19 dage to go!

Billetterne er købt! Jeg havde lige par dage i limbo, fordi det viser sig, at det er helt urimeligt nemt at komme til og fra Orlando og tilsvarende besværligt at ville besøge Atlanta. Og så havde Norwegian tilbud, og pludselig stod jeg med en rejse hjem fra Florida d. 8. april uden at ane, hvornår og hvordan jeg skulle komme over på den anden side af Atlanten til at starte med. Men nu er begge billetter altså i hus, og jeg tager af sted d. 27. marts. 18 timer og to mellemlandinger kommer det til at koste mig, mens jeg kan flyve direkte hjem på under den halve tid. Prisen er ligeledes markant forskellig for de to rejser. Nogen bør seriøst tage sig en snak med flyselskaberne om forskelsbehandling, for med de muligheder tror da pokker, at vi altid besøger de samme amerikanske destinationer og grelt negligerer resten af USA!

Jeg er begyndt at (forsøge at) planlægge min rute og kan indtil videre konkludere, at jeg har givet mig selv en dag for lidt til at få det hele til at gå op i den højere enhed, jeg ønsker mig. Så det er på mange måder enormt godt planlagt og meget klassisk mig. 😀

I vanlig stil har jeg meget få specifikke planer. De fleste byer vælger jeg fuldstændig random på Google Maps alene ud fra det kriterie, at de ligger en passende kørselsafstand fra udgangspunktet. Hvad de kan tilbyde, finder jeg ud af, når jeg ankommer. Det er det der med small town life og at spadsere anonymt rundt og suge atmosfæren til mig, jeg elsker. Browse butikker og supermarkeder, gå en tur uden at vide hvorhen, spise på en restaurant alene fordi den ser hyggelig ud. Jeg ville næppe være så modig, hvis jeg prioriterede storbyferier, men det gør jeg lige præcis ikke, når jeg rejser alene. Det er en helt anden type ferie, jeg stræber efter.

Alligevel sniger der sig selvfølgelig lidt ind. For det ville også virke fjollet at tage til Atlanta uden rent faktisk bare at se lidt af Atlanta. Det er så der, jeg går efter lidt mere klassiske oplevelser. På min “must see”-liste pt befinder sig fx Coca Cola-museet og SkyView Atlanta. I Montgomery skal jeg selvklart besøge Rosa Parks-museet og måske også køre den historiske tur til Selma, nu jeg er der. Og i Orlando skal jeg selvfølgelig tilbringe en dag i Disneyworld, selvom jeg er blevet forklaret mere end én gang, at der altså er en mulliard forlystelsesparker i det område, som jeg burde sætte minimum en uge af til. Men hallo, hvor rig antager man, jeg er?! 

Hvorom alting er, så har jeg lokaliseret min selfie stick og min omformer, og jeg glæder mig helt vildt til at skulle af sted. Som altid har jeg tænkt mig at bruge jer som rejsepartner, hvorfor der vil blive instaspammet i store mængder, og jeg håber, I vil være med. 🙂

Kommentarer (51)

 • Du er så sej. Har selv rejst alene mange gange, men det dér med at leje bil alene har jeg endnu ikke kastet mig ud i. Multiple destinations med offentlig transport har jeg prøvet, og det fungerer godt, men at leje bil giver en frihed. Hav en awesome tur.

  • Offentlig transport fungerer desværre (med få undtagelser) enormt dårligt i USA. Det er bare et billand!

 • Nu ved jeg godt, at jeg gav samme råd sidst, men husk at tjekke din rejseforsikring! Mange rejseforsikringer dækker faktisk ikke USA grundet deres åndsvage sundhedssystem, så tjek lige en ekstra gang frem for at komme i knibe herovre. That said – velkommen tilbage! Det bliver spændende at følge turen, vi bor i Boston men har ikke været i syden endnu!

 • Jeg elsker dine rejsefortælinger NÆSTEN lige så meget som jeg elsker det at rejse i USA. God tur.

 • Glæder mig SÅ meget til at følge med? Det er det bedste at være din rejsepartner og det er mine favoritstories – så spam løs! Lækkert, det er snart, så vi ikke skal vente så længe?

