, men der er lang vej endnu.
   Genbrugsnet i butikken også til frugt osv. jep, men hygiejne er vi bare ikke i mål med desværre.

 • Elsker den med Thy! Nogle gange får sjællændere fremstillet sig selv uheldigt, haha! Men nej, jeg er ikke et hak bedre – ved ikke engang om der findes den type område betegnelser ovre på øen x)

  Jeg ville i øvrigt alle dage kalde Thy for Nordjylland – for det ligger jo altså i region Nordjylland. Hilsen nordjyden fra Himmerland, tidligere Viborg Amt 😉

 • Jeg melder mig i koret, der troede Thy var en by.
  Altså Himmerland er lettere at gætte, lige som Svanninge Bakker, det lyder jo bare ikke som byer. Og til vores forsvar: Jeg tænker da heller ikke dem (som vidste det) ville ane, hvad der var en by og hvad der var et område, hvis jeg random namedroppede navne fra mit lokalområde. Just sayin´.

 • Til jer fra Thy, så kan jeg trøste jer med, at jeg godt ved, at det ikke er en by! Jeg har endda været der, og synes jeres landsdel er meget dejlig ?

  Til den med julefrokosten og en kendt skuespiller: Sidste år var jeg til julefrokost på det kongelige teater, og jeg skal love for, at man får noget viden om folk behind the scenes! Til gengæld er der også en usagt aftale om, at det ikke forlader teatret ?

 • jeg kan heller ikke noget geografi udover de steder jeg har boet, så det er også først nu, 27 år, at jeg ved at Thy ikke er en by :p

  og dig med spøgelset: jeg rækker ubevidst ud efter saltet, hvis lyset flimrer/går ud :p bare for at være sikker

 • Den med specialet ramte mig. Jeg skal aflevere i næste uge, og har ikke overvejet at man jo kan risikere at dumpe ?

 • Jeg anede heller ikke at Thy ikke var en by – ved bare at Kandis-Johnny kommer derfra, haha! Men jeg troede også, at Møn var en by, og at Skanderborg (sådan som en forstandskøbenhavner som mig udtaler det og Skarnerborg (sådan som folk der kommer fra Skanderborg udtale det) var to forskellige byer. Jeg er helt f*cked på geografi uden for S-togsnettet!

 • Hurra! Jeg er fra Aarhus, og jeg vidste i forvejen at Thy er et område/en landsdel og ikke en by! Føler at jeg har vundet en quiz nu. Er der en præmie?

 • Det med Thy er måske min skyld. For jeg er fra Thy og siger til fremmede, at jeg kommer fra Thy, da min erfaring siger mig, at de små byer i Thy ikke lige ringer en klokke hos de fleste 🙂

Der er lukket for kommentarer.