Oh, the drama!

Den personlige julegave – på budget!

Jeg ved godt, I ser det her billede hvert år, men det er og bliver også et af mine yndlingsbilleder af jule-Frank!

Jeg er næsten (næsten blev der sagt!) lige så glad for at give gaver, som jeg er for at modtage dem, men det kan godt være lidt nedtur at være på SU i den forbindelse, fordi man ikke just svømmer i penge og derfor ikke kan forære lige så store gaver væk, som man har lyst til. Jeg er begyndt at kompense for de manglende penge med lidt personligt flair, hvor det er muligt, og jeg synes faktisk, det funker rigtig fint. Så hermed nogle af mine bedste tips til en personlig gave. Tilføj som altid gerne selv flere idéer i kommentarfeltet!

Det første, man skal gøre, er ikke at købe noget fra ønskesedlen. Hvor mange gange har man ikke siddet juleaften med sine gaver i skødet og vidst, hvad der var i halvdelen, fordi, well, det stod på ens ønskeseddel? Ofte er det faktisk meget federe at få noget, man slet ikke havde forventet – i hvert fald hvis gaven er givet med ens personlighed in mente.

1. Tag nogle portrætbilleder (evt sammen med dine søskende). Har man ikke selv et godt kamera, kan man sikkert låne af en ven. Alle de ordentlige billeder, dine forældre og bedsteforældre har, er garanteret ved at være rigtig mange år gamle. Udprint er billigt, og man kan altid finde en pæn ramme til ingen penge.

2. Billeder er generelt geniale til alting personligt. Hos Vistaprint kan man smække billeder på alt fra magneter til tøj, og priserne er meget rimelige. Jeg lavede en vægkalender til mine forældre for et par år siden med billeder af deres børnebørn (inkl. Frank, naturligvis), og den vakte stor glæde.

3. Forær par med små børn en picnic/tur i biffen/tur på café med børnepasning. De trænger garanteret til noget kvalitetstid.

4. Er der et eller andet din mor altid snakker om, men aldrig får gjort? Luge ukrudt i haven/male køkkenet/hænge det der maleri op? Gør det for hende.

5. Lav et klippekort. Det kan være på hvad som helst. Min mor har fx altid ømme skuldre, så da jeg var yngre, gav jeg hende et klippekort på 10 x massage.

6. I samme dur – lav en kuponbog. Den her funker især godt til en kæreste, hvor man kan lave kupon’er på fx at vinde et skænderi, tage opvasken, stå op når barnet vågner kl. 4, osv.

7. Tænk dig om. Hvad er den ene ting, din søster virkelig mangler, selvom hun slet ikke ved det endnu? Min søster forærede mig Ben & Jerry’s opskriftbog et år. Det var den perfekte gave til mig!

8. Hvis man er kreativ, kan hjemmelavede gaver snildt være et hit, fordi der ligger tid og omtanke i dem. Føler man sig lidt for gammel til at klistre macaroni på tændstikæsker, kan man kaste sig ud i ting som fyldte chokolader eller hjemmelavet likør.

9. Kreamennesker kunne også overveje en scrapbook til fx en veninde. Kreamennesker har sikkert alligevel gemt alle mulige fysiske minder, der ville være perfekte i sådan en. Tænk, hvis man var kreamenneske!

10. Giv et abonnement. Er man lidt bedre udrustet pengemæssigt, er det især en fabelagtig idé. Abonnementer er gaven, der bliver ved med at give, og kender man nu én, der elsker modemagasiner, men kun sjældent forkæler sig selv med et, så er det en oplagt mulighed. Man kan også gå i en anden retning og købe fx et ølabonnement til sin far. (Det var min plan sidste år, men det var desværre noget over mit budget.)

11. Tilbage til billederne. Du har garanteret nogen i familien, der har et højt elsket billede i sort/hvid. Få det farvelagt. Det kan være svært at finde en photoshop-gud til formålet, men det er det hele værd. Jeg gjorde det sidste år med mine bedsteforældres bryllupsbillede.