 • Woohooo!!! Fuck yes hvor jeg glæder mig til at stå op til “Miriam Does USA” insta-stories igen. Jeg knuselsker det! Jeg var indlagt da du var på første tur og det var simpelthen lykken at vågne op til din rejse hver morgen. Ja ja living vicariously, men det var røvsygt at være indlagt så det hjalp altså og så går der nok også lige et stykke tid før jeg kan rejse nogen steder for mig selv, man efterlader jo ikke bare mand og tre børn derhjemme (selvom man da godt kan have lyst i ny og næ 😉 )
  Det bliver bare godt for dig. Jeg glæder mig til at følge med.

 • Juhu, fedt – stemmer i koret og glæder mig til at følge med.

  Vi blogger pudsigt nok også om vores fællesrejsemål tidligere idag for sommeren – jeg har tilmed også en kæresteferie til Warszawa der venter i maj, så jeg feberkoger også ?

 • I “gamle” dage var der en direkte forbindelse mellem København og Atlanta med Delta, du er ikke gået glip af noget ved ikke at flyve med dem 😉
  Lufthavnen i Atlanta er kæmpestor, og ret forvirrende, så giv dig selv god tid, og lad være med at stresse.
  Hvad skal denne bil hedde? Dylan kan det vel ikke rigtig blive, snøft.
  Lige ved siden af CocaCola experience ligger Atlanta Aquarium, du kan få billige kombi billetter, de har en “pettingpool” hvor du kan ae, og klappe fiskene, bl.a. rokker <3 Bare pas på Herbert ikke spiser dig hvis han kan lugte fisk på dine hænder når du kommer hjem 😀

  • Vi har haft en Dylan, en Steve og en Matt indtil videre, så det kommer helt an på, hvad for en bil, jeg ender med. 😀

   • Bare det ikke bliver en Ray. Den lede wife-beater. Eller Kevin, Dylans onde stedfar. Så hellere Brandon eller Jim. Kedelige, men loyale. Uh, eller Nat, den alfaderlige diner-far!

 • God tur. På vej ind i Disneyland annoncerer de, at man skal efterlade sine håndvåben og selfiesticks i bilen. Vigtig forbrugerinfo?

 • Har du overvejet Universal Studios? Tænker bare i forhold til Harry Potter 🙂 Min mand og jeg var i Orlando i efteråret 2017 og selve byen er ikke vildt fed, men vi var der også mest for Universal og outlets 😀
  Vi var også et smut på Kennedy Space Center og så brugte vi også nogle dage i Tampa.

  • Jeg har overvejet det, men det var Universal eller Disney, og så vil jeg hellere Disney. Harry Potter kan man jo også se i London. 🙂

 • Jeg ELSKER Miriam i USA!!!! Det er bedre end den bedste julekalender! Jeg tæller allerede ned til d. 27. marts!! Hurra!!

 • Jaaaaaah! Endelig!! Elsker når du rejser – og jeg håber sådan jeg en dag tør det samme. God tur – glæder mig til at følge med.

 • Ej, jeg glæder mig helt ægte og virkelig meget til at følge med! Jeg ELSKER Miriam i USA (også i Danmark, men du ved).

 • Wauuuu. Elsker Miriam does USA! Elsker at vågne op og se hvad du har tager os med til på storys. Spændt på bilnavnet ogmeget mere. Så ja glæder mig til “VI” skal retur til USA sammen

 • Skal du ikke snart have et lille tv hold med på dine singlerejser, det kunne der komme noget hyggeligt ud af ?

  Har du overvejet universal studios hvor der er det vildeste Harry Potter land?

  • Så ville det jo ikke rigtigt være en singlerejse længere. 😀 Jeg har overvejet Universal, men jeg vil hellere Disney. 🙂

 • Jeg glæder mig SÅ meget til at følge din rejse. Det er så fedt at følge dig. Det er næsten ligefør at jeg får mere selvtillid af at “være med” på dine solorejser. Jeg har social angst og bare tanken om, at skulle rejse alene (uden en person der kan tage over, når jeg ikke selv er klar på at snakke, løse problemer osv.), ville som udgangspunkt afføde panik i min hjerne. Men efter at have fulgt dine rejser, fylder panikken, der ledsager disse tanker, ikke det hele, det er faktisk plads til en forsigtig optimisme om at jeg godt ville kunne tage afsted selv. Måske bare en dagtur til London (hvor jeg har været før), men alligevel, det er da en enorm ændring i min tankegang omkring at kunne gøre noget selv.

  • Jeg lider også af social angst, ikke så slemt som nogen, men helt sikkert nok til, at det er en kæmpe udfordring. For mig er det en fordel at have planlagt alt det praktiske hjemmefra, og så at jeg befinder mig i et land, hvor jeg føler mig tilpas og kan sproget flydende. Jeg tror sgu ikke, jeg havde kunnet gøre det ellers. Men det er SÅ vildt et selvtillidsboost at springe ud i det. Kan kun abefales!

