Kommentarer (26)

 • Første fodboldkamp i parken, sådan nogensinde… “ham der i det sorte j kan han ikke tage sig lidt sammen, han er jo tættest på bolden hele tiden, han må da hjælpe de svageste”

  • Før de elektroniske dankortlæsere havde man en flad dims man lagde dankortet i og kørte et håndtag henover, så tallene fra dankortet blev trykt over på et ark papir. Den blev kaldt en fluesmækker. Det gav et smæk når man kørte den frem og tilbage. Måske det er der navnet stammer fra. Og nu føler jeg mig gammel…

 • En fluesmækker er sådan en, der “kopierer” et kort. Er ikke sikker på hvordan pengene bliver trukket efterfølgende

  Fugl med U: Emu

  🙂

 • Jer der ikke forstår fluesmækkeren, tænker bare det skyldes at i ikke er gamle nok til at huske det ? Det var før dankortmaskiner, at man havde en manuel maskine som overførte oplysningerne på kortet til papir som forretningen gemte og sendte ind til banken for at få deres penge.

 • Smiler lidt af jer som ikke helt forstår den med fluesmækkeren. Det kan jeg godt forstå! Det skyldes blot at I ikke er en olding som mig 😉

  Ikke alle butikker brugte før i tiden dankortmaskine og havde istedet en såkaldt fluesmækker. Selv taxichauffører kørte rundt med en ??

  En fluesmækker kan sammenlignes med en manuel dankort/kreditkort maskine. Dengang havde alle kort forhøjede tal. Dvs. man kunne mærke tallene på sit kort med fingrene. Det betød også, at man kunne få kørt sit kort i fluesmækkeren. Man lagde kortet på denne her maskine og et dertil indrettet nota papir og så swipede man nærmest en anden del af maskinen ovenpå. Det gjorde at tallene på kortet blev trykt på notapapiret. Herefter ville forretningen håndskrive beløbet der skulle trækkes og man skrev selv under. Alle disse notaer man fik i løbet af en dag blev sendt til banken som så herefter sørgede for at hæve penge på kortet og indsætte på forretningens konto.

  Shit jeg føler mig gammel som 44 årig!!!

 • Jeg er sådan helt seriøst chokeret over hvor mange der åbenbart ikke ved hvad en fluesmækker er – uanset folks alder! ?

 • Det sjoveste i hele dette indlæg er kommentarerne om fluesmækkere LOL
  Jep også gammel hejre her, suk.

 • Jeg suger det bare. I Nepal bruger de stadig fluesmækkere. Det gav et problem, da mit mastercards informationer er trykt på og ikke ophævet som på visa dankortet.
  Så helt gammel behøver man ikke være.

 • Ahahaha kæft, jeg stor griner over den dern med fluesmækkeren. Historien om dén kunne snildt presses ind i historie timerne. Og ja, jeg er gammel olding selv fik ens dankort igennem fluesmækkeren. Klak!

 • Jeg fattede ikke fluesmækkeren.. og jeg har endda brugt en, men jeg tror den blev kaldt slæden der hvor jeg kommer fra.

 • Min mands gymnasielærerkollega: Hvorfor hedder det egentlig Anden Verdenskrig, har der da været en Første Verdenskrig? Hun underviser heldigvis ikke i historie…. Jeg troede, indtil jeg var meget voksen, at de lavede strøm på brunkål i det gamle DDR, undrede mig over, hvordan der mon lugtede… [Brunkul]

 • Jeg var som 15-årig i erhvervspraktik i en butik, der var delt op to, og der blev jeg også bedt om, at gå ind ved siden af og hente fluesmækkeren. Jeg syntes dælme, at det var noget mærkeligt noget, når de nu lige var igang med at ekspedere kunder. Men jeg gik da ind i den anden afdeling, og spurgte, hvor fluesmækkeren var henne (forberedt på, at blive grinet af, over at jeg hoppede på det nummer, jeg troede de lavede med mig). Ingen grinede, men jeg blev overrakt en dankortslæde. Så ingen opdagede, at jeg var uvidende,

Der er lukket for kommentarer.