Nå, men I kan åbenbart bedre lide hinanden, end I kan lide mig…

Annonce for Mofibo.

Helt ærligt, her slider og slæber man dag ud og dag ind i årevis for jeres skyld, men lige så snart der kommer nyt blod til, så er det straks mere populært?! …Nej, jeg tager bare pis på jer. 😀 Det handler selvfølgelig om, at jeg prøvede noget nyt med mit sidste boganbefalingsindlæg, hvor jeg i stedet for i vanlig stil at vælge et eller andet form for tema, udfra hvilket jeg anbefalede nogle af mine yndlingsbøger, så spurgte jeg efter jeres favoritter, og det er muligvis det mest læste bogindlæg, jeg nogensinde har udgivet. Og jeg forstår det godt, for det var så nice! Jeg er jo ét menneske med én litteratursmag (og ét liv med trods alt begrænset tid til at læse bøger), og pludselig får vi indspark fra alle mulige mennesker, der er vidt forskellige og anbefaler vidt forskellige ting! Jeg fik selv smidt en ordentlig røvfuld titler på min to read-liste og har været fælt begejstret for flere af dem.

Der var adskillige ønsker om at gentage successen, så som I nok har deduceret, er det præcis det, vi gør i dag. Som altid linker jeg til alt hos Mofibo, men skulle jeg nu have linket til en lydbog, og du foretrækker en e-bog, så lav gerne selv en søgning – nogle gange er de listet separat, der kan også være flere sprog, flere oplæsere, etc.

Har man i øvrigt ikke Mofibo og har lyst til at få adgang til 250.000(!) lyd- og e-bøger, kan man få hele 45 dages gratis og ganske bindingsfri prøveperiode ved at klikke lige her. Skulle man komme ind ad andre veje, kan man også altid bruge koden “MIRIAM”.

Og hermed overlades så atter ordet til jer. Som altid er man i øvrigt meget velkommen til at bidrage videre i kommentarfeltet! 🙂

 

Navn, alder, yndlingssnack: Lea, 34 år (gisp) og snacker gerne diy-snickers (en dadel, et stykke chokolade og en klat peanutbutter)

Læser normalt: Egentligt mest fantasy. Gerne snarky paranormal romance. Men denne her bog er alt andet end det.

Anbefaler: “Eleanor Oliphant har det helt fint” af Gail Honeyman.

Fordi: Det er den fineste debutroman! Man møder asocialt handicappede Eleanor, og man kan næsten ikke andet end at holde af hende fra start. Bogen er hendes rejse fra at være en rigtig loner til at komme ud af sin skal. Den er humoristisk, tragisk, sød og alt der imellem. Jeg anbefaler den til alle. Perfekt hængekøjelitteratur.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Katja, 28, saltlakrids 4 life.

Læser normalt: Alt muligt – faglitteratur, biografier, skønlitteratur – gerne chick-lit.

Anbefaler: “Kvinden i guld” af Anne-Marie O’Connor (er filmatiseret med Meryl Streep i hovedrollen – har dog ikke set den, så kan ikke udtale mig om den).

Fordi: Den handler om et portræt af den jødiske society-kvinde Adele Bloch-Bauer, som dog i forbindelse med Nazitysklands udslettelse af jøder bliver omdøbt til kvinden i guld. Det er en stærk bog, der både fortæller om kunstneren (og hans liv med mange damer) bag, personlige fortællinger under krigen, jødeforfølgelsen, Nazityskland, Østrigs historie og til sidst hvordan de overlevende jøder og deres arvinger prøver at få de kunstskatte tilbage, som blev taget fra dem og deres familier under krigen. Med det primære fokus på maleriet af Adele Bloch-Bauer.  Den er bare så god! Jeg kunne ikke lægge den fra mig.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Louise, 27 år og jeg elsker mælkesnitter og lakridspiber.

Læser normalt: Mest biografier og krimi, men har på det sidste gerne ville udforske noget hen ad en kærlighedsroman.

Anbefaler: “Junglepigen” af Marina Chapman.

Fordi: Det er en biografi, der er baseret på en kvinde, der som 5-årig bliver kidnappet og efterladt i en jungle. I ca. 5 år lever hun med aber, indtil hun møder en jæger og tager med hende til Columbia, hvor hun først bliver anbragt på et bordel og derefter efterladt som gadebarn. Det er en barsk, men helt fantastisk historie, som alle burde læse.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Vicki, 38, jeg elsker chokolade. Alt fra kinder til chocolatier-udgaven.

Læser normalt: Urban-fantasy, krimier og hattedame-romaner.

