Jeg er jo Bridget Jones #393

1. I forgårs snublede jeg over en forhøjet brosten og slog hul på mine strømpebukser, og jeg forstår helt ærligt ikke, hvorfor jeg generelt har så dårlig strømpebuksekarma. Har jeg tortureret nylon i et tidligere liv?

2. Jeg har udviklet en vane med at vaske mit sengetøj og derefter putte det samme sæt på igen, fordi jeg så slipper for at lægge det sammen, og det falder mig nu ind, at jeg vist nok har haft det samme sæt på i tre måneder.

3. I den forbindelse er jeg simpelthen nødt til at spørge jer kloge mennesker, hvordan man bedst får gråligt stof hvidt igen? Virker Vanish virkelig? Hjælp! Jeg kan virkelig godt lide det her sengetøj, og det begynder at se noget trist ud.

4. Der er kommet en ny Ben & Jerry’s, og jeg var lige ved at græde en lille lykketåre, da jeg smagte den.

5. I onsdag smadrede jeg den der knogle-dut på anklen ind i fodradiatoren i bussen, og det gjorde så stjerneondt. Den er stadig øm. What gives?

6. Når man finder en klat balsam på sit ene øre tre timer efter, man har forladt huset, og man seriøst føler sig som en scene i Vild med Mary.

7. Mit memorycard til min kamera er fyldt op. Igen. Det er en stime af 100 x variationer af præcis det samme billede, fordi jeg er en virkelig dårlig fotograf, men mit kamera er ret godt, så for det meste rammer jeg noget brugbart helt tilfældigt, hvis der bare er nok valgmuligheder.

8. For nogle dage siden var jeg i Netto, og damen foran mig snuppede den allersidste røde peberfrugt, som jeg virkelig skulle bruge. Havde seriøst lyst til at putte hende på den her liste, selvom hun sikkert er et dejligt menneske, der ikke gjorde det med vilje. Jeg var bare virkelig bitter. Over en peberfrugt.

9. Tiger har fået et læs hjem af de der grimme hjemmesko, der er formet som noget åndssvagt som en haj eller en flamingo, og jeg er seriøst fristet. De koster kun en halvtredser.

10. …Ville det ikke også være super blogger-agtigt at eje et par flamingo-hjemmesko, hva’?

Kommentarer (26)

 • 2. Me too. Er der egentlig ikke også god fornuft i kun at have få sæt sengetøj og så slide dem op? Det fylder også mindre i skabet. Står faktisk i en større overvejelse om netop at donere alt det ældre sengetøj til Røde Kors, for jeg har to nye sæt, som jeg foretrækker. Tøver så alligevel lidt… det er rart med noget ekstra, hvis man nu ikke gider at vaske i flere uger.

 • Hvidt tøj skal helst vaskes i pulvermiddel til hvid vask. Det har gjort underværker for mit.
  Ps: Jeg gør det samme med sengetøjet ?

   • Vær obs på, at der i noget (som regel billigt) vaskepulver kan være optisk hvid i, som bleger farver tøj mv. af natur- materiale, som fx bomuld, uld, viskose. Da bomuld ikke er hvidt af natur, men nærmere gråligt, kan man gå hen og blege sin tøj ved at bruge vaskemiddel til hvid vask ?? Giver det mening? Jeg bruger aldrig selv vaskemiddel til Hvidt tøj, fordi jeg er skrækslagen for, at det bliver gråt.

    • Det forstår jeg ikke. Hvis optisk hvidt har en afblegende effekt, burde det da ikke gøre hvidt tøj gråt?

     • Jo, fordi det meste tøj af bomuld er ikke hvidt af natur, men det er farvet hvidt. Når du bleger noget, mister det jo farven – dvs. den hvide farve og bliver bomuldsfarvet igen, som er mere gråt en hvidt 🙂

 • Et husmoderrpd: Put 1-1,5 tsk natron i hver gang du vasker. Det holder farverne klare inkl. det hvide tøj i længere tid. Det hjælper også, selvom det hvide tøj er begyndt at blive gråt. Og hvis du har egen vaskemaskine, så hjælper det også med at holde maskinen kalkfri. ?

 • Bybusserne må have noget imod folks fodknogler. Jeg brækkede min storetå på det stativ som sædet foran var boltet til gulvet med.
  Jeg gør i øvrigt også det med at vaske det samme sæt sengetøj igen og igen. Jeg vågnede op en morgen og havde slidt hul i mit lagen ?

 • Fyi så hedder knogledutten på anklen en maleol. Velbekomme. Hilsen sygeplejersken. (PS: håber den har det bedre!)

 • Jeg ligger mine hvide viskestykker og klude i klorin, og det virker fortrinligt – ved dog ikke om sengetøj kan tåle det ??‍♀️?

 • Jeg vasker alt mit hvide sengetøj med vanish gold, og det fungerer så godt! Fjerner alle pletter og gør sengetøjet skinnende hvidt (hvis det altså er noget sengetøj kan være..) 🙂

 • Jeg har fået at hvide, at vaskemiddel til hvidt tøj på sigt vil gøre det gråt, fordi det trækker den hvide farve frem i det, og til sidst er der ikke mere farve at trække ud. Jeg bruger kun vaskemiddel lavet til farvet tøj, og har ikke noget hvidt, som er blevet gråt? Men jeg ved ikke om det kun gælder de billige udgaver, som nogen skriver ??‍♀️

 • Svar efter samme læst som flere….
  Jeg læste for nyligt at hvidt tøj er FARVET hvidt. Hvis man bruger vaskemiddel til hvidt, hvor der traditionelt er blegemiddel i, fjerner det den hvide farve der derfor bliver grå. Giver det mening? Jeg har brugt vaskemiddel til hvidt i årevis, og alt mit hvide er gråt nu. Så jeg går tilbage til Color versionen.

 • Jeg køber kun sengetøj med masser af blomster, farver, mønstre. Så kan man heller ikke se mærket så tydeligt hvis jeg ind i mellem bløder igennem?

 • Har ikke læst alle rådene, men Irmas “blege-rent” i hvid rund hældebøtte kan altså noget med at tage det grumsede. Og fjerne pletter man ellers havde opgivet. Hældes bare i vaskemiddel skuffen

 • Som typen der er udlært med speciale indenfor tekstil, så er bomuld ikke hvidt, men farvet. Derfor skal man helst bruge vaskemiddel til farvet vask. Men tror dog det er for sent, når først skaden er sket. Det skal gøres helt fra start. Men helt ærligt, hvem fanden skulle også (h)vide det??

Der er lukket for kommentarer.