  • Jeg har ingen social angst, men var så led og ked af ikke at opleve noget fordi jeg var alene. Så sprang ud i det i sommers og rejste til Nordkap. Jeg har rejst meget som barn i Norge og kan forstå sproget samt engelsk. Det gav mig en kæmpe tryghed i at jeg var bekendt med noget af det jeg rejste ud til og har givet en masse selvtillid. Det fede er at man selv bestemmer alt, man kan trække sig når man har brug for at være alene. Jeg planlægge og bestilte overnatning hjemmefra, for tryghedens skyld. så spring ud i det— vælg et land du kender eller bare en ferie/weekend i Danmark. Men pas på— man bliver bidt af det ?

 • Jeg vil virkelig gerne anbefale dig Universal i Orlando. De har den fedeste Harry Potter verden. Efter jeg var der sidste påske er jeg blevet rimelig meget Potter fan. Er helt sikker på, at du vil elske det og absolut ikke fortryde det?

  • Jeg har kun tid til en af delene, og jeg vil hellere Disney. Regner med at tage HP i London på et tidspunkt. 😀

 • YES!! Hold kæft hvor jeg glæder mig til at følge med på din USA tur igen! Jeg skal selv til USA til sommer, og jeg glæder mig helt åndssvagt meget. Jeg har suget alle dine oplevelser, tips og informationer til mig når du har været “over there”, og jeg glæder mig til igen at følge med!

 • Hej Miriam,
  Jeg har boet et par år i Atlanta og derfor også
  Kørt en del rundt derovre. Sig til hvis du har brug for tips. Glæder mig til at følge med.
  Solo rejser i USA er perfekt

 • Yay! Miriam i USA er årets højdepunkt!!!!! <3

  Nu sidder mit kattehjerte og tænker på lille Herbert. Ved du hvor han skal hen, mens madmor er på eventyr?

  • Han er altid velkommen til at blive forkælet i Sjælør, hvis det skulle gå helt galt med at finde et sted han kan terrorisere 😉

 • Jeg har boet 6 mdr. i Orlando tilbage i 2015, og har siden været tilbage hvert år til Halloween. Byen har meget mere at byde på end International Drive og forlystelsesparker, så skriv endelig, hvis du skal have et tip eller to om, hvor de lokale komme, eller hvad der er anderledes at prøve. Fx The old Spanish sugermill, hvor man kan lave sine egne pancakes ved bordet til omkring 10$ inkl. Drikkevarer.

  Jeg glæder mig til at følge med på turen ?

 • USA har aldrig sagt mig noget. Det være sig indtil du var sej og solo rejste dertil og jeg nu ser mig selv blive mere og mere lokket i fordærv og tænker at jeg sgu alligevel gerne vil til USA på et tidspunkt. Jeg elsker at følge med når du rejser!

 • Glæder mig til at følge din tur ?? nu har jeg Ikke fulgt din blog så længe, men jeg har på fornemmelsen at der kommer de fedeste tips og da jeg også er vild med USA – tør dog ikke flyve..hvilket jo er lidt af en udfordring når man gerne vil opleve en masse lande hvor man ikke lige kan tage dytten til ?
  Jeg kommer til at suge alt til mig ?
  Rigtig god tur og misunder dig at du rejser alene ? det kræver sgu mod.

 • Ej jeg er misundelig på din tur! Jeg var på udveksling i Georgia lige efter 9. klasse, to timer udenfor Atlanta i en lille by som hedder Flowery Branch! Det er forresten der hvor Atlanta Falcons har deres stadium – hvis man er interesseret i Amerikansk fodbold ? Man kan se dem træne i løbet af hverdagene.

  Hvis du har tid ville jeg også tage et smut fordi Underground Atlanta, som er den gamle by under jorden i Atlanta. Det er spændende at se og ligger så vidt jeg husker tæt på Coca Cola! Som i øvrigt også er mega fint og husk at få taget et billede med den store isbjørn ? Derudover kan du få en hotdog på The Varsity, som er det legendariske hotday sted i Atlanta.

  Hvis du får tid på din rute, så ville jeg besøge Savannah, hvor du kan se nogle fantastiske gamle huse. Og Athens er også et besøg værd!

  PS. Spis lige en masse fried chicken for mig ?

