Det starter altid ironisk…

(Bonus-Herbert)

Jeg hører et nyt slangord. Jeg synes, det er åndssvagt. Altså, virkelig åndssvagt. Jeg nægter at bruge det. På et tidspunkt synes jeg, det er så dumt, at jeg begynder at bruge det ironisk. Og unægteligt, med tiden, finder jeg en dag pludselig ud af, at det er blevet en del af mit faste ordforråd, og jeg bruger det i flæng på lige fod med alle andre ord. Også helt uden ironi. Sådan er det hver gang, og det var sådan, jeg fx begyndte at sige “nice” og “nederen”. Ugh.

Ofte er det på samme måde med modetendenser.

Da scrunchies fandt vej ind i min garderobe, var det, fordi jeg elsker 80’erne og alt det grimfede, de præsterede. Så da jeg en dag i Tyskland fandt en topak sorte velourscrunchies, kom de med mig hjem. Nu kan jeg slet ikke huske, hvornår der sidst har været en helt almindelig elastik i mit hår. Så var der lyserød, som jeg havde enormt svært ved at tage seriøst som voksent menneske. Men jeg startede lidt med det som en halvjoke på lige fod med fx mine utallige Disney-strømper. Og nu kan jeg ikke gå ind i en butik, uden at mine øjne straks drages til alting babypink.

Sidste nye er så klip-klapper. Eller, det hedder de, hvor jeg kommer fra. Andre vil sikkert kalde dem badesandaler eller slides, hvis man skal være rigtig moderne. Jeg tror nok, det startede med vandmelonerne, der er et samarbejde med Sophia Webster, som er kendt for sin farverige, nærmest helt børnevenlige stil. Jeg kunne slet ikke stå for dem. Åh, så perfekt grimfede. Næst fandt jeg et par Calvin Klein, og det forekom mig bare så sjovt at forsøge at gøre et par klip-klapper classy. Så de kom også med hjem. Og nu, på min sidste tur til USA, røg der hele to par med hjem. Mere lyserød oven i købet, for ligesom at slå to fluer med et smæk. Og jeg må nok modvilligt erkende, at jeg så småt er på vej væk fra ironien og bare over i almindelig, barnlig entusiasme.

Jeg hader det ikke.

Kommentarer (10)

 • Hej he jeg er lige der hvor jeg overvejer et par trompetbukser, selvom jeg har det som om vi ligesom har været der – giv mig 1 år så ser man mig i bukser med svej (og cykelklemmer – man er vel voksen og praktisk anlagt).
  Er klip klapperne rare at have på? Bedre end dem med noget mellem tærerene?

  • De er suverænt meget bedre i min optik. Sålen er tykkere og derfor væsentligt mere behagelig i længden.

 • Jeg har et par klipklapper/slides jeg købte i London for efterhånden 2 år siden. De har plys på. Flerfarvet plys. De er SÅ grimme, men også SÅ fede.
  Jeg kalder dem “Fraggel-tøflerne”. ??
  I’m not even a little bit sorry

 • Jeg ELSKER klipklapper og har haft dem siden jeg var barn. Jeg har aldrig været uden et par H20 klipklappere (udskiftes ca. hvert andet år). Til når man lige hurtigt skal ned med skrald eller hente post, ik? Mine veninder griner af mig, men NU…. NU!! Nu griner de nok stadig af mig, men i det mindste kan jeg så fortælle dem at det faktisk er helt moderne.

Der er lukket for kommentarer.