WTF: Nærigrøv!

Trends, jeg ikke forstår #6

trendsNogle gange føler jeg bare ikke, jeg er skabt til at være moderigtig. I hvert fald dukker der med jævne mellemrum en trend eller to op, som jeg undrer mig en smule over. I dag har jeg samlet syv af slagsen, og hvis man synes, det er lidt underholdende, så er der et, to, tre, fire og fem indlæg allerede skrevet i denne serie. Selvom mange af de daværende trends heldigvis er gået al kødets gang siden de blev skrevet. Adjø, bamsefrakke! 😀

1. Permanent tatoverede øjenbryn. Ikke semi-permanente, men den slags, der bliver der for evigt. Jeg er med på, at meget definerede øjenbryn er supertrendy lige nu, men hvad med om 10 år, når vi vender tilbage til 90’ernes overplukkede hæsligheder? Var der ikke nogen, der lærte noget af de damer, der fik tatoveret mørk “lipliner” rundt om læberne?

2. Ankelnetstrømper. En del af mig synes, de er lidt fine, men resten af mig synes, at det er at snyde med sit niveau af sluttiness. Vi kan ikke afseksualisere netstrømper på den måde?! (De viste er herfra. Reklamelink)

3. Og nu vi er i gang: Strømper i sandaler. Ikke engang nylonstrømper, men sådan rigtige strømper. Det minder mig mest lidt om, når man bliver klædt grimt ud til sin polterabend. (Selve strømperne kan jeg dog ret godt lide – mest fordi de fleste af os havde dem, da vi var børn, så jeg har rare associationer. Fås her. Reklamelink)

4. Cana har allerede været forbi den her engang. T-shirts med nipple-pynt. Og det er ikke, fordi jeg ikke kan se pointen, hvis man godt kan lide humoristiske t-shirt, det er mere det, at jeg ikke kan lade være med at forestille mig dine brystvorter som muslinger, spejlæg og deslige. Ikke sådan mega-sexet.

5. Overdrevet highlighter. Jeg tror fuldt og fast på, det her er en af dem, vi kommer til at græmme os over om nogle år. Konceptet med en highlighter er egentlig ret fint. At man kommer til at se sådan lidt glowy og sunkissed ud. Problemet er, at folk er begyndt at gå til så voldsomme ekstremer, at det snarere ser ud, som om Klokkeblomst har knaldet på deres kindben.

6. På et tidspunkt besluttede modebranchen, at lace-up tops nu var trendy i stedet for trashy, men nogen glemte at sætte mig CC på den mail, og min hjerne vil ikke være med. Nægter simpelthen. Men det er selvfølgelig muligt, den bare er misundelig, fordi jeg ville ligne en pornostjerne af dimensioner iført sådan en sag.

7. Klip-klapper med plateau. (Ja, og ild for den sags skyld). Det kan jeg simpelthen ikke lige overskue.

Hvilke trends undrer I jer over for tiden? Jeg lover ikke at blive personligt fornærmet, hvis nogen siger slå-om-kjoler… 😛

   

73 kommentarer

 • Johanne

  Min asiatiske svigermor har fået tatoveret sine øjenbryn. Det er meget normalt i hendes hjemland, og er hun er meget stolt af dem og overbevist om, at det ser naturligt ud. Det er så grimt og ser ekstremt falsk ud. Min mand har sagt, at han lader sig skille, hvis jeg får tatoveret mine. Det er sådan set fair nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Hahaha, åh, jeg kan næsten se dem for mig. Det er sjældent et godt look!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Jeg vil egentlig bare fortælle dig, at jeg synes dette indlæg er utrolig fint skrevet. Selvom du kommer med (ganske forståelig) kritik, bliver det på intet tidspunkt hårdt eller ufølsomt. Og det er altså godt klaret. Så thumbs up – jeg er fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det er jeg glad for at høre! Det er lidt en balancegang, når man skal skrive om ting, man selv synes, er lidt mærkelige, for det skal jo helst være sådan, at de, der så synes, de ting er pæne, stadig synes indlægget er sjovt og ikke føler sig trådt på. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Top knot buns/Knold på issen. Har aldrig mødet nogen som det klær. Aldrig. Nope. Det bliver den frisure vi kommer til forbinde med 10’erne på samme måde som amarpalmen fra 90’erne eller den der latterlige lille tot lange (flettede!?) nakkegarn vi havde i 80’erne. Og så forstår jeg ikke den med veganer/helsetrip som alle mere eller mindre er på. #lchc #veganerkost #stenaldermad osv. Ja, for fanden vi skal tænke over hvad vi putter i skrutten, men det der generelle helse-urte-trip. Kan. Ikke. Ha. Det. Får lyst til at smadre flødeboller i smasken på flere som siger de er blevet veganere. Altså. Arrrhhh…, det var rart at få luft :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Hvis den kommer FOR langt op, er jeg heller ikke fan af knolden, men ellers lever jeg af den! Jeg har stor respekt for veganere af etiske årsager, og jeg smed selv 20+ kilo på LCHF, så der er jeg også fan, men som med alt andet skal man selvfølgelig lade være med at tvangsfodre andre med det, hvis de ikke er interesserede!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor bluser og kjoler skal være fuldstændig uden facon! Det er firkantede stykker stof med ærmer. Ikke at jeg siger det skal være slim fit det hele, men bare lidt figur i en bluse vil være klædeligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det er sådan en mærkelig skandinavting. Jeg ligner bare virkelig et telt i de modeller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mulle

