“Er du gravid?”

Holy fucking shit, jeg har fået det spørgsmål meget på det sidste. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor meget bloggere i faste forhold, der rent faktisk ønsker børn, må skulle svare på det. Man kunne fristes til at tro, at den pludselige mistanke kommer sig af fastelavnsbolle-sæson og dermed semikronisk gluten-relateret oppustethed, men i virkeligheden handler det nok snarere om, at jeg i sidste uge lå med hovedet i toilettet en nat og dagen efter insisterede på at tage til barnedåb. I den forbindels forsøgte jeg på en instastory af afværgre morpolitiet ved at forklare, at jeg godt vidste, hvad jeg fejlede, og det altså ikke smittede. Og når man kaster op, men ikke smitter, så er der ikke langt til en graviditetsmistanke.

Jeg er ikke gravid. Men testen på billedet er ikke taget for at agere dårlig clickbait (måske skulle jeg have holdt en finger over resultatet?), men fordi jeg det meste af januar var håbløst hormonella og selv blev let paranoid. Se, når man ikke ønsker børn, så er en graviditet lidt et skrækscenario. Og jeg popper selvfølgelig p-piller som en motherfucker, men vi har alle hørt historierne om damer, der har været meget påpasselige og derfor ikke havde nogen anelse om noget, før de kiggede ned mellem benene og halvdelen af et babyhoved kiggede tilbage. Og en af mine største frygter er en dag at opdage, at jeg er ualmindeligt gravid. Jeg er med på, at det kan være svært at forstå, hvis man elsker børn og/eller elsker at være mor, men jeg har ikke bare fravalgt børn pga manglende lyst, men også som helbredsmæssig nødvendighed. Så tro mig, det ville være noget hø hele vejen rundt, hvis min mave pludselig en dag indeholdt andet end en foodbaby. Derfor tager jeg hellere en graviditetstest for meget end en for lidt.

Men min utilregnelige humør kom sig altså tilsyneladende bare af januar. Alt for meget og alt for lang januar. I hvert fald synes jeg, det er blevet bedre i forbindelse med februar, mere lys og længere dage. Det kan også have noget at gøre med, at jeg kraftigt overvejer et par uger i Staterne, hvilket giver mig noget at drømme om, hvis ikke at se frem til. Og det gør altså bare noget ved glædesniveauet. Også selvom man har fastelavnsbolle-mave og en tendens til at bruge en formue på unødvendige graviditetstests.

Kommentarer (17)

 • Må jeg endelig spørge hvorfor du har fravalgt børn? Har misset det helbredsmæssig årsag… Det er selvfølgelig din egen beslutning, er bare nysgerrig ?

   • Har du lyst til at uddybe det? Jeg tvivler på, at jeg nogensinde får børn selv, da jeg virkelig ikke har lyst, og jeg er meget interesseret i at høre synspunkter fra andre, der heller ikke har lyst til at videreføre deres genetiske arvemasse.
    Hvis ikke du har lyst til at gå i dybden med det, forstår jeg dig godt. Det er, for mange, er meget privat emne 🙂

 • Jeg er meget mere nysgerrig om, hvem den mulige far/mulige fædre kunne være.. 😀

  Du har da nævnt flere gange, at du ikke ønsker børn. Grunden bag er da privat. Kommer ikke nogen som helst ved.

  (Så kunne man argumentere for, at dit datingliv også er det. Men.. sådan er det).

  • Hvis jeg fik min vilje, delte jeg ALT om alle mænd i mit liv, men det er, som om de ikke helt har samme holdning. 😀

 • Better safe than sorry – eller hvad man skal sige. Uanset – tillykke ? (fatter ikke helt hvordan folk kan få sig selv til at spørge om sådan noget, men lad det nu ligge)
  Lige et lidt off topic spørgsmål – du skriver at en af dine største frygter er at blive gravid. Den vending bruger min kæreste også ofte (frygter, ikke gravid ?) Og jeg krummer altid tæer fordi jeg synes det lyder helt forkert. Men jeg bliver jo i tvivl, når en gramma-nørd som dig også bruger det. Hedder det virkelig det? Personligt ville jeg sige: En af de største frygte, jeg har../noget af det jeg frygter allermest er..
  Hilsen en der indtil nu har identificeret sig lidt som gramma-nørd … ?

  • Jeg har lige slået det op, og det ser umiddelbart ud til, at vi begge tager fejl. I hvert fald er der slet ikke en flertalsform at finde i onlineordbøgerne. Så lærte vi også noget i dag. 😀

 • Findes der virkelig en flertalsform af frygt? Det lyder slet ikke rigtigt i mine ører, men så lærte man også noget nyt i dag ?

 • Miriam, hvis du alligevel ved, at du bruger en formue på graviditetstest, så kan du ligeså godt købe en stak billigt på nettet. De bliver også sendt i en diskret indpakning.
  Hilsen en der engang prøvede at lave en baby ?

 • Tog engang til lægen for at få lavet en graviditetstest. Hos lægen er det nemlig gratis. Jeg vil heller ikke have børn. Sidder i venteværelset, da sygeplejersken kommer og siger: “Det var positivt.”
  Var på vej til at panikke fuldstændig indeni, da jeg får hende til at uddybe. Det viste sig, at sygeplejersken havde fanget, at jeg helst ikke ville være gravid, da jeg afleverede min urinprøve til hende, så hun mente, at det var en positiv besked, hun gav.

  Man skal seriøst bruge ord som positiv og negativ med omhu, når man giver gravid/ikke-gravid-beskeder.

 • Debbie Fruelund jensen

  Må jeg spørge hvorfor du har valgt børn fra grundet sundhed/helbredsmæssige årsager?

  • Fordi de to ting i min optik ikke er kompatible, men mit helbred er en sekundær grund. Den primære er, at jeg ikke har lyst. 🙂

Der er lukket for kommentarer.