Altså, no offence til dem, der laver supermarked-sushi

Annonce for Cocopanda

Jeg er ikke som sådan modstander af begrebet “kvalitet frem for kvantitet”. Der er bare det ved det, at det godt kan komme til at lugte lidt af “dyrt er altid bedre”, og at jeg ikke nødvendigvis synes, det er tilfældet. Jeg mener, jeg er indforstået med, at man nok ikke får den bedste sushi-oplevelse i verden, hvis man samler en bakke op i køledisken i sit lokale supermarked, også selvom man kan få væsentligt mere af det for den samme pris, som en tur på en reel sushi-restaurant koster. Men rå fisk undtaget, så er der altså områder, hvor man ikke skal kimse ad at gå efter ting, der ikke koster en bondegård.

For mig er beauty-kategorien et sted, hvor jeg svinger voldsomt i begge retninger budgetmæssigt. Jeg kan virkelig godt lide svinedyre hudplejemærker, og der er produkter, jeg for alt i verden ikke vil erstatte med billigere alternativer. Men nu har jeg fx gået med makeup i 20+ år, og jeg har i kraft af mit arbejde testet afsindigt mange produkter, så jeg vil mene, jeg er nogenlunde velbevandret på markedet. Og uanset hvor mange mascaraer jeg har fået tilsendt som PR-gave, er der endnu ingen af dem, der har fået mig til at svigte min trofaste L’Oreal-mascara, som prismæssigt er noget mere budgetvenlig end dem, der kommer i fancy indpakning med fancy designernavne påtrykt. Min kan bare det hele.

Jeg elsker budgetfund, og det er det, jeg sætter fokus på i dag. En bunke af mine yndlingsprodukter, der alle koster under 150 kroner – og en stor del af dem markant mindre end det. Mange af produkterne vil I have hørt mig nævne før, så for at få lidt nyt blod ind i samlingen, spurgte jeg ind til jeres favoritter på området og har nederst inkluderet nogle af dem, der er gået mest igen blandt jeres anbefalinger.

Alle produkterne kan fås hos Cocopanda, som jeg har samarbejdet fast med i årevis og virkelig elsker. Det er der forhåbentlig ingen, der er i tvivl om. Men der er sket en lille ændring siden sidste samarbejde. Der er nemlig kommet nye regler omkring prismarkedsføring, og det betyder, der er nogle ting, webshops (og jeg som forlængelse af dem) ikke længere må sige eller gøre (læs evt mere her), så for at kunne give jer den samme gode shoppeoplevelse hos Cocopanda, vi er blevet vant til, har de lavet en kundeklub. Jeg ved godt, nogle stejler ved tanken om sådan noget, men jeg lover, det er super nemt, og det koster ikke en krone, til gengæld giver det adgang til en lang række fordele. Jeg nævner i flæng: Gratis levering, gratis retur, særlige medlemspriser, lodtrækning om en goodiebag hver måned, rabatkoder, etc. Man kan læse mere her, hvis man har lyst.

Det eneste, det kræver at blive medlem, er, at man har en profil hos Cocopanda og takker ja til at modtage SMS og nyhedsbreve fra dem. Har man allerede gjort begge dele (som jeg fx havde), så er man automatisk medlem.

Noget, der heldigvis ikke har ændret sig, er, at jeg traditionen tro kan tilbyde jer en rabatkode. Den er på 15%, gælder på ordrer over 450 kroner – og ja, den gælder også oven i medlemspriser, så hav det in mente, når I ser priserne nedenfor! Koden hedder “MIRMAJ22” og kan bruges én gang per kunde frem til 30. maj.

Og nu til anbefalingerne! (Mine (og jeres) anbefalinger er også samlet hos Cocopanda lige her).

Makeup

Maybelline SuperStay Matte Ink. Jeg tror nok, “if you like it, get one in every color” er et udtryk, der refererer til sko, men jeg har altså tweaket det til at gælde andre ting også. Som fx læbestifter. I hvert fald når det er noget nær den perfekte liquid lipstick, som påføres flydende, hvorefter den tørrer mat ind, og derefter skal himmel og helvede altså sættes i bevægelse, før man kan rokke ved den. Den holder til mad, drikke, regn og slud. Olie er faktisk nok nærmest dens eneste akilleshæl, og det eneste jeg har haft held med at få den af med igen. I kan se de fire af farverne vist her på billedet øverst i indlægget. Medlemspris 66 kroner, ellers 89 kroner.