  At moden er så figurløs og trasy og de mest moderne de linger nogen der har købt ind i en genbrugsbutik og ikke lige kunne finde en model der passede ordenligt og så bare to noget fra stativet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   #skandifashion! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mulle

   Ja, jeg fatter det stadig ikke, går i figur løst herretøj str. Et nummer for stort til dagligt (krav fra arbejdsgiver) og ja det er da rart at have på men både røv patter og talje er da også væk, jeg er en lille spinkel pige med tydelig timeglas figur der så snart jeg selv kan bestemme hopper i skinny jeans og en tæt siddende figur syet t-shirt samt høje hæle

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Generelt har jeg det rigtig stramt med highlighter, det KAN KUN blive altså for meget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg forstår ikke den stil “alle” 20 årige har, med udformelige jeans og en kedelig hvid T-shirt. Men hvorfor skjule formerne i sådan noget rædderligt tøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det er firserne, der er kommet tilbage! Jeg synes egentlig, det er ret pænt… Bare ikke til mig! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, jeg har købt nogle ankelnetstrømper 😀 jeg har dog ikke haft dem på endnu, for ved ikke helt hvad jeg synes om det. Men det skal altså have en chance 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Er der stadig nogen der får decideret tatoveret sine øjenbryn? Det jeg ser der er moderne lige nu (og som dit billede også ligner) er de dersens Phibrows, som kun er semipermanente og skal tegnes op en gang eller to om året. Jeg synes de ser så dejligt naturlige ud fordi det ligner hårstrå, og dem der laver dem har særlige teknikker til at lave en form der passer til den enkeltes ansigt, så det ser naturligt ud. Når jeg tænker på tatoverede bryn, tænker jeg på de der tynde sorte streger, der ofte var i en meget unaturlig form, hvor øjenbrynsindehaveren konstant skal barbere hendes rigtige bryn af fordi de ikke passer til det tatoverede.

  Som barn af 90’erne står jeg tilbage med et par sparsomme bryn der er plukket alt for meget back in the days, og derfor ikke har tænkt sig at komme tilbage. Så nu kunne jeg da godt overveje den semipermanente løsning, og havde den været permanent tror jeg nu ikke engang jeg havde fortrudt hvis moden ændrer sig tilbage til de tynde regnorme, for jeg skal aldrig tilbage dertil. Det look klæder ingen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Madeleine

   JA! Jeg står med præcis samme problematik. Mine bryn er egentlig store nok, men “hullede” fordi de har været overplukket i 90’erne-00’erne😔 Jeg har også overvejet at få fyldt hullerne ud (sagde nonnen), med de der semi-permanente-hårstrålignene-microblade-bryn👌🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Ja, microblading er heldigvis vundet frem en del, men der er stadig folk, der ikke gider have det opfrisket hvert halve år og derfor får det gjort permanent. Jeg kan godt forstå, man vælger at få det gjort – jeg stiller mere spørgsmålstegn ved dem, der får lavet meget store bryn, for det er jo en trend, der næppe kommer til at vare ved for evigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • i

