Kald mig bare Tycho Brahe...

Serieanbefaling: 3%

maxresdefaultJeg var lige ved at springe den her serie over, da det gik op for mig, at den ikke var på engelsk. Jeg kan nemlig mægtig godt lide at se Netflix med et halvt øje, mens jeg laver alt muligt andet samtidig. Men jeg gav den en chance alligevel, og det er jeg eddermame glad for, for det er en af de bedste serier, jeg længe er faldet over… Og man kan i øvrigt ikke få sig selv til kun at se den med et halvt øje alligevel. 😉

“3%” er brasiliansk, og for at synes den er noget ved, er det nok ret fint, hvis man som jeg har en svaghed for dystopisk sci-fi. Tænk i genre med The Hunger Games, om end for en målgruppe der er en my ældre. Plottet er ganske simpelt, at det meste af verden lever i fattigdom, men hvert år får alle 20-årige mulighed for at komme Ud På Havet, hvor der er skabt en slags paradis. Kun 3% af ansøgerne kommer igennem, og for at kvalificere skal de bestå en række stadigt mere krævende prøver.

Serien er endnu en af Netflix’ egne investeringer, og som med så mange andre af deres produkter, er den virkelig gennemført. Eneste ulempe er faktisk, at der pt kun er én sæson, og den sæson har kun otte afsnit. Pisoglort.

Men se den alligvel. Det bliver du glad for! 😀

   

22 kommentarer

 • trine

  Jeg har lige set alle 8 afsnit i rap (fire af dem i toget fra Skagen til Århus…. Hold kæft, det er juleferie, hva’? Haha. Tak for anbefalingen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Hoppede på din anbefaling og er totalt hooked. Børnene blev i nattøjet hele dagen, de fik ekstra lang IPad-tid, så min mand og jeg lige kunne hapse 4 afsnit i træk😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Ej, det ser spændende ud – det skal prøves 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har du set Westworld? Ellers kan jeg helt klart anbefale den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for tip! Har lige slugt fem afsnit her til aften med min amerikansk/colombianske kæreste og han er ligeså bidt som jeg er. Skidegod serie og det portugisiske gør bare, at jeg er mere opmærksomhed end normalt, når jeg ser netflix med et halvt øje 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Præcis! Man er nødt til at følge lidt ekstra med, og det gør den altså bare endnu bedre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er også lige blevet færdig med den serie på alt for kort tid og nøj den var god! Jeg valgte dog at sætte engelsk synkronisering på – ellers var den nok (desværre) blevet droppet på baggrund af den brasilianske tale… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Jeg får totalt kriller af synkronisering – jeg kan slet ikke have, at mundbevægelserne ikke passer, og jeg synes også, kvaliteten af skuespillet lider på den front. Men for mig er det heldigvis vitterligt et spørgsmål om minutter, før man slet ikke bemærker, at det er portugisisk mere. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • De havde faktisk (for en gangs skyld) fundet skuespillere med stemmer, der passede til personerne i serien. Men mundbevægelserne havde jeg det dog også en smule svært ved…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg fik set den her serie på ret kort tid. Og ligesom dig var jeg også lige ved at hoppe videre fordi den ikke var på engelsk. Men den er bestemt værd at se hvis man er til den genre : D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvis du ikke har set den endnu, så vil jeg også anbefale Black Mirror. Den handler om menneskets forhold til teknologi og har en udpræget Sci-fi tilgang til fremtiden. Den er på Netflix også :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Hvad hedder den? Ikke for at være sart vel,men et navn havde hjulpet mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Den hedder 3%. Det står både i overskriften og i indlægget, men det er måske nemt at forveksle med en typografisk fejl. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Victoria

   Gud haha, jeg troede at du mente at 3% af serien var på brasiliansk! Synes også, det var lidt underligt.. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MiriamsBlok

   Haha, det kan jeg godt se. Kunne være, jeg lige skulle sætte titlen i citationstegn. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • betina

   Jeg troede også det var 3% af serien var brasiliensk. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kald mig bare Tycho Brahe...