Jeg er jo Bridget Jones #154

1. Jeg er nået til det punkt, hvor jeg bare må acceptere, at jeg ikke er god til instagram. I sidste uge tog jeg ovenstående billede af en mand, det lå sådan der, mens han pustede og stønnede så meget, at jeg ikke kunne lade være med at overveje, om han i virkeligheden var ved at føde. Jeg syntes, det var hysterisk morsomt og lagde prompte billede ud på instagram (@miriampoulsen), hvorefter lige knap ti mennesker gik deres vej i protest. Tsk. I forstår jer ikke på god humor!

2. Jeg kan ikke nægte, at jeg stadig drømmer om de der Wang-basser, så jeg havde en lille drøm om at få skaffet pengene hjem, inden der igen var lagersalg d. 31. Det lykkedes ikke. (På trods at meget rørende, meget venlige tilbud om donationer. Kan dog ikke få mig selv til at tage imod den slags. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg siger jo aldrig nej til gaver?!) Da det var for sent (dagen efter!) fik jeg naturligvis tjent de sidste penge ind…

3. Havde i øvrigt lige glemt, at d. 31. betød, at der gik penge ind, så jeg havde faktisk i princippet pengene. At jeg så ikke ville have råd til mad resten af måneden, det er en mindre, unødvendig detalje.

4. Min hud er blevet virkelig tør og sart, fordi vejret betyder, at jeg i disse dage tilbringer det meste af min tid i mit badekar. #firstworldproblems

5. Jeg ved ikke, hvad jeg drømte i forgårs, men jeg vågnede ved, at jeg reelt havde kradset hul på mig selv. Sådan, flere steder. Der var blod og det hele. Måske er folk med korte negle alligevel ikke så dumme…

6. Den der blogaftale, jeg havde bikset sammen til jer, som gik i vasken, den gik i vasken, fordi bagmanden valgte at bruge den på en anden, mere respektabel blogger. Seriøst. Jeg er sikker på, vi burde føle os bare en anelse fornærmede?

7. Jeg bliver i øvrigt spammet med reklame for den aftale (med den nye blogger) overalt på Facebook. Hallo, den var min først! Røvhuller.

8. Har tre gange i denne uge sat mig på min cykel og sat fra uden at have låst den op. Har dog endnu ikke ødelagt cykellåsen af det, hvilket bestemt må tolkes som en sejr!

9. Er endelig hoppet med på Den store bagedyst-dillen, og hvor jeg måske synes, Tobias er lidt for meget flødedreng til at være min drømmemand, så er jeg sikker på, at jeg kunne lære ham en ting eller to i soveværelset. (Undskyld mor.)

10. Har sat mig for at færdiggøre Tinder. Jeg har officielt opgivet at finde et respektabelt eksemplar af det modsatte køn derinde, så nu liker jeg hver eneste person som et antropologisk forsøg. Det er en virkelig… interessant oplevelse. O_O

Kommentarer (53)

 • Ang 1. Jeg må indrømme… Jeg synes heller ikke det er morsomt. Men synes du er mega cool at du smider det op her selv om det tydeligvis ikke boostede din instagram-popularitet.

  Ang 10. Vi må helt sikkert høre mere… Der må da være guf til de næste 10 indlæg…

 • Har ikke trykket unfollow på insta, men må indrømme, at jeg synes det er over grænsen med ham der der træner. Var selv i fitness i går, og tog mig selv i at håbe, at jeg ikke så fjollet ud i romaskinen, og at nogen ville forevige det? Har veninder der osse gør det. Jeg synes det er dybt nederen, om man anonymiserer dem eller ej. Mest fordi jeg selv ville være ked af at blive grinet af/fotograferet/i det hele taget vurderet og iagttaget af andre når jeg træner. For mig er det lidt et no-judgement-place, så går selv med skyklapper når jeg er der 🙂