  Hudfarvet tøj – altså tøj i en farve der får det til at se ud som om, at man ikke har tøj på. Sådan á la the Kardashians. Og apropos dén familie, så forstår jeg ikke contouring. Man fremhæver jo ikke sin egen skønhed. Man maler et nyt ansigt. Ligesom de unge damer i Zoo, der maler dyrehoveder på børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg synes sagtens, man kan lave contour, der ikke er for overdrevet. At mange så ikke kan finde ud af det, det er straks værre! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg er vild med nr. 6! Synes det er så fint og feminint. til gengæld hader jeg alt i velour og afskyr folk der går med ægte pels.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg KNUSELSKER alting velour. Ægte pels bliver jeg til gengæld heller aldrig fan af!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahah! 7’eren! Gud, hvor er de ømme ;-D

  P.s. Jeg griner stadig over din beskrivelse af de der creepers i indlæg nr. 2. Så spot on!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasha

  Forstår helt oprigtigt ikke det der med highlighter på næsetippen. Ikke engang hvis du har en rigtig pæn næse. Synes bare virkelig ikke det er klædeligt og forstår ikke hvorfor man vil fremhæve tippen. Måske forstår jeg bare ikke rigtig make-up.
  Har til gengæld efterhånden set okay mange tatoverede øjenbryn som faktisk var ret flotte. Men har også set mange grimme. Er der forskellige teknikker der giver forskelligt resultat?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Hvis man påfører highlighter rigtigt, er det med til at snyde næsen smallere. Det er også derfor, man påfører det på næseryggen. 🙂 Mht til tatoverede øjenbryn, så har jeg også set et utal af gode resultater! Min pointe er mere, at det måske ikke er så gennemtænkt at få tatoveret sin bryn store og fyldige, fordi det er en modedille, der kører lige nu, og når smalle bryn igen bliver moderne, så er man efterladt med noget, der ikke længere er fedt. Ligesom den mørke lipliner var det i sin tid. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Madeleine

   Enig. Lidt highlighter godt, for meget: skidt! Jeg havde en elev som seriøst lignede The Tin Man fra ‘The Wizard of Oz’. En af mine mandlige kollegaer troede at hun var syg, fordi hun så så metallisk/grå ud i hovedet😂 Jeg forstår heller ikke highlighter på næsetippen, den får næsen til at synes større og fedtet

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Stroptoppe og kjoler udenpå t-shirts. Troede aldrig jeg skulle se denne 90’er rædsel igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Jeg er SÅ meget med dig!!! Jeg kan simpelthen ikke rumme det. Eneste gode ting er at det minder mig Beverly Hills dagene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Enig, forstår virkelig ikke hvad den stroptop/kjole skal der, ligner en 4årig der har klædt sig selv på.
   Og så forstå jeg ikke det med at man skal have have de der skinnende Pyjamas bluser på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det synes jeg virkelig også er mærkeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Dorte

  Ideen om at det er top smart med en T-shirt under en stropkjole giver hat mening for mig! Det er så grimt!
  Og de der helt deforme jeans der er klippet af 5 cm over skoene er da også helt sære…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

   Jeg er så meget med dig hér. Forstår heller ikke den hvide t-shirt under stropkjolerne. Why? Hvis du er lækkerbrun, så vis det. Så meget pænere at vi skin. Frygter at vi lige om lidt også ser kjoler udenover jeans…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Kjoler over jeans er da allerede ankommet! Det har det været længe haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg har også svært ved ikke at få klæde-ud-associationer af t-shirt + kjole. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er altså helt vild med den t-shirt, nr. 4. Men jeg er måske også lidt fashion-håbløs til tider😅

  nouw.com/lillelyng

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Nej nej, så er du tværtimod ganske fashionabel! Den er jo megamoderne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har fået tatoveret mine øjenbryn, fordi jeg var så ked af dem. Det lignede jeg havde tynde, halv-øjenbryn 🙁