Essence Blush Brush og Highlighter Brush. Essence er et af mine go-to brands for budgetvenlig beauty. Hamstrede dem i årevis i Tyskland og blev så glad, da de endelig kom til Danmark! Børster er et af de områder, hvor jeg simpelthen ikke rigtigt oplever den store forskel i pris og kvalitet. Det gør man helt sikkert, hvis man er en professionel makeup-artist, men det er jeg ikke, og de her fungerer upåklageligt til mine behov. Koster 26 kroner stykket.

L’Oreal Volume Million Lashes So Couture. Mascaraen, jeg altid fabler om. Jeg elsker den selvfølgelig, fordi jeg synes, den giver lange, fylde vipper og er dejligt nem at lægge, men jeg elsker den mindst lige så meget, fordi den er helt enormt holdbar. Den drysser ikke, smitter ikke af, og selvom den ikke er vandfast, så ryger den heller ikke af i sekundet, den bliver konfronteret med en regndråbe. Vil for altid anbefale den. Medlemspris 96 kroner, ellers 129 kroner.

Essence Extreme Gel Top Coat. Vi er tilbage hos Essence, og navner her forvirret lidt nogle mennesker, fordi de tror, gel betyder, vi er ude i noget med lamper og sådan. Det er vi ikke. Det er en helt almindelig topcoat, men den giver så flot et resultat, det nemt kan forveksles med en gel manicure. Den tørrer lynhurtigt, og holdbarhedsmæssigt er den i top for mig. Og prisen er 21 kroner!

Makeup Revolution Re-Loaded Palette Basic Mattes. Det er ikke så ofte, jeg går med øjenskygge længere, men når jeg gør, rækker jeg udelukkende ud efter en palette med jordtoner. Den her indeholder både lyse og mørke farver, der er nemme at kombinere på kryds og tværs, plus den har nuancer for enhver hudtone. Det er altså en solid investering til prisen. Medlempris 44 kroner, ellers 59 kroner.

Essence Juicy Bomb Lip Gloss. Det er en lipgloss. Den gør, hvad en lipgloss skal gøre, og den fås i syv farver. Til 9 kroner. Så har man også råd til at smide den væk, når man er ude.

Hår og hud

Batiste Dry Shampoo. “Den er en klassisker af en grund” var der en af jer, der skrev til mig på et tidspunkt. Og jeg er enig. Jeg ved godt, der er forskellige behov, når det kommer til tørshampoo, men den her giver mig altså alt, hvad jeg skal bruge. Til 32 kroner.

Garnier Ambre Solair Super UV. Jeg bruger så vidt muligt kun faktor 50 i ansigtet om sommeren. (Ja, jeg ved godt, jeg også burde gøre det alle andre tider på året, men der bliver jeg altså lidt mere laissez faire). Det er overraskende svært finde en solcreme, der ikke fedter og ikke svier i øjnene. Man skulle helt ærligt tro, virkelig mange solcremeproducenter ikke testede deres egne produkter! Den her gør det virkelig godt og som bonus oplever jeg heller ikke, den fucker med hvordan min makeup lægger sig efterfølgende (kan dog ikke udtale mig om foundation, det bruger jeg ikke). Størrelsen virker måske ikke voldsomt imponerende, men jeg bruger den udelukkende i ansigtet, og det gør den afsindigt drøj i brug. Desværre udsolgt lige nu (den ryger ofte hurtigt grundet dens popularitet), men man kan bede om at få en mail, når den er på lager igen, det er altså ret smart. Rygtet siger, den skulle være lige på trapperne.

Revlon Uniq One All In One Hair Treatment. Jeg nåede at omtale den her alt for mange gange, før jeg fik nævnt, at dens primære funktion for mig altså ikke er pleje til håret. Jeg bruger den som stylingprodukt, der som kæmpe bonus også er hårpleje, men hovedsageligt er det altså for at gøre mit hår mere medgørligt, samle mine krøller etc. Det gør den nemlig, uden man føler, ens hår er tungt eller fedtet ind i produkt. Den koster 69 kroner.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5. The Ordinary er det, alle budgetvenlige hudplejemærker stræber efter at blive. Igen, deres vanvittige popularitet er der af en grund. Det her er et absolut glimrende fugtserum til prisen, der er 63 kroner.