12. Lidt i samme dur. Find et gammelt børnebillede frem og re-enact, hvad der sker på det. Giv væk i en dobbeltramme sammen med det originale.

   

24 kommentarer

 • Yes, yes. Det er mig der sidder paa telefonlinjen, ivrigt pludrer 'Velkommen til Vistaprint' og sälger den ene fotokalender efter den anden. Vistaprints danske kundeservice har kontor i Berlin sammen med de fleste andre europäiske lande 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vent, arbejder du hos Vistaprint?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellers kan du bare ringe ind til mig, saa fikser vi det, som man siger paa godt jysk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fandt faktisk en tilfældig fremmed på Imgur, der gjorde det for mig, men man må næsten kunne finde nogen, der tilbyder at gøre det som service. Jeg kan i hvert fald se ved en hurtig googling, at der er masser af guides til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De har ALT jo! Og har kun oplevet god kvalitet med deres produkter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender en, der eksperimenterede med baconsnaps på et tidspunkt. Det blev vist ikke så vellykket! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Præcis! Skidegod idé! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var smart!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh. Tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh ja, også en god idé. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså, afhængig af hvor stor ens have er, og hvad man bruger den til, så kan det jo tage sygt fucking lang tid at fjerne ukrudt… Hvis man altså går op i den slags. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hej Miriam. Jeg er helt vild med din ide om at sætte farve på et gammelt sort/hvid billede. Det lykkedes virkelig godt med dine bedsteforældres billede. 🙂 Nu til det store spørgsmål – hvilken photoshop-gud endte du med at bruge til formålet? Jeg tror nemlig, jeg må have fat i sådan en!
  Hilsen Catharina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med, at du anbefaler Vistaprint! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hjemmelavet snaps kan også anbefales. Klar snaps uden smag er ofte på tilbud til meget billige penge op til jul, Og så kan den jo piftes op med alle mulige smags varianter! I år kaster jeg mig ud i en lakrids/chilli snaps til min far:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Super gode ideer! Har netop været inde på Vistas hjemmeside og bestille et cover til min mor med hendes yndlingsbillede af mig og mine tre søstre på 🙂 Hun har fødselsdag lige efter nytår, tror, hun bliver rigtig glad for at få sine børn “lige ved hånden” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hej igen…fandt lige et link til et par forskellige opskrifter:
  http://www.isabellas.dk/goer-det-selv/til-hverdag-og-fest/vaertindegave-hjemmelavet-bodyscrub

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Ja selvfølgelig. Kan ikke lige huske doseringerne, for jeg lavede det på gefühl, men jeg brugte:
  Rørsukker
  Mandelolie
  Æterisk lavendelolie
  Frisk mynte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Kan vi få opskriften på det?
  Kh. fattig studerende med skønhedselskende mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Virkelig gode ideer – du er virkelig god til at give inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg gav engang min veninde hjemmelavet bodyscrub i fødselsdagsgave. Hun blev vildt glad for den. Det er skidebilligt. Gik i Søstrene Grene og fandt en pæn glaskrukke og lavede selv en label med hendes navn på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Geniale ideer – du er den bedste Miriam <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • KHS

  Sikke nogle fine idéer, du kommer med 🙂 Man kan også finde nogle citater på google og printe dem ud, så det eneste, man skal, er at finde en billedramme, og det kan man sagtens købe i Tiger eller andre steder billigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  “Lure ukrudt”? Fnis. Måske skal jeg give min mor sådan et kort – så kan hun se om vi har den samme slags ukrudt i vores haver. (Vi har en del vil nogle mene – vi kalder det planter. Eller som min veninde kaldte vores have “grøftekants-looket”).
  Aj spøg til side. Det er nogle virkelig gode ideer. Jeg går også ind for at gaver gives med tanke på at glæde modtageren.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oh, the drama!