Jeg er jo Bridget Jones #231

Serieanbefaling: The Blacklist

9_N7YV7

Helt ærligt, så er præmissen for The Blacklist ikke anderledes end det klassiske politi-og-røvere-setup, som vi har set en million gange før. Den notorisk kriminelle Raymond Reddington dukker en dag op hos FBI, hvor han insisterer på at tale med helt grønne Elizabeth Keen. Hvert afsnit hjælper han efterfølgende FBI med at fange en farlig (og ofte ret interessant) forbryder fra underverdenen. Det sideløbende plot går på Elizabeths fortid og Reddingtons relation til hende, hvilket han insisterer på at holde for sig selv.

Det lyder lidt bekendt ikke? Som en serie, der allerede findes en million af. Så hvorfor skal du se den her? James Spader. That is all. Han er fucking fantastisk i rollen som Reddington, og han bærer i min optik serien. Samtidig er der en rigtig fin balance mellem det overordnede plot og den individuelle historie i hvert afsnit. Det er meget med bang-bang og biljagter, men der er også et psykisk aspekt, og man er hele tiden ved at dø efter at finde ud af, hvad Reddingtons store plan er, og hvordan han altid kan være et skridt foran. Han repræsenterer samtidig en afsindigt fascinerende verden, som man aldrig helt kan få nok af.

Der er pt tre sæsoner af The Blacklist, og så vidt jeg er orienteret, er den både tilgængelig på Viaplay og Netflix. Enjoy!

   

29 kommentarer

 • […] jeg har lige anbefalet noget tv-værk, men da jeg i går suste rundt inde på DRs hjemmeside i håb om at finde noget godt at se, efter […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hope

  Jeg er også vild med den. I første omgang dødede jeg midtvejs i første sæson, da jeg synes hende der spiller Elisabeth Keen er så ringe, men så begyndte de andre at få lov at vise deres talenter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miriamsblok

   Jeg synes faktisk, hun er meget sympatisk – i hvert fald når man lige kommer ordentligt i gang. Blindspot, derimod. Yikes. Den måtte jeg opgive efter tre afsnit…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Skægt du lige nævner den. Faldt selv over den på netflix og jeg hader oprigtigt politi og røvere film og serier, men ikke den her! Jeg har ikke før helt kunne forklare hvorfor men jeg tror lige du har gjort det for mig.. så tak. 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er blevet anbefalet den mange gange, men har netop holdt mig tilbage, fordi jeg synes den minder lidt for meget om noget, man har set før. Må give den et forsøg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miriamsblok

   Det bliver du glad for. Jeg synes i hvert fald, den skiller sig ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida

  Elsker Blacklist. Og er virkelig ked af, at der kun er to sæsoner på netflix 🙁
  Er der gratis prøveperiode på viaplay?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Ved du hvilken serie, det er han er med i, hvor han spiller advokat? Og så hver aften sidder han med en gammel advokat, og så drikker de skotch sammen? Den kørte på tv2 tilbage i slut 00’erne. Kan det passe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er en virkelig god serie.
  Jeg er lige blevet færdig med det sidste afsnit og hele vejen igennem har jeg siddet ud på kanten af sofaen. Den serie formår virkelig at bevare spændingen hele vejen igennem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er SÅ god. Desværre er der kun sæson 1&2 på Netflix. Jeg venter og venter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miriamsblok

   Nyd at du i det mindste har flere afsnit til gode! Jeg tror slet ikke, sæson fire er indspillet endnu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Enig, det er en genial serie! Der er dog kun to sæsoner er tilgængelige på Netflix, mens Viaplay også har den tredje, hvor der kommer nyt afsnit hver fredag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hope

   De sidste afsnit er kommet og de næste bliver først vist til september:-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • miriamsblok

   Tredje sæson er vist afsluttet nu – jeg har i hvert fald set sidste afsnit, så jeg glæder mig til sæson fire!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marrit

  Årh ja, er selv begyndt at se serien! Er jeg dog den eneste der synes at hele det squad af FBI agenter er uduelige? Jeg undrer mig hver gang over at det er shoot-to-kill og at de aaaaldrig ringer efter backup. Måske jeg har set for meget 24 timer…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hope

   Så enig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • miriamsblok

   Nu er de jo en hemmelig task force, så det begrænser vel deres muligheder for back-up? Men altså, det er jo en actionserie. Dem skal man nok ikke lede så meget efter logik i. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er jo Bridget Jones #231