WTF: Misforståede sangtekster

5 børnefilm, du også gider se!

tangled-2010Altså, Frozen var fin nok de første 57 gange, ikke? Men nu er du måske nok blevet lidt træt af at høre på, hvor fantastisk Elsa er. Især fordi alle ved, at det er Anna, der er the shit i den film! Du kunne passende forsøge at snige dig til at smide ‘Tangled’/’To på flugt’ på en dag i stedet. Personligt synes jeg, den er væsentligt bedre (og sjovere!) end Frozen. Historien er mere interessant (og har i virkeligheden ikke meget mere med Rapunzel at gøre end det lange hår) og karaktererne er gennemførte. Jeg græd, jeg grinede, jeg sætter den gerne på en lørdag aften i stedet for at drikke mig bankelam i tequilashots.

teaserbreitHannilbal og Jerry er en fucking mærkelig film. Det er det virkelig. Men den er skæv på den seriøst underholdende måde. Jeg elskede den, da den kom ud i 1997, og jeg elsker den endnu mere i dag, hvor jeg fanger satiren og andet voksenvenlig humor. Nyd især Hella Joof og Peter Frödin som et umage politimakkerpar. “Jamen du hedder jo Helle Vibeke.” “Men nu hedder jeg altså Hell.” Der er i øvrigt masser af sange, og de er åndssvage og super catchy, delvist takket være Lex & Klatten. Det eneste problem er, at den måske(?) er lidt svær at opstøve. Jeg kunne have svoret, jeg så den på Netflix, men der er den altså ikke nu.

buddies-the-emperors-new-grooveDa Lillemor i går (eller teknisk set for noget tid siden, men det kom på bloggen i går) spurgte mig, hvilken Disney-prins, jeg ville gifte mig med, svarede jeg Kuzco. Der gik ellers flere år, før jeg fik set ‘Kejserens nye flip’/’The Emperor’s New Groove’, fordi jeg havde fået bildt mig selv ind, at det var en moderne udgave af ‘Kejserens nye klæder’, og det magtede jeg ikke helt. I dag er det en af mine absolutte favoritter af Disneys nyere film. Hovedrollen, Kuzco, er sarkastisk, egoistisk og lidt af et røvhul. Biroller som Kronk og Yzma er intet mindre end brilliante. Selv hvis dine unger ikke gider se den her, så sæt dig ned og nyd den alene. (Helst på engelsk).

space-jam-e1486501356435“Come on and slam and welcome to the jam!” Jeg anede ikke, hvem Michael Jordan var, før jeg så Space Jam, men jeg var også kun 10 år, da den udkom. Det var kærlighed ved første blik, og jeg blev en slags lykkelig, da jeg spottede den på Netflix for noget tid siden. Den holder endnu! Nok sjovest for lidt større børn, men du får det fedeste nostalgitrip ud af det.

how_to_train_your_dragon_screencap___toothless_by_mr_lord_shen_fan_2k9-d5mbjh4Jeg var virkelig ikke hooked på at skulle se ‘How to Train Your Dragon’/’Sådan træner du din drage’. Jeg syntes, titlen var åndssvag og uinteressant. Det var min søster der fik halvtvunget mig til at give den en chance, fordi både hun og børnene var pjattede med den. Og den er virkelig fremragende. Sjov og rørende og absurd gennemført. Sat i et helt atypisk univers, men virkelig fascinerende univers. Ser du den med dine børn, så sæt danske tale på, hvor man på mest genial vis har “oversat” den skotske accent med intens jysk. Ser du den alene, så er originalen altid en anelse bedre. Men under alle omstændigheder synes jeg virkelig, du skal få den set!

   

52 kommentarer

 • Anna

  Min kat er navngivet efter Kejser Kuzco! Har lidt for tit råbt “K-U-Z-C-O, Kuzco Kuzco, KOM SÅ”….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Kuzco ville også totalt være en kat, hvis han var et dyr… Mere end en lama! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Ej, Hannibal og Jerry er SÅ sjov. Dør over det citat du har sat ind 😂 elsker sangene! Det er det bedste barndomsnostalgi.
  “Ved du, hvem der er så rar.. det er onkel morfar” 🎶 jeg købte den på DVD for nogle år siden (jeg er 26

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  Vaiana kører på repeat herhjemme for tiden. Elsker den film, måske endda mere end min datter.. 😂😂😂 jeg siger bare, at det er hende, der vil se den igen og igen 😇
  Jeg var også vild med “inderst inde”, “den gode dinosaur”, “bolt”, “monsters inc”, “monsters university”, “zootropolis”, “rio”, “wall-e”, “bjørne brødre 1&2”, “Horton”, “over hækken”, “de eventyrlige vogtere”, “polarekspressen”, “happy feet”, alle “ice age”
  Jeg stopper nu 😂😂😂.. Glæder mig til at se dem alle igen om et par år sammen med min søn, når han når den alder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg kan ikke være med på alle de film, du anbefaler, men overordnet er jeg enig i, at nyere animationsfilm er meget mere voksenvenlige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Ja ‘Inderst inde’ kan klart anbefales hvis du ikke har set den 🙂

