Fire undervurderede serier til din weekend

Det er ingen hemmelighed, at jeg er glad for serier. Jeg anbefaler også flittigt alt det gode, jeg støder på. Men det er klart, at når en streamingtjeneste virkelig satser på en serie, så bliver den promoveret lidt ekstra, og når en serie bliver populær blandt publikum, så får den lidt mere opmærksomhed. Så i dag kommer her et par forslag på i min optik aldeles fremragende serier, som er fløjet lidt under radaren herhjemme.

iZombie. 7,9 på IMDb. En af mine all-time favoritserier (der egentlig også er lidt en radar-flyver) er Veronica Mars, og serien her er lavet af Rob Thomas, der også stod bag den, så hvis I er bekendt med hans stil, er det samme jargon. Kække replikker, gode comebacks, referencejokes, all that jazz. Det er mere ordhumor end falde på halen-humor, og det foretrækker jeg suverænt. Handlingen hurtigt nedkogt er, at Liv bliver bidt af en zombie og derfor selv forvandler sig til en, men hun bibeholder det meste af sin menneskelighed. Faktisk bliver hun mest bare enormt bleg, og nårh ja, så ændrer hendes diæt sig til primært menneskehjerner. Hun finder også ud af, at hun får flashbacks af det afdøde menneskes minder, når hun spiser deres hjerner, og så bliver det praktisk at arbejde i et lighus, hvor hun sågar kan hjælpe politiet med at opklare mord, fordi hun kan få et indblik i ofrenes sidste øjeblikke. Men alt det skal selvfølgelig gøres, uden hun afslører sig selv. Jo jo, det lyder morbidt, og det er det måske også lidt, men de slipper fremragende af sted med det! Der er fem sæsoner af iZombie, og de ligger på Netflix.

This Is Us. 8,7 på IMDb. Jeg ved ikke, hvorfor This Is Us aldrig er slået rigtigt igennem herhjemme, for den er kæmpe i USA, og i anledningen af at den netop er landet på Disney Plus, får den lige endnu et shoutout fra min side. Før har den nemlig kun ligget på Prime Video, som de færreste har (på trods af at være en latterligt billig streamingtjeneste med virkelig godt indhold!), og det, tror jeg, har været medvirkende til, at de fleste har overset dens eksistens. Serien finder i bund og grund sted i forskellige tider. I en af dem følger vi parret Rebecca og Jack, der mødes, forelsker sig og får trillinger, men en af trillingerne overlever ikke fødslen, så parret adopterer en forladt, nyfødt dreng, så de stadig tager fra hospitalet med tre børn. I en anden tid følger vi trillingerne som voksne med hver deres liv. Kevin, den kendte skuespiller, Kate, der kæmper med sin vægt og overspisninger, og Randall, der oplever meget identitetssplittelse, fordi han som sort er blevet adopteret ind i en hvid familie. Som serien skrider frem får vi flere og flere brikker i puslespillet, der er familiens historie, og det er uden tvivl en serie med store følelser og mange tragedier, men samtidig formår den at være utroligt hjertevarm. Den er pt på sin sjette og sidste sæson og ligger som sagt på Disney Plus og Amazon Prime.

Starstruck. 7,6 på IMDb. Jeg synes personligt, en væsentligt højere score havde været på sin plads her. Jeg elsker de lette komedieserier, men dem af rigtig god kvalitet er der desværre uhyggeligt langt imellem. Det her er en af dem. Vi følger Jessie, der tumler rundt i London uden at have synderligt styr på hverken det ene eller det andet, og på en eller anden måde får hun indledt en form for forhold til filmstjerne på grænsen til sit store gennembrud. Eller, forhold er nok en lidt for gavmild term, for det er helt ærligt ret forvirrende, hvor de står. Ikke mindst for dem. Den dårlige nyhed er, at der kun er én sæson, og den sæson kun har seks afsnit på hver nogle-og-tyve minutter. Den gode nyhed er, at sæson to lander d. 24. marts. Dårlig nyhed nummer to er, at den sæson bliver lige så kort som den første. Men hellere lidt end intet!

Schitt’s Creek. 8,6 på IMDb. Endnu en serie, som er decideret kult i USA, men aldrig rigtigt fik fodfæste herhjemme, og jeg aner simpelthen ikke hvorfor, for den er genial! Det er en skæv komedieserie med fokus på quirky karakterer, lidt á la måden The Office og Parks and Recreation er sammensat. Da den svinerige familien Rose pludselig er fuldstændig økonomisk på røven, bliver de tvunget til at flytte til en lille lorteby, de købte som en joke pga byens navn. Vi følger deres forsøg på at tilpasse sig et nyt liv, mens de simultant forsøger at slippe væk fra selvsamme liv hurtigst muligt. Der er seks sæsoner, og de ligger alle på C More. REKLAME: Har man ikke C More, kan man klikke her og få fire ugers gratis, uforpligtende prøveperiode.

Kommentarer (21)

 • Schitt’s Creek er simpelthen en GENIAL serie
  Efter jeg blev færdig med serien, tog jeg mig selv i at gå at savne Moiras fantastiske og über dramatiske væsen!

 • Jamen du sælger dem gost. Har kun set schitts creek. Den har jeg så set 3 gange. Og har det største cheush på Dan Levi(åbentbart ikke nok ta at kunne stave til hans navn.) Og det i sig selv er jo lettere pinligr når han er skrivgende homo. Båden i serien og i virkeligheden. Han bliver heldigvis noget mere ordenliget menneske som serien skrider frem. I love it..

  • Han er virkelig også sød! (Omend jo pan i serien – i hvert fald så langt, jeg er kommet. 😀 )

 • Yeeeesss!!! Har ventet længe på at “This is us” blev tilgængelig i Danmark!! Nu er jeg nødt til at få Disney+ igen 😂

  • Altså, den har ligget på Prime i årevis. Prime er tilgængelig i Danmark for sådan noget 40 kroner om måneden, så hvis det bare er for den, så er det klart billigere… 😀

 • Elsker IZombie og anbefaler den også til alle og enhver. Elsker humoren, og så crusher jeg en lille smule på Ravi 😉

 • iZombie er fantastisk. Rose McIver har aldrig fået nok kredit for at kunne portrættere så mange forskellige typer mennesker så godt, som hun gør i den serie.

 • Tak for serie-tip. Har aldrig hørt om flere af dem, men er gået i gang med This Is Us nu, og hvor ER den god! Spændende emner, humor og likeable karakterer. Den kan binges!

 • Tusind tak for anbefaling af Starstruck. Det var lige den serie, jeg manglede til at binge under sygdom. Den er fandme fin. Og jeg har endda timet det med sæson 2. Hurra for serietips fra dig 🙂

 • Tak for introduktion til This is Us! Hvor er den fin. Og Jack er jo Jess. Gilmore-Jess. Tænker der fortjener mention i dit anbefaling!

 • TAK for anbefalingen af “iZombie”!! Jeg lå syg sidste uge og bingede det meste af første sæson. Totalt absurd ide, og jeg elsker det! Glæder mig til at arbejde mig igennem resten.

Der er lukket for kommentarer.