Anbefaler: “Ravnenes Hvisken” af Malene Sølvsten.

Fordi: Det er en episk historie i YA-genren, med den nordiske mytologi som bagtæppe. Og fordi det er god dansk fantasy.
Resume: Anne er vokset op i systemet og har ingen venner. Bortset fra hendes kæmpehund Monster. Det ændrer sig på en måde, da hun starter i gymnasiet. En masse ting ændrer sig faktisk, og Anne bliver hvirvlet ind en kamp for verdens beståen, samtidig med hun må gøre op med sig selv, hvad og hvem hun tror på.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Andrea, 25 år, puha den er svær. Jeg er en kæmpe snackster. Snacker alt. Men går med popcorn og toblerone.

Læser normalt: Primært thrillers og lidt sådan ‘skævt’ skønlitteratur.

Anbefaler: “Fifty/Fifty” af Mikkel Sonne.

Fordi: Lidt udenfor de flestes comfort zone lukker denne roman op for en ukendt verden – dødsgangen i USA, og dét at have en relation til én, som lever på den. Mikkel fortæller sin oplevelse af at udvikle et forhold til Tim, som han ved skal dø. Det er ikke en medlidenhedsroman, men en roman som sætter fokus ikke kun på Tim, men også på alle de personer, hans handlinger har påvirket. Den sætter tanker igang, og er et lyt/læs værd!

 

Navn, alder, yndlingssnack: Julie, 25, chokolade.

Læser normalt: Faglitteratur/selvudvikling.

Anbefaler: “Ét liv, én tid, ét menneske” af Morten Albæk.

Fordi: Den er bare fantastisk! Albæk gør op med work-life-balance princippet og mener, vi skal søge meningsfuldhed (fremfor det flygtige lykke), fordi vi netop er ét menneske, og vi skal foretage os meningsfulde ting i hele vores liv og ikke kun i fx privatlivet  Jeg har læst den 2 gange med ca. 1 års mellemrum, og den er helt klart på listen over bøger, jeg kan læse igen og igen – det er en god ting at blive mindet om, når man bliver fanget i hamsterhjulet!

 

Navn, alder, yndlingssnack: Katrine, 37 år, chips eller chokolade.

Læser normalt: Chick-lit.

Anbefaler: “Hvis bare du var min” af Mhairi McFarlane.

Fordi: Skøn romantisk komedie – lidt forudsigelig, men virkelig sød og underholdende. Gode pointer omkring køn, race, familieforhold.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Isabel, 32 og min yndlingssnack må være alt, der kan spises med dip eller surt slik (men kun den fra Haribo).

Læser normalt: Regency era-klassikere og gotisk fiction. Holder dog meget af at veksle med fantasy og alle mulige fortællinger om forskellige personer, a la historisk fiction.

Anbefaler: “Forunderlige skabninger” af Tracy Chevalier.

Fordi: Historisk fiktion, der er yderst velskrevet. Handler om, hvordan en ung pige i Sydengland finder fossiler, og hvordan samfundet gør, at hun ikke får æren. Har Austen-hyggelige tendenser, men underliggende kvindepower og samfundskritik. Sådan en bog, der endnu engang giver dig lyst til at rejse til England i hvid kjole og stråhat.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Lisbeth, 40, alkohol.

Læser normalt: Alt, minus krimier og voldsomme historie om børn med triste skæbner.

Anbefaler: “Status” af Erlend Loe.

Fordi: Jeg kan godt lide Erlend, for han skriver så godt om skrækkelige ting og mennesker, at jeg ikke kan lade være med at grine! Hovedpersonen har ingen som helst selvrefleksion eller indsigt. Hun lever i sine egen verden, og det formår Erlend at beskrive på en fin, knivskarp og sjov måde.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Line, 32, skumbananer.

Læser normalt: Chick lit og true crime.

Anbefaler: “Sankt Psyko” af Johan Theorin.

Fordi: Den handler om Jan, der får arbejde i en børnehave, hvor børnene har en forælder siddende på det psyk-hospital, der ligger ved siden af. Han har selv en mørk fortid (og bagtanker ved at ansøge om jobbet), og man bliver hevet længere og længere ind i et større spind af egne og kollegaers reelle intentioner. En rigtig page turner. Jeg åd den på to dage!

 

Navn, alder, yndlingssnack: Tine, 38, Mars-is.

Læser normalt: Klassisk litteratur (såsom Hemingway og Dostojevski) og dansk minimalisme (Helle Helle og Jan Sonnergaard).