  Og synes også at Toy Story filmene er ret gode.
  Specielt film nr. 3, hvem kan holde tårene tilbage i slutningen hvor Anders er blevet voksen og videregiver hans legetøj til Bolette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Den har jeg set! Den er også virkelig god. Toy Story har jeg aldrig været vild med til gengæld…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er der nogen, der har set den dér Inderst inde? Jeg ved godt, det lyder skørt, men jeg tror aldrig, jeg har lært så meget om mig selv fra en børnefilm haha 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Hjælp jeg er en fisk!(!) Jeg ser den stadig når jeg opdager den er i fjernsynet, ejer den nemlig kun på VHS. Jeg græder stadig når jeg ser den. Det er dansk når det er bedst, og så er det jo Creamy der har lavet soundtracket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   De bander bare åndssvagt meget i det, og det synes jeg (sgu) er upassende i tegnefilm…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne R

  Nej, nej, nej, ikke Space Jam, den er sygt dårlig!!! Den skulle aldrig være blevet til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Den er fantastisk! Men man skal nok have den rette alder for at synes det. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, Tangled er bare den bedste! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Du mangler da også LEGO filmene.. min mand og jeg var i biffen og se både LEGO the movie og LEGO Batman og vi morede os kosteligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Haha, der kan jeg altså ikke være med. Det kan godt ske, historien er god, men jeg gider simpelthen ikke se på talende legomænd!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Flyvende farmor (også wikke/Rasmussen med iørefaldende sange) og prinsessen og frøen (disney – det er de bedste sange efter min mening, men Vaiana er nu heller ikke værst) og Herkules (endnu et soundtrack, jeg har hørt lidt for meget i forhold til min alder)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg er liiige lidt for gammel til at få Flyvende Farmor med. Herkules blev jeg aldrig vild med. Aner ikke hvorfor. Den er ellers generelt ret populær.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Tilføler lige Inderst Inde/insinde out.
  Helt vildt fin og mega sørgelig! Jeg græd som pisket første gang (Ok det gør jeg stadig)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg kan også sagtens smide nogle anbefalinger i puljen;
  Big Hero 6, Home (med engelsk tale vel og mærke), Rango, Zootopia, Up, Brave og ja, jeg kunne blive ved. Er stor fan af animationsfilm 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine andersen

  Den bedste af alle børnefilm er altså “Disco ormene”. Dansk og slår enhver Disney med flere længder! Jeg har nok set den mindst 50 gange!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg elsker alle de film! Jeg bliver nødt til at anbefale Fuglekrigen i Kanøffelskoven! Jeg så den første gang i en pjækketime i 2.g, og jeg græd af grin 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg har ikke set den, siden jeg var lille, og der var den virkelig uhyggelig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg. Elsker. Hannibal og Jerry.
  Jeg fucking elsker den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Skal vi lige få Viana/moana på den liste?! Den er SÅ god! Jeg griner, græder og hører soundtracket dagligt. Drengene jeg passer er også helt vild med den, trods at de først synes det var en “pigefilm”. De har set den 2-3 gange og jeg selv 5-6 gange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Find Nemo jeg har den den en million gange og griner lige meget hver gang! Jeg elsker den! Og mulan 😍
  Og jeg vil altså sige at, i en alder af 29 ser jeg ofte tegnefilm alene, har aldrig haft er barn i nærheden.. det kan man sagtens 😉😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Den er også fantastisk! Men jeg har straffet den lidt på det sidste, fordi jeg syntes, Find Dory var så ringe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • DorteS

  MegaMind er megafed!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Ja, den overraskede mig også virkelig positivt! Og den er også på Netflix!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg føler virkelig, at The incredibles og Snøvsen mangler på din liste. Nok mest Snøvsen, verdens mærkeligste film! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Sådan træner du din drage”, er bare den bedste! 😍
  Nu har jeg faktisk lige set “Vaiana” for et par dage siden. Ihh hvor var den bare god! Den kan anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ellers er monsters verses aliens en super sjov og anderledes film. Fuld af sarkasme og sjove referencer. Tænkte først da jeg så coveret, at den skulle jeg overhovedet ikke i nærheden af at se, men hold nu kæft hvor er den sjov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Den lyder godt nok plat, men så igen, det gør de fleste børnefilm selvfølgelig. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Grusomme mig 1+2 og minions kan bestemt også anbefales 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rangles er MEGA yndlings! Jeg forstår slet ikke, hvorfor den ikke blev mindst lige så populær som Frost, men jo nok – som du siger – fordi humoren er rettet mere mod større børn (og voksne 😉)
  Synes også sangene er bedre. Tror den skal på igen snart.

  Jeg har aldrig fået set Kejserens Nye Flip, fordi jeg netop heller ikke blev fanget af den dengang. Men nu vil jeg give den et skud 👍🏻

  Hvis vi går i den anden grøft, så prøvede jeg at komme igennem Aladdin sidste år. Det gik ikke. Den var simpelthen blevet for kedelig… Aladdin!!!! Whaaaat 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   …Den tror jeg ikke engang, jeg har hørt om. Men jeg giver den en chance, hvis du får set dragefilmen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Og Robotter, og Skyllet Væk! Sjove film der stadig er sjove ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Åhr, Hannibal & Jerry!!! Den er virkelig sjov

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WTF: Misforståede sangtekster