The Ordinary Niacinamid 10% + Zinc 1%. Niacinamid er effektivt mod urenheder og lignende. Det er ikke noget, jeg døjer voldsomt med, så jeg bruger ikke den her dagligt, men den kommer på et par gange om ugen forebyggende – og lidt mere omkring den tid på måneden, ahem. Koster 55 kroner.

L’Oreal Magic Retouch. Åh, salige lykke, da jeg opdagede eksistensen af den her. Fordi jeg har verdens måske længste skal-lige-vænne-mig-til-tanken-først-periode, er jeg stadig ikke begyndt at farve mit hår, og de der solo-grå hist og her er jeg okay med, men jeg har især én stædig, grå stribe, og den skal bare fucke af. Den gør den med den her. Det er i bund og grund hårfarve på spray. Bliver vasket ud, når du går i bad, og er nem at fjerne, hvis du skulle få noget på huden. Smart, når man er mellem farvninger, eller hvis man har den der ene stribe som mig. Det er bare hurtigt og nemt og genialt, og jeg anbefaler den til alle. Kommer i mange farver, og man skal bare vælge en, der er ca. ens egen, det kommer sig ikke så nøje. Jeg bruger brun. Medlemsprisen er 63 kroner, ellers 79 kroner.

Garnier Micellar Cleansing Water. Endnu en klassiker, der er en klassiker af en grund. Den gør bare sit arbejde og er mild mod huden. Jeg bruger den både som makeupfjerner og som let rens. Medlemspris 47 kroner, ellers 59 kroner.

Jeres anbefalinger

Essence Sun Club Matt Bronzing Powder. Der var mange overlap mellem mine anbefalinger og jeres, og den her har jeg også selv pushet før. Den er nemlig god, fordi den ikke er propfuld af glimmer som virkelig mange bronzere ellers er, og det var der flere af jer, der satte pris på. Derudover er den nem at arbejde med, ret tilgivende under påføring og koster 20 kroner.

NYX Eyebrow Powder Pencil. Jeg føler mig ellers nogenlunde sat ind i it-produkter, men der var virkelig mange af jer, der anbefalede den her øjenbrynsblyant, som jeg aldrig har hørt om i mit liv! Det skal der laves om på, kan jeg forstå. Medlemspris 54 kroner, ellers 69 kroner.

Rimmel Stay Matte Powder. Jeg betragter det altid som et kvalitetsstempel, hvis noget har været på markedet længe nok, og den her pudder var altså den, jeg svor til, da jeg gik på efterskole, så den må siges at have gjort det godt! Jeg er personligt gået over til mineralfoundation siden da, men jeg vil stadig gerne skrive under på, at det her er et solidt produkt. Medlemsprisen er 51 kroner, ellers 69 kroner.

The Ordinary AHA 30% + BHA2%. Der var virkelig mange The Ordinary-produkter blandt jeres anbefalinger. Altså virkelig mange. Så jeg skar det altså lige ned til de to mest populære. Det her er en kemisk peel, der eksfolierer, hjælper på urenheder og giver glød. Det ser også en lille smule ud, som om man putter blod i ansigtet, når man tager den på, men det tager vi gerne med for 69 kroner!

The Ordinary Granactive Retinoid 2%. Hvis man har hørt om retinol før, så er det altså et retinoid, som er super populært i anti aging-hudpleje og noget, jeg personligt pure nægter at undvære i min hudplejerutine. Den her findes også i en højere styrke, men start gerne med 2%, hvis retinoid er nyt for dig, da nogle få vil opleve lidt hudirritation ved opstart. Og måske har du slet ikke brug for højere styrke. Koster 94 kroner.

NYX Epic Ink Liner. Endnu en, jeg også selv har råbt om før. Nemt at arbejde med, fantastisk spids, super dækkende farve. Medlemspris 85 kroner, ellers 109 kroner.

Gosh Brow Lift Lamination Gel. Jeg har aldrig rigtigt selv brugt brow gel, men jeg overvejer næsten at starte, fordi der blev talt så varmt om den her. Sågar nomineret til Danish Beauty Awards i år for årets makeup-produkt. Gætter på, funktionen er selvforklarende, og prisen er 99 kroner.

