Fem feel-good film til din weekend

Legenden siger, at der engang var en, der sagde til Stephen King, at han kun kunne skrive gys. For at modbevise det, skrev han et par gys-fri noveller. En af dem var Shawshank Redemption. Der er en grund til, at af alle film, der nogensinde er registreret på IMDB, er det Shawshank Redemption, der har den højeste score. Af samme årsag har de fleste af jer sikkert allerede været der, men den er trods alt fra ’94, så måske nogen har misset den. Hvis det er tilfældet, så er det på tide, at gøre noget ved det. Ligger på Filmstriben.

Jeg nævnte My Big Fat Greek Wedding for nylig under en samtale med en veninde om Aidan fra SATC (aka John Corbett, men han vil altid mest være Aidan), og jeg fik et meget uklædeligt udtryk i ansigtet, da hun nævnte, at hun aldrig havde set filmen, for den lignede “en middelmådig B-film.” Det er ikke, fordi jeg kan sige hende imod, men åh, hvor er den det hele værd. Ligger på Viaplay og HBO Nordic.

Jeg havde næsten helt glemt, at Good Will Hunting eksisterede, indtil den dukkede op som filmforslag til mig en random aften. Matt Damon og Ben Afflecks svendestykke og Robin Williams i en absolut pragtpræstation, der, okay, får mig til at tude lidt i dag, men overordnet er det stadig en virkelig nice film, som bestemt fortjener et (gen)syn. Ligger på Netflix.

Det er ikke forfærdeligt lang tid siden, jeg nævnte Wonder sidst. Det var en af de film, jeg satte på, fordi jeg kedede mig, og den var der, men da rulleteksterne dukkede op på min skærm, havde jeg alle mulige rare følelser og nærmest troen på menneskeheden tilbage. Feel-good for alle pengene! Ligger på Netflix.

Jeg gemte det bedste til sidst! Eller, objektivt er det soleklart ikke det største stykke filmkunst, men jeg så Cool Runnings (aka Af banen!) en del som barn, og den var aldrig andet end absolut fabelagtig. Jeg elsker den stadig, og selvom der er en fare for, at nostalgien spiller ind i min vurdering, så kan historien om fire jamaicanske sprintere, der forsøger at nå til OL med en bobslæde, aldrig nogensinde blive andet end feel-good galore! Ligger på Viaplay.

Kommentarer (25)

 • Hvis du er vild med cool runnings så er eddie the eagle altså også værd at bruge en aften på! Man bliver helt glad af den.

 • Uhh.. Gode bud?

  Er så småt gået i gang med julefilm, og kom til at tænke på, om du har lavet en slags samlet oversigt over dem du har anmeldt??
  Kan på ingen måde huske dem du har snakket om??

 • Årh, elsker Shawshank Redemption. Mine børn skal snart tvinges til at se den?Har du set Frankie and Johnny? Den er jeg også vild med.

 • Jeg kom aldrig ret langt i My Big Fat Greek Wedding – kunne ikke holde den ud! Men når nu ‘Aidan’ er med er det næsten værd at give den en chance til – bare for hans skyld! 😀

  Shawshank Redemption – måske den bedste film, ever?
  Good Will Hunting – ja tak!

  De to andre kender jeg ikke, men måske jeg skulle?

  Skulle listen være længere, kunne Den grønne mil og Forrest Gump godt have deltaget.
  Kender du A Beautiful Mind? Hvis ikke, så overvej et nærmere bekendtskab!
  Og god weekend! 🙂

  • Den Grønne Mil er fantastisk, men jeg i ville langt mere kalde det end tåreperser end en feel-good. Shiiit, den er grum! 😀

 • Uh, måske jeg snart skulle se My Big Fat Greek Wedding igen!
  Har du set Little Miss Sunshine? Den er altså ret fantastisk.

 • Åh “Wonder”… har lige set den – og den er helt fantastisk. 1000 tak for anbefalingen <3

  "En Verden Udenfor"? Så bliver det ikke bedre. Elsker den film af hele mit hjerte

 • Jeg har også set Cool Runnings, et utal af gave da jeg var barn. Og jeg elskede den. Den gad jeg godt gense ?
  Jeg synes faktisk Shawshank Redemption er overvurderet (please don’t shoot med ?)
  Jeg synes på ingen måde det er en dårlig film, overhovedet! Men verdens bedste? Ahh, det synes jeg ikke.
  Jeg tror måske den ligger på den placering, fordi det er en god film, som ingen har noget imod. Men, det er jo bare min mening, og det er en fin film

  • Almindeligt “gode” film får som regel anmeldelser, der passer dertil. Jeg synes heller ikke, det er verdens bedste film, men jeg kan godt forstå, den ligger så højt placeret. 🙂

Der er lukket for kommentarer.