Met Gala 2021 ifølge Miriam

Okay, så sædvanligvis i mine rød løber-indlæg er kutymen, at jeg finder mine to yndlingslooks og derefter vælger en bunke, der er specielle/sjove/vilde/helt absurde, som jeg kan gøre et forsøg på at skrive noget semi-sjovt om. Problemet med Met Gala er, at formålet generelt lader til at være, at man helst skal stræbe efter at lande i kategori to, og derfor er det svært at udvælge favoritoutfits på samme måde. Så I får det hele i én stor pærevælling i stedet. Temaet i år var i øvrigt: “In America: A Lexicon of Fashion”, hvilket virker irriterende bredt. Så kan man bare tage hvad som helst på, der har nogen som helst form for association til noget, der nogensinde har været fashionabelt i USA? Okay. Jeg vil dog sige, at Met Gala-indlæggene er de suverænt sværeste indlæg i den her genre at lave, fordi jeg af gode grunde ikke kan kommentere på alt, men lige her har jeg altid virkelig meget lyst til det…

Anywho, vi kan passende lægge ud med Rihanna og A$AP Rocky, der begge før afgang har været sådan lidt: “Fuck, det er koldt!” og derefter iført sig henholdsvis en sovepose og mormors quiltede tæppe.

Enkelte stjerner valgte at gå med en lidt mere bogstavelig fortolkning af årets tema, hvorfor vi her ser Jennifer Lopez i et outfit, jeg vil kalde “Indiana Jones – but make it fashion” og Ciara, der har valgt samme tilgang med amerikansk fodbold som omdrejningspunkt. Hun er gift med en football-spiller, så det er egentlig ret sødt, og den lille football-taske er et fint touch, men det havde selvfølgelig været bedre, hvis kjolen rent faktisk var pæn.

Grimes kører den ind med et legit sværd som accessory, men lad os bare være ærlige: Fra kvinden, der har navngivet sin søn X Æ A-Xii, så er det nok i virkeligheden i den mildere ende. Jeg fucking knuselsker Hunter Schafer, og med et andet outfit tror jeg endda, jeg kunne være med på de makabre kontaktlinser og edderkoppen i panden, men fra halsen ned får jeg bare hardcore rivejern-vibes.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er noget politisk statement bag Dan Levys tøjdesign med kort-stof og kyssende mennesker, og hvis jeg ledte efter de analytiske evner, der nok stadig befinder sig bagerst i mit hoved, men er en smule støvede post-uni, så kunne jeg nok også sige noget klogt om det, men det er der simpelthen for mange andre looks at kommentere på til at kaste mig ud i. Vil dog sige, det er de mest puffede pufærmer, jeg har set længe. Anne Shirley would approve. Jeg ved ikke, hvem CL er, men min umiddelbare tanke er, at denim vel egentlig er ret amerikansk, så en denim-robe er smågenialt tænkt. Til gengæld tror jeg, det var meningen, det skulle se lidt sexet ud med en mande-underbuks indenunder, men på afstand ligner det desværre grangiveligt en ble.

Af folk, der gjorde en dyd ud af reelt at anvende aftenens tema i deres kjoler, er mine to favoritter at finde her. Quannah Chasinghorse, en indigenous model og aktivist fra Alaska, har på smukkeste vis kombineret to kulturer, hun er en del af, og resultatet er fucking badass. Alexandria Orcasio-Cortez får smidt noget politik ind med sin “tax the rich”-kjole, og normalt ville jeg nok synes, det var til den tacky side, men lige præcis den her aften får hun fripas. Det er on brand, og det giver mening i konteksten.

Der er for mange jokes at lave om Kim Kardashians outfit. Alt for mange. Jeg har set en del hælde til den meget passende dementor-sammenligning, personligt er jeg mere tilbøjelig til Peter Pans skygge. Især på de billeder, hvor hun er fotograferet med andre kendisser, og kameraerne bliver helt forvirrede, så hun kommer til at se fuldstændig to-dimensionel ud. Griner endnu mere, når jeg tænker på, at hun brugte timevis i makeup-stolen, før hun lige tog et mandagseksemplar af en elefanthue over hovedet bagefter. Altså, hold kæft, hvor er det mærkeligt.

Hvis vi kigger på “ÅJ, PÆN!”-faktor alene, så vinder Barbie Ferreira min stemme for aftenen. Ikke for hår og makeup, som slet ikke er min smag, men kjolen, sweet Jesus, kjolen! Fra det sirlige perledesign til det fuldstændigt fejlfri fit, sjældent har en kjole set så meget ud til at være skabt til én person. Den giver mig lyst til at finde en kæreste, så vi kan blive gift, og jeg kan få fremstillet en kopi til mig selv. Rebecca Hall ved siden af er gået lidt mere dominatrix møder Det lille hus på prærien, men det er vel også en slags amerikansk?

Da jeg først så Erykah Badus taske, troede jeg, det var et skydevåben. Det viste sig i stedet at være Kringle (en meget lang gravhund fra en børnebog, hvis nogen ikke skulle være vokset op med den). Hvilket også er fint og sådan, men våbnet havde helt sikkert vundet hende prisen for aftenens mest passende accessory. Resten af outfittet er super mærkeligt (en tophat under en blonde-astronauthjelm?), men så sætter man hende bare op imod Kim Petras hestekjole, og går det op for en, at på en aften som den her er det nok bedst bare fuldstændigt at opgive at finde hoved og hale i det hele… *ba-dum-tsch*

Billeder fra vogue.com

Kommentarer (14)

Der er lukket for kommentarer.