Anbefaler: “Skibet i flasken” af Dea Trier Mørch.

Fordi: Den skildrer meget smukt en mørk tid i Danmark (besættelsen) fra et barns naive synsvinkel, hvor man som voksen læser modsat barnet jo forstår, hvor alvorligt det hele er, og hvor særlig barnets mor er både generelt og for sin tid.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Charlotte, 45 år yndlingssnack er softice og nye danske ærter.

Læser normalt: Serier i alle former, bliver så ærgerlig, når en god bog ender, derfor er jeg fan af serier. Det kan både være krimiserier, fantasyserier (favorit lige nu), dystopier og til tider god chick lit.

Anbefaler: “Et rige af roser og torne” af Sarah J. Maas.

Fordi: En af mine favoritserier i 3 bind og i fantasy genren. Den har et fantastisk univers og alt fra spænding, magi og romantik. Har læst serien 2 gange.

 

Navn, alder, yndlingssnack: Justine, 35, chokolade og kager i alle afskygninger.

Læser normalt: Bred litteratursmag, fra klassiske skønlitterære værker til krimi, biografier og selvhjælpsbøger.

Anbefaler: “Sygeplejersken” af Kristian Corfixen.

Fordi: Den seneste, jeg har læst, som virkelig fangede mig, om sagen fra Nykøbing F sygehus, hvor en sygeplejerske tilsyneladende slog flere patienter ihjel. Virkelig velskrevet og helt utrolig historie!

 

Navn, alder, yndlingssnack: Kamille, 30 år, stærk lakrids og mørk chokolade.

Læser normalt: Dystopisk litteratur (og skrev speciale om Margaret Atwood (også kæmpe anbefaling!) og Frankenstein), engelske klassikere (Jane Austen ) og litteratur om litteratur.

Anbefaler: “Vindens skygge” af Carlos Ruiz Zafón og de efterfølgende tre i serien om De Glemte Bøgers Kirkegaard.

Fordi: Barcelona i tiden efter borgerkrigen. Daniel hjælper til i sin fars boghandel og falder over en mystisk bog, hvis baghistorie gradvist afdækkes – inklusiv besøg på De Glemte Bøgers Kirkegaard, et fantastisk karaktergalleri og en uhyggelig mand, der brænder alle bøger af forfatteren til den mystiske bog.
De næste tre bøger i serien handler om samme karakterer, nye karakterer og foregår i for- og fremtid ift. den første. Skrivestilen er mørk og dyster og beskrivende og fænomenal, og Barcelona beskrives som et tillokkende fængsel, som man aldrig kan eller har lyst til at undslippe.

 

Navn, alder yndlingssnack: Randi, 33 år, snacker gerne kaffe og hvidt brød med pålægschokolade.

Læser normalt: Realisme, let fordøjelige krimier, alt fra Isabel Allende.

Anbefaler: “Ind i en stjerne” af Puk Qvortrup.

Fordi: Den handler om Puk, hvis mand døde af et hjertestop, mens hun har var gravid med deres 2. barn. Jeg elskede hendes evne til at beskrive følelser, og hun fik mig for en stund til at glemme mine egne problemer og huske, hvor heldig jeg er. Slugte hendes bog på en dag. Let læselig, men satte sig i mine følelser længe efter.

 

Navn, alder yndlingssnack: Sofie, 24, mørk chokolade og vandmelon (er ellers ikke så sund som jeg lyder).

Læser normalt: Alt, så længe det er skrevet godt. Gerne biografier eller romaner med biografisk inspiration.

Anbefaler: “Kafka på Stranden” af Haruki Murakami (klassiker!).

Fordi: Den som udvider den voksne fantasi og sætter med sin magiske realisme nye grænser for, hvad man totalt sluger som realistisk. Alle hans bøger handler meget om ensomhed, og man bliver et bedre menneske af at læse dem (håber jeg!).

 

Navn, alder yndlingssnack: Karoline, 28 år. Yndlingssnack må uden tvivl være hvidt brød og alt fra Kinder.

Læser normalt: Altid krimier, men denne bog fangede mig fuldstændig og er uden tvivl den bedste bog, jeg nogensinde har læst.

Anbefaler: “Nattergalen” af Kristin Hannah.

Fordi: Handler om to søstre der lever i Frankrig midt i 2. verdenskrig. Det er en vanvittig gribende fortælling om deres liv og rædslerne krigen fører med sig. Den er baseret på virkelige hændelser, hvilket gør den endnu mere rørende. Total MUST READ!

Kommentarer (30)

Der er lukket for kommentarer.