Opskrift: Nem tærte med bund af sweet potatoes

img_4109 img_4119Jeg lavede den her i går. Det var første gang, og den var et hit i min mave, så hermed en opskrift. Vi snakker i øvrigt en tærte, der er både sund og lavkarbo, så det er også en win, hvis man forsøger at smide de sidste, genstridige julekilo. 😀

Til en tærte skal du bruge:

300 gram sweet potatoes/søde kartofler
4 æg
2,5 dl mælk
50 gram frisk spinat
200 gram asparges
100 gram små, smagfulde tomater
1 mozzarellaost
salt og peber (duh)

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Blancher skiverne et par minutter i kogende vand og lad dem køle lidt af. Placer derefter skiverne en efter en i et tærtefad, hvor de overlapper hinanden en smule, så de former en bund.

Fordel spinaten ud over bunden.

Pisk æg og mælk med salt og peber og tilføj dit fyld skåret i passende stykker. Jeg valgte asparges og tomater, men der er bestemt mulighed for fri leg med andre ingredienser som fx løg, soltørrede tomater, rød peber, broccoli, osv.

Hæld æggeblandingen ud i tærtebunden.

Riv osten i mindre stykker med fingrene og fordel på toppen.

Bages ved 190 gader i ca. 30-40 minutter eller indtil overfladen er gylden og æggemassen fast.

Lad køle af i fem minutter, før du skærer i den.

Velbekomme!

Kommentarer (4)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.