Weekendplanerne (for sådan nogle har jeg!)

På trods af at man fortæller mig, jeg på det seneste er begyndt at tale mere jysk, end jeg plejer, så har jeg ikke rent faktisk været i Jylland siden jul. Det bliver der lavet om på i dag. Om et par timer sidder Herbert og jeg i et tog mod Århus, og vi glæder os! Eller, jeg glæder mig. Herbert ved ikke, han glæder sig, men han elsker at være hjemme hos mine forældre, og min mor har informeret mig om, at hun har købt solidt ind af diverse kattesnacks. Jeg er ikke typen, der omtaler mig selv som “mor” i relation til mine kæledyr, men Frode er refererer konsekvent til Herbert som sit firbenede barnebarn, der skal over til mormor og forkæles, og det er sgu egentlig lidt hyggeligt.

Formålet for min jyllandstur ligger i virkeligheden i weekenden, men jeg tager over i lidt god tid for at hænge ud med min mor, som jeg jo så ikke har set i jævnt mange måneder. Normalt ville der ikke gå så længe imellem, men ja, Corona og shit. Og så skal jeg selvfølgelig sige hej til Frank, som har været ekstra savnet på det sidste. Jeg er ham stadig meget taknemmelig for at time sin død så godt, så mine forældre lige nåede at flytte hjem til Århus, og jeg kan besøge ham, hver gang jeg er tilbage i mit barndomshjem. Jeg kommenterede engang på, hvor poetisk det var, at han lå under det æbletræ, som min salige gudfar i sin tid forærede mine forældre i indflyttergave, og som jeg voksede op under, indtil min mor for noget tid siden henkastet fortalte mig, at det havde de fældet, fordi det var begyndt at opføre sig lidt mærkeligt. Så ikke mere poesi der. Men Frank ligger der heldigvis endnu.

Men weekendplanerne! Åh, weekendplanerne! Det er lang tid siden, jeg har glædet mig så meget til noget. Jeg har nemlig to rigtig gode veninder. Vi har fødselsdag i henholdsvis april, maj og juni, og til min fødselsdag i år, kom de med det geniale forslag, at vi i år på kryds og tværs gav hinanden en sommerhustur i fødselsdagsgave. Jeg kan dårligt forestille mig noget bedre, så fredag eftermiddag sætter vi kursen mod Blokhus, hvor vi skal tilbringe en weekend med, hvad jeg forestiller mig primært bliver chips, vin og brætspil. Måske en lille tur til vandet også, nu vi er der, men nok primært det andet. To ud af tre af os er herredårlige tabere, så det bliver skidegodt. Og så skal vi drikke os til et sted mellem halvsnaldret og pissefulde og sladre og grine og kævle til langt ud på natten, og jeg ved allerede, det kommer til at tangere til årets højdepunkt.

Men først venter altså turen til Jylland, som altid er en fest, når man skal slæbe på en taske, en kuffert og en kat, og det er sikkert kun en endnu større fest, når man samtidig skal rejse med det offentlige og forsøge at holde en form for afstand, mens man bevæger sig fra Danmarks største by til Danmarks næststørste by. Ikke desto mindre er det første gang i mands minde, jeg har noget, der minder om reelle planer, og det er eddermame optur. Kan i øvrigt garantere, at mit jyske kun bliver forværret yderligere af rent faktisk at befinde mig i Jylland, så det har I også at se frem til! 😀

Kommentarer (13)

  • Uhhh bliver totalt star struk hvis jeg spotter dig i Århus de næste par dage indtil weekenden? og hav en brand god sommerhustur!

  • JEG ER MISUNDELIG! Hvor lyder det bare som den mest geniale weekend ovenpå alt det her Corona. Hvis ikke det var fordi jeg (også for første gang siden corona) skal grille med et vennepar søndag, så tror jeg at havde spurgt om jeg måtte komme med ??

  • Rigtig god sommerhustur. Dejligt at få oplevet noget igen ?☺️
    Jeg ser min bror og familie den 13. juni i Kolding efter over 5 mdr. Jeg flyttede fra Kolding til Silkeborg i 2006.

  • Hvordan håndterer du samværet med din far når du er hjemme på besøg? Du har før nævnt at der er knas mellem jer og du refererer kun til din mor, som at du skal besøge hende, er det ikke svært at bo der, når han også er hjemme?

    • Det er et meget personligt spørgsmål, du stiller der. Vi har ikke et tæt forhold, men vi er ikke uvenner. Han er ikke så ofte hjemme i kraft af sit arbejde, det er derfor, jeg skriver, at jeg skal være sammen med min mor. 🙂

Der er lukket for kommentarer.