  Jeg er pisse glad for mine tatoverende øjenbryn, og desuden forsvinder farven med tiden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Det kan jeg godt forstå – og hvis du har fået microbladig, forsvinder farven nemlig, men det gør den dog ikke med permanent tatovering. Men kritik går heller ikke på at få tatoveret bryn, men at få tatoveret store, fyldige bryn, der holder op med at være moderne igen om et par år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Om tatoverede øjenbryn: helt enig. De fleste ligner nogen, der har været i gang med en stor sort sprittusch, og har ramt et lettere overrasket udtryk. En professionel tegner kunne fremtrylle samme resultat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Undrer mig en del over plisserede nederdele i alle længder. Dertil T-shirt med tryk og gummisko. Kan huske, at en mandlig dansk komiker for en del år siden kommenterede, at han fandeme var misundelig på sin lillebror, der voksede op med tøzer i stumpebluser og stramme jeans, mens komikeren selv som teenager i begyndelsen af 1980’erne måtte lære at tænde på pyntebluser, som prinsesse Diana havde gjort populære. Nu er det jo principielt ligegyldigt, hvad mænd finder sexet, men jeg vil umiddelbart tro, at plisserede nederdele ikke just får nogen stående applaus fra mænd. Jeg fatter heller ikke det look. Det kontrastfyldte, jo, mormornederdel vs. gummisko og T-shirt med tryk, men de ser udklædt ud, ikke påklædt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg er helt med på trenden med plisserede nederdele. Synes, det er drøntfint og feminint! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Så rart ikke at være alene om ikke at forstå nogle, i mine øjne fuldstændig forfejlede mode tendenser. Skreg af grin over klokkeblomst der har knaldet på kindben.
  😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  2 og 3 ein bischen Been there done that, Madonna Like a virgin.
  Men forleden vært i aftenshow, hun var i housecoat. Og jeg forstår slet ikke pyjamastrenden.
  Det er muligt, det er hot, men for mig er du i nattøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Velour! For pokker, det minder mig om de duge, som de tyrkiske mødre i mine børns klasser, altid pyntede bordene med, når der var klassefest, arghhhhh – NOT so nice🙀🙀🙀🙀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   På Fyn var det sgu alle vores mødre, der havde de duge! Min mor havde x antal meter blå, Martins mor havde hvid. Så lånte man af hinanden (hvis ellers man ikke skulle konfirmeres samme dag;))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Også alle mødre på Lolland! Min søster og jeg var så heldige, at min mor også syede os matchende kjoler i nervøst velour. Jeg har stadig ikke tilgivet hende….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina b

   Alle husmødre i Jylland havde også de der duge, der jo var så praktiske (???) Fordi de ikke skulle strygestål #mendevargrimme

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg eeeeelsker velour! Okay, ikke så meget nervøst velour á la 90’er-dugene, men alt det andet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  1) Pels på sko
  2) Velour tøj (det er slemt nok som dug?!)
  3) At folk putter det der lyse glimmer (er det highlighter ??) på næsetippen! But why?!
  4) Jeans uden det mindste pasform
  … oh my …. jeg bliver ALDRIG moderigtig og moderne. Suk 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg er mest kun enig i pels på sko, men det har til gengæld også fået helt sit eget indlæg! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Velour spagettistropbluser i pastelfarver. De var grimme i 5. klasse og de er grimme nu.
  Jeg kan ikke. Jeg kan simpelthen bare ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg forstår heller ikke det der med sandaler eller slippers med pels på. Det er for mærkeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Uhh, nr 6!! Og så på arbejdet. Halli-hallo vi arbejder i en offentlig styrelse. Tag lige tøj på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Sko med pels/hår og nattøjstrenden forstår jeg virkelig ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg ville ønske, jeg var vild med nattøjstrenden. Det ser så behageligt ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Mink elastikker! OMG jeg havde en i 90’erne og det ligner jo seriøst, at dit kæledyr har gemt sig i din hestehale.
  Silkepyjmas/skjorte trenden. Hvad sker der for pyjamasparty på en torsdag. Om dagen. Nej tak.
  Plateausko generelt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg kunne faktisk godt finde på at få tatoveret mine øjenbryn. Men det er også mest fordi mine er så hvide, at det ligner jeg ikke har nogle og de ikke kan holde farve særlig længe. Er dog enig i det er et
  kæmpe sats, og hvis man risikerer skovsnegl er det permaskovsnegl, og det er jeg ikke helt klar til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Så længe man får dem tatoveret nogenlunde naturligt, så tror jeg, man er på den sikre side. Man skal bare aldrig gå all in på en trend, der lynhurtigt kan dø!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • D

  Er så enig i nr 6. Vi var flere der missede den rundskrivelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Uhhh… nr. 6…! Jeg er max enig. Jeg får simpelthen fysisk ubehag når jeg ser lace-up tops, bukser, kjoler whatever.. det ser så “billigt” ud i mine måske meget midtjyske øjne.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WTF: Nærigrøv!