Jeg er jo Bridget Jones #327

Sådan hjælper du din blogger

img_2494

Hvis man er typen, der antager, at alle bloggere griner hele vejen ned i banken, så vil man nok fnyse forarget af det her indlæg, men så er man heller ikke den intenderede målgruppe. Sagen er nemlig det (ret spektakulære), at jeg relativt ofte får kommentarer fra læsere, der gerne vil vide, om der er måder, hvorpå de kan være med til at støtte en blog(ger), som måske ikke hører til dem, der har 100K instafølgere og/eller et liv i sus og dus.

Derfor har jeg samlet et par ting, som kræver lidt, men til gengæld giver ret meget.

 1. Brug affiliatelinks, når du alligevel skal shoppe. Nok den mest åbenlyse. Affiliatelinks betyder i bund og grund, at bloggeren får en lille procentdel af et køb i kommission. Det er ikke noget, I på nogen måde kommer til at mærke, men samlet set kan det gøre et betydelig forskel i indkomsten for en blogger. Nogle har som mig valgt at have en side dedikeret til affiliatelinks, så de altid er nemme at finde, men har din yndlingsblogger ikke det, kan man altid lave en søgning på fx “Boozt” på bloggen – så vil eventuelle indlæg med affiliatelinks dukke op, og som hovedregel bliver sådan nogle ikke for gamle.
 2. Hvis du bruger Bloglovin’ på computer: Fjern rammen. Bloglovin’ er et fantastisk redskab, men deres ramme, som er den, der gør, at man kan navigere mellem indlæg i samme fane, stjæler rent faktisk en bloggers sidevisninger. Det betyder, at du ikke bliver registreret i deres statistikker, og det er superfrustrerende, fordi det er dem, man som blogger skal sælge sig selv på. Rammen kan slås fra i Settings > Account > Frame.
 3. Hvis du bruger Adblock: Whitelist din yndlingsbloggers domæne. Hvis de altså har bannerreklamer. Jeg håber en dag at slippe for dem, men lige nu er de en nødvendig indtægt.
 4. Læs/like/kommenter på sponsorerede indlæg og opslag. Når man har kørt et samarbejde med et firma, skal man som blogger essentielt aflægge rapport omkring, hvordan det er gået, og her er det selvklart en stor fordel, hvis det sponsorerede indhold har været et hit. Jeg er selvfølgelig klar over, at der findes sindssygt meget elendigt spons ude i verden, men nogle vælger også at “straffe” et opslag/dømme det ude i sekundet, de registrerer, at der står “reklame”, og det er drønærgerligt. Især hvis man som blogger har kæmpet lidt en kamp for at få de helt rigtige samarbejdspartnere, så man netop slipper for at levere lortespons.
 5. Følg din blogger på Facebook og Instagram. (Skamløse links til egne sider). Igen: En bloggers statistikker er deres primære redskab, når de skal forsøge at hive den månedlige løn hjem. Jo bedre tal, des større sandsynlighed for samarbejder. (Der er også andre faktorer, men som hovedregel vil et firma selvfølgelig gerne nå flest muligt mennesker).

Din yndlingsblogger kommer ikke efter dig med en shiv kreeret af et Daniel Wellington-ur, hvis du ikke straks implementerer alle ovenstående, men hvis der er et punkt, hvor du tænker, at det egentlig ikke ville gøre nogen forskel for dig, og du gerne vil bidrage til, at der stadig kommer daglige blogindlæg på dit favoritdomæne, så ville det være fremragende.

Ellers er der selvfølgelig bare den universelle regel om at læse med. Det er helt ærligt det, vi bliver allergladest for. <3

   

60 kommentarer

 • Anna

  Virkelig informativt indlæg! Jeg havde allerede slået frames fra, men har også lige fikset Bloglovin’ app’en. Og så har jeg whitelistet din blog på AdBlock – dog imod min vilje, for jeg hader alle de bannerreklamer. Men dig vil jeg gerne støtte 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt indlæg
  Jeg anser det også som en god hjælp at introducere andre til bloggen, derved kommer der flere læser.

  Hvis jeg gør køb tøj på net forsøg, vil jeg helt sikkert checker om en eller anden blogger har nogle aflicatdede (stav) links til min valgte side.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Sikke et fint skrevet indlæg.
  Jeg bruger altid dine links, når jeg shopper 😘 og jeg kan love dig jeg har shoppet meget hos Boozt til både børn, mand og mig selv, så håber du har fået en god skat ud af det 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk. Tinytales

  Nu har jeg i laaaang tid irriteret mig over “rammer” i Bloglovin og sidder og klikker på krydset i alle vinduer før jeg gider læse! Og så kan det slåes fra – Hip hurra – og så samtidig støtter bloggeren. Det er jo ret win 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så fint skrevet 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ej, hvorfor vidste jeg ikke, du har Boozt?! Har lige handlet for en million.. Men lover at følge dit link næste gang (som sikkert er snart)☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Miriam, når jeg klikker ind på “Støt Bloggen” på min mobil, får jeg bare en blank side… måske r jeg noget forkert?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Bum bum, det ved jeg ikke lige, hvad kan skyldes. På min virker det fint. Er du på iPhone?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Inspireret af dette indlæg var jeg lige inde på din støt bloggen-side. Jeg studser hver gang over aliexpress i den sammenhæng. Hvad med at lave et indlæg om den side, hvis du selv har handlet der – eller så om reglerne ift. at handle her (går ud fra det er fra Kina???) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lenette