Australian Bodycare Spot Stick. Bruges selvfølgelig målrettet på bumser osv, men flere af jer skrev til mig, at den også er genial på fx insektbid, og det glæder jeg mig helt sygt til at prøve, for min hud reagerer ret voldsomt, når jeg bliver bidt. Medlemspris 71 kroner, ellers 79 kroner.

Kommentarer (13)

 • Aij okay de regler kan jeg slet ikke fatte, har ellers læst artiklen 2 gange 😀 Men lækker rabatkode og det må så være det primære (elsker cococopanda)

  • De er også SUPER kringlede, det er derfor, der lidt bliver gået med livrem og seler, indtil Forbrugerombudsmanden kommer med sin tolkning. Men i bund og grund påvirker det den måde, mange webshops kører med tilbud på. Og det betyder tilsyneladende også, at man slet ikke må bruge ord som tilbud og rabatter, når man reklamerer. Hvilket selvsagt gør det lidt svært at fortælle om gode tilbud. 😂 Men nu må vi se, om Forbrugerombudsmanden kommer med nogle lidt mildere retningslinjer, jeg synes helt ærligt, det er ret sort det hele. 🙈
   Heldigvis er kundeklubben ret ligetil, så vi fortsætter ufortrødent nu bare med klubmedlemskab! 😀

  • Ha ja jeg synes godt nok det er indviklet 😀 Men som forbruger behøver jeg nok ikke sætte mig alt for meget ind i det, synes bare det virker lettere besværligt som erhvervsdrivende, men det er jo sådan set fint nok med noget lovgivning osv, tror bare man skal holde tungen lige i munden med regler hvis man er en butik 😀

   Tror lige jeg hopper på sådan en solcreme du anbefaler, fordi det er da om noget en jungle. Aij der er altså mange ringe solcremer, ja de virker da godt nok og gør det de skal, men der er ofte ALT galt med konsistensen 😀

   • Jeg fatter helt ærligt også rimelig meget hat. Og hvis det er reelt, at man ikke må bruge ord som “rabat”, så synes jeg virkelig, det er fjollet, hvis pointen med lovgivningen er gennemsigtighed! 😀
    Den er ærligt ægte god, den solcreme. Jeg har virkelig testet mange til ansigtet – også nogle af de VIRKELIG dyre. Som var lort. Så nogle gange kan de billige altså noget! 😀

    • Helt enig, synes bestemt også det virker fjollet. Vil helt klart lige smide sådan en solcreme i kurven, bruger spf 50 hver dag, og har også testet flere af de dyre, de nye, de lovpriste og jeg har endnu ikke fundet en jeg er tilfreds med. Og det er jo en virkelig god pris, for nøj nogen af de “fine” solcremer kan altså koste kassen, og synes der ryger en del, så en lidt mere budgetvenlig en af slagsen ville være fint 🙂

 • Hej 🙂 Godt indlæg! Er især glad for anbefalinger om billigere alternativer til hudpleje. Har du i øvrigt hørt om mærket BIELENDA? Overvejer at prøve noget serum derfra (Skin Clinic Professional Active Rejuvenating Face Serum 30 ml og Dr Medica Capillary Skin Dermatologic Anti-Redness Face Serum 30 ml), men ved ikke om jeg tør. Det kunne bare være rart, hvis jeg ikke hver gang skulle bruge 500 kr. på 30 ml. 😉

  Kan det passe at de 15 % ikke gælder på alt? Jeg forsøger med en ordre på 529 kr., hvor din kode giver mig 25 kr. i rabat, og det passer jo ikke helt med 15 % .

  • Det er godt, du siger det! De 15% burde gælde på alt, men jeg kan se, jeg har samme problem, når jeg lægger varer i kurven. Jeg tror, det er medlemspriserne, der driller systemet. Jeg er på den og vender tilbage så snart jeg ved noget!

 • Dit trick med magic retouch`en er eddersmart . Jeg var aldrig kommet på det selv, men nu er min dumme sølvstribe i pandehåret på pause- jeg må hellere kigge efter en ny spray eller to 🙂

 • Super indlæg. Bruger hellere penge på rejser end make up, så et virkelig brugbart indlæg sammen med dine rejseindlæg 😁

Der er lukket for kommentarer.