 • Yaaaaay, glæder mig til at følge med på dit USA-eventyr! Og jeg elsker at du også bruger udtrykket “hvorom alting”??????

 • Fantastisk du skal afsted!
  I Atlanta kan du også besøge CNN og få en tour. Det kan anbefales. Glæd dig også til Coca Cola World, hvor du slippes løs i et stort rum med massevis af smagsprøver på deres produkter fra hele verden. Shit, der er nogle mærkelig varianter! Hvis du har lyst til en hyggelig teater-aften i Orlando, så tag med til en middag, hvor alle gæster spiser sammen og imens skal man sammen opklare et mord. Det kan f.eks. være hos Sleuth Mystery Dinner Show.

 • Yeeeeees!!! Det her har jeg glædet mig til lige siden sidste gang du var asted ❤️❤️ det er simpelthen det fedeste at være med på ferie med dig ??

 • Ej.. Det lyder jo så fedt. Og skønt at vi får lov at være med igen. Glæder mig allerede 🙂

  Jeg kan se at der allerede er flere der har foreslået Universal fremfor Disney og som inkarneret Mickey fan OG Harry Potter fan, så vil jeg altså sige at du skal overveje din beslutning igen. Det komme i hvert fald an på, hvad du vil have ud af det? Disney fedt fordi, det er Disney. Og hvis man som mig, er pjattet med Mickey, er det fantastisk. Men jeg vil også sige, at det er en park der er beregnet til børn og mange af forlystelserne er ret uinteressante for voksne. Hvorimod Harry Potter i Universal er lavet som et helt fantastisk Potter-univers, helt som man forestiller sig Diagonalstræde osv. Og så er der OGSÅ rutchebaner osv. Men kan iøvrigt slet ikke sammenligne med Harry Potter i London. Det er i den grad et besøg værd. Men her er det kulisser, special effects og lign. og ingen forlystelser.

  • Jeg har ikke planer om at prøve forlystelser, så den del er helt ligegyldigt for mig. 🙂

   • Så er Disney helt perfekt ? og så vil jeg helt bestemt også anbefale et besøg i Harry Potter studierne i London fremfor Universal i Florida ??‍♀️?

   • Og selvfølgelig… rigtig, rigtig god tur til dig – håber du får den allerbedste tur. Glæder mig meget til at følge med ?

 • Vedr trafikken i Atlanta, så skriver jeg lige her:
  Rushhour ind og ud (reelt rundt om) Atlanta kan godt være crazy, kør efter 10am eller inden 15pm.
  Du kan fint klare dig i Atlanta uden bil, deres MARTA (s-tog) er ret godt udbygget med rød og guld linjerne gående nord/syd og deres grønne og blå linjer gående øst til vest. Lufthavnen er sydligste punkt på rød/guld linjerne. I midten er FivePoints som “hovedbanegård” hvor alle linjer krydser. En station væk fra FivePoints på rød/guld linjerne Ligger Peachtree stationen, her møder MARTA Atlantas sporvogne, eller sporvogn, for der er kun en, som kører rundt i lykke gennem downtown, og forbi de fleste “turiststeder” som MLK Memorial, den olympiske park, Auburn Market og universitetet. Stoppet ved den olympiske park er ikke lige ved siden af CNN, CocaCola osv. Man skal lige gå 5-6min over parken for at komme til selve seværdighederne, men det slår at skulle finde en P-plads 😉
  At køre i downtown udenfor rushhour synes jeg ikke er specielt slemt, men skal du ud på motorvejssystemet der går rundt om Atlanta, incl. de gennemskærende motorveje, så skal det planlægges lidt, og der er nogle områder af Atlanta som skal undgås især aften og nat.
  Du kan se info om MARTA og Sporvogn her https://martaguide.com/

 • Hvor er det fedt du skal til Atlanta ! Var på udveksling der sidste forår og savner det altså lidt. Som den iselsker, jeg fornemmer du er, bør du VIRKELIG!! unde dig selv et besøg på Jennys Icecream. Det er bedre end Ismageriet og måske endda også bedre end Ben & Jerrys ? er du til madmarkeder er Ponce City Market og deres rooftop cocktail bar også et besøg værd. Og evt leje en cykel og cykle på the belt line. Det er en ret dansk måde at opleve Atlanta på 🙂 er du til botaniske haver er deres også super fin!

 • Atlanta, så ville jeg en tur ned af peachtree street (den gade Sharlette o’hara bor på i Borte med blæsten)

Der er lukket for kommentarer.