  Er der noget man kan gøre hvis man læser med via Bloglovin app’en fra tlf?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg læser altid med via bloglovin’ enten fra mobil eller ipad. Kan man gøre noget der, så sidevisningen ikke stjæles?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kan altså ikke finde ud af det der på Bloglovin (og vil så gerne hjælpe mine yndlingsbloggere). Er det inde i appen og så under “mig”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hvad gør man med det frame-halløj med Bloglovin som app på smartphone? Kan man gøre noget for at hjælpe der?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Men hey – hvor er dit link til Zalando med affiliatelinks?? Dét skal jeg lige bruge! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Zalando er desværre stoppet med at lave affiliatesamarbejder. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Fedt indlæg! Informativt og velskrevet. Og jeg er kæmpe fan af din DW-bemærkning, kors hvor er jeg dog træt af DW på diverse blogs 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Haha, Daniel Wellington har om nogen udnyttet bloggertrenden! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg har lige været inde på siden med dine affiliatelinks – er det ikke rigtig forstået at ved at trykke på de links så støtter man dig/bloggen ved køb? Jeg kunne dog ikke komme videre når jeg forsøgte at trykke på linksene. Så jeg tror ikke helt jeg forstår hvordan det fungerer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jo, det er helt rigtigt forstået. Jeg kan dog ikke svare dig på, hvorfor linksne ikke virker for dig. De burde bare tage dig til shoppens forside. I min ende virker de fint. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

   Hmmm underligt, jeg giver det et forsøg mere. Tak for dit svar 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så er adblocker slået fra! Det er da i hvert fald den mindste måde, man kan hjælpe bare en lillebittesmule på. Især når man forsøger at mindske sit forbrug og altså ikke kan give den store shoppekommision 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg forsøger altid at huske at gå via din side, hvis jeg alligevel skal købe noget – det er ligesom mit lille bidrag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg pudser lige glorien. Fordi det må jeg godt.
  Men jeg handlede via din side forleden hos Nelly.
  Jeg synes nemlig det er en ret fantastisk måde for dig at tjene penge på 😂og jeg skal jo alligevel have tøjet. xD

  Men må du sige HVOR meget du tjener pr gang eller er det en procentsats der ændrer sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katinka

   Det kan jeg fortælle, mellem 5-10 % så det er en super værdifuld indtægtskilde, især i dk, da der ikke er så mange der læser med, i forhold til usa fx. Så når man shopper for 400 kr, så er det jo ikke mere end en halv kop kaffe til bloggeren, men hvis 100 gør det, så hjælper det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det veksler enormt meget fra webshop til webshop. De store har som regel ikke behov for at give så høj kommission, mens de mindre gerne kører med mere for at lokke affiliatelinks ud af deres bloggere. Men procentsatsen kan være alt fra 2% til 25%.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Og tak, for fanden, Nina! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Jeg kan finde settings > account men ikke noget med frame, hmmm. What to do?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Er du på app’en? I så fald: Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tusind tak for rådet med rammen. Jeg har længe været træt af den og jeg vidste ikke den kunne fjernes så nemt. Det er nu gjort 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg slog den også fra, før jeg overhovedet vidste, at den stjal sidevisninger. Den er skideirriterende! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Havde ikke skænket en tanke at AdBlock gjorde en forskel, så nu er den slået fra. Tak for at gøre opmærksom på det! Din blog er skøn og du er meget inspirerende! ^^

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det gør den! Bannerreklamer er ikke jordens største indtægt, men lidt har også ret! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Fedt man kan undgå den skide ramme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Jeg anede ikke det med rammen på bloglovin. Den er hermed slået fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Piximouse

  Jeg vil herre gerne, de bloggere jeg følger, får det antal sidevisninger jeg giver, men bruger Bloglovin!
  Jeg kan ikke finde den indstilling, du henviser til, på app’en. Kan du evt. lure den for mig? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg har ikke noget der hedder frame på min bloglovin. (Jeg bruger app’en på mobil og ipad) Ved du hvad det så hedder derinde, sådan at mine besøg tæller med? Jeg har nemlig aldrig hørt om frame før.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er tit stødt på, at bloggere har en ønskeliste på Amazon. Som denne:

  https://www.amazon.com/gp/registry/wishlist/31ZQROTXPR9IS/ref=wl_web/

  Jeg ved ikke, om de nogen sinde får noget, men idéen er udmærket.

  Nu er Amazon ikke det bedste at bruge her i Danmark. Jeg er dog sikker på, at du kan komme i tanke om en allround onlinebutik i Danmark, som har samme mulighed.

  Hvad siger du til det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg vil helst ikke ud i, at mine læsere reelt skal have penge op ad lommen for at bakke op om bloggen. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Ved du hvordan feedly virker i forhold til at give sidevisninger?

  Når jeg kikker på aff links til zalando ender jeg i app’en får du så stadig noget af kagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg har ingen erfaring med Feedly, desværre! Der er ingen affiliate på shopping via apps, men Zalando har desværre også afsluttet alle affiliatesamarbejder. Det er drønirriterende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Nu spørger jeg nok dumt..! Hvis jeg har en ønskeliste på Asos, og gerne vil støtte dig, kan jeg så bare gå ind på Asos via bloggen, og så føje tingene fra min ønskeliste til kurven, og så får du en del af kagen? Det ville jo på alle måder være sweet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Det her var et overraskende godt indlæg, Miriam! Så fint skrevet! Jeg er fan 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er jo Bridget Jones #327