Jeg er jo Bridget Jones #309

Når et nej er relativt

giphy

Ham: “Hej smukke, har du lyst til skrive sammen 😀 ?”

Mig: “Nej tak, jeg søger ikke pt. 🙂 ”

Ham: “Hvorfor ikke da?”

Mig: “Fordi jeg har gang i nok samtaler.”

Ham: “Tag da mig med”

Mig: “Vær sød at acceptere et nej.”

Ham: Arh come on”

Mig: “Jeg er ikke interesseret.”

Ham: “Hvorfor ikke frække? Jeg har store muskler og stærk mand”

Mig: “Stop. Et nej er et nej.”

Ham: “Hvorfor ikke frække?”

Mig: “Fordi jeg ikke er interesseret. Og jeg bliver absolut kun mindre interesseret af, at du ikke kan forstå et nej. Vær sød at holde op med at skrive til mig.”

Ham: “Nååå, det er bare for at imponere dig med mine muskler.” Sender et billede af ganske rigtigt virkelig store muskler, som gør mig væsentligt mere bange end imponeret.

Mig: “Du er fandme ubehagelig. Jeg stopper med at svare nu.”

Ham: “Hvordan kan jeg ellers imponere dig?”

Og her stoppede jeg så med at svare.

Ovenstående samtale fandt sted i dag på en ikke-specificeret datingside. Og ved I, hvad en af de mest hyppige reaktioner normalt ville være, hvis jeg delte den ude på det store internet? At jeg bare skulle have ladet være med at svare. At jeg skulle være begyndt at ignorere ham noget før. For det der med at prøve at få igennem, at man virkelig gerne vil have sine ord respekteret, det er en kamp, der er tabt på forhånd. Så hellere bare acceptere at nogle mennesker er sådan og ignorere problemet. Boys will be boys! Men hvis jeg havde gjort det, ignoreret ham, havde det føjet brænde til bålet, der er “kvinder er så pissearrogante, at de tror, de kan vælge og vrage og ikke engang nedværdiger sig til at svare halvdelen af tiden.”

Og ja ja, #notallmen og alt det der, men hold fast, hvor er det alligevel vildt. For det her sker ofte. At man er nødt til at forklare og forsvare sit nej og sine grænser. Jeg skriver stadig med den meget søde mand (hvorfor jeg netop svarede nej tak her), og jeg tager reelt mig selv i at blive overrasket over, at han som total selvfølge respekterer mine grænser. Uden så meget som et pip. Og først der bliver det klart for mig, hvor ofte jeg støder i det modsatte.

Scary shit.

   

18 kommentarer

 • S

  Når man siger, du bare kunne have gjort det ene eller det andet for at undgå det, siger man egentlig bare at det er helt okay, han udsætter en anden for det samme, der ikke havde taget dine forbehold. Det er ultimativ victim shaming, hvad enten det gælder voldtægt eller creeps på internettet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Sandt. Men det er blevet forfærdeligt moderne med “brug din sunder fornuft”-argumentet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Det er ikke engang en kompliment. Det er infantil og meget uklog adfærd, og det er dovenskab (nu har jeg fat i én, der er bid). Typen, der ikke har så meget andet end sin stædighed, sin insisterende brug af “frække” og sine uinteressante muskler at byde på. Gætter jeg på. He should work on his personality, not his muscles.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • isa

  Og hvis de så begynder at stalke dig uden for dating-siden, så bliver det rigtig træls. -.-

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Er det mig der ikke kan finde indlægget, eller er næste uges (i morgen) wtf tema ikke kommet ud? Ved godt du som sådan ikke køre bestemte dage, men de plejer at komme ud tirsdage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det er uhyggeligt, hvor mange mænd der ikke forstår ordet nej. Jeg har flere gange spurgt mænd i byen, om de helt simpelt ikke forstår de tre bogstaver og endda forsøgt på flere sprog, for at det kan trænge ind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Mine børn forstår heller ikke et nej. Der er generelt bare mange mennesker der ikke forstår et nej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det er scary shit! Mille, børn er jo ikke færdigudviklede individer, så de er lidt mere lovligt undskyldt, synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Åhhh..jeg bliver så træt. Jeg oplever det selv. Alt alt for meget. Mænd der pakker komplimenter ind i alle emails (især den på linkedin! DER er vildt) Alle omkring mig siger jeg skal blokere/ignorere dem, men hvad nu hvis jeg bare gerne ville have de opførte sig ordenligt! At det ikke var mig den hang på! Det ender tilmed med det er mig der ikke har svaret ordenligt/sagt NEJNEJNEJ nok hvis de skriver igen. For det gør de..! Altid. Og når det sker er problemet indirekte fordi JEG ikke har stoppet dem og ikke at de overhoved har skrevet, det skal stoppe nu det pis! Jeg hepper på din taktik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jeg er så enig – piger og kvinder kunne ikke ‘bare lade være med’ (at sende nøgenbilleder, at have en kort kjole på, gå med makeup, have smiley til ham) eller ‘bare gøre sådan her i stedet for’ (gå dækket til for ikke at friste de stakkels mænd). Mænd kunne ‘bare’ respektere det i første omgang, så ansvaret for ikke at føle sig krænket, chikaneret, overskredet på en grænse (som man måske endda havde givet udtryk for) ikke lå hos kvinderne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Altid. Man får det ALTID at vide. Og hvis man endelig får sit nej trumfet igennem, så bliver de sure og sviner en til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Sofie

  Du er sej at du ikke bare blokerede men faktisk stod fast og forklarede ham at det ikke er i orden!

  Kæmpe tak for det, hvis vi alle gjorde det ville vi nok opleve det mindre og mindre ofte! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  AMEN SISTER!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er jo Bridget Jones #309