 • Det skal jeg så til gengæld indrømme, at jeg overhovedet ikke kan se logikken i. Hvorfor er fitness anderledes end alle andre steder i verden? Ville du synes, det var okay, hvis jeg tog billeder af folk i toget eller i Netto? Spørger helt oprigtigt af ren nysgerrighed, for jeg forstår ikke helt, hvorfor du trækker en grænse lige der. For mig er offentlighed offentlighed, og jeg forstår godt folk, der synes, at man slet ikke må tage billeder af andre mennesker, der er jeg bare uenig. Jeg kan til gengæld ikke forstå, at man vælger at sætte en grænse midt i et sted. Måske hænger det igen sammen med ens sans for humor? Jeg ville absolut intet have imod at blive fotograferet og prikket venligt til, fordi jeg sgu godt ved, jeg ligner noget, der er løgn, når jeg træner. Det gør mig ikke noget. Med mindre der bliver decideret gjort nar af mig (á la, “haha fede kost”), så er det meget langt fra noget, der kan hidse mig op. Hvis jeg ikke kan grine af mig selv, så er det eddermame op ad bakke, for jeg er en kiks jævnt ofte. 😀

 • Jeg er nok ret tyndhudet selv, og vil selvfølgelig ikke udsætte andre for noget jeg ikke selv ville bryde mig om, derfor min holdning. At blive fotograferet i netto eller bussen er bestemt heller ikke ok for mig. Der er sket et skred i de seneste år, hvis du spørger mig. Du og jeg er nogenlunde jævnaldrende, og ved ikke om du selv kan huske det, men husker stadig selv da de første kameramobiler kom frem *mimre mimre*. Der var der vedlagt en art folder, om hvornår man ikke burde tage billeder af folk – samt en opfordring til, at respektere folks privatliv og spørge om lov først. Seriøst! Nu er det en selvfølge at man bruger kameraet efter forgodtbefindende :/

  Jeg har selv en ond humor, if I may say so myself. Men. Jeg vil grine MED nogen når jeg er en kegle – ikke grines af bag min ryg, som jo er tilfældet, når/hvis man fotograferes i smug fordi man ser dum ud. Tanken gør mig rigtig utilpas. Og lige præcis fitness er som sagt for mig et sted hvor jeg og andre kan se ekstra dumme ud, og når man er blottet sådan, er det for mig god pli at lade som ingenting. Så at blive smugfotograferet er aldrig ok, men fitness er lige en tand værre, synes jeg.

  Nu siger du, at du ikke ville have noget imod at blive fotograferet OG prikket venligt til. Gjorde du sidstnævnte i tilfældet med manden?

 • Jeg er fuldstændig enig med dig, malou. Jeg kan ikke se behovet eller det sjove i det – om det er i bussen eller fitness center.

 • Ja, jeg mener helt bestemt, det er at prikke venligt til i dette tilfælde. Der er absolut intet ondskabsfuldt i bemærkningen. Jeg gør ikke nar af ham, jeg kommer med en – efter min mening – humoristisk observation. Når jeg træner i et bestemt par bukser, sker der som regel det, at jeg får et svedmærke lige der, hvor min g-string går. Det ser helt vildt åndssvagt ud og er noget, der er svært at ignorere. Jeg ville intet problem have med at folk tog billeder af det og skrev, at jeg fx rendte rundt med en måge på røven. Tværtimod. Det synes jeg er sjovt! Ligesom jeg stensikkert ville synes, det var mig, der lå og prustede i fødestilling og nogle andre, der gjorde mig opmærksom på, hvad jeg mindede om.

  Så det må helt bestemt siges at være et spørgsmål om humor. Jeg synes imidlertid, det så er interessant, at I med det syn på den slags humor vil læse med herinde, for hele bloggens koncept er langt hen ad vejen jo pege-fingre-af-folk. Nogle gange er det mig selv, nogle gange er det specifikke mennesker (fx andre bloggere), nogle gange er det vidt fremmede, og nogle gange er det vidt fremmede med billeder, der er anonymiserede. Det er jo præcis det samme, jeg gør med fx Tinder-indlæggene. Men det er måske anderledes, fordi man selv har valgt at sende sit billede ud i cyberspace? Det er et helt legit spørgsmål, for jeg har skam fuld respekt for, at man ikke er til den slags humor, for mig er det som sagt bare én stor humorkategori, og jeg har svært ved at forstå, hvordan jeg for jer går over grænsen med billedtagning og ikke ved selve pege-fingre-af-delen? Er det tanken om at kunne blive genkendt, der går jer på? Jeg har brug for lidt mere detaljeret forklaring, hvis jeg skal kunne sætte mig ind i, hvad der trigger jer. Og så overrasker det mig som sagt også, at I synes resten af indholdet herinde er værd at læse med på, hvis man ikke bryder sig om den form for humor, for i mit hoved er resten i præcis samme genre… 🙂

 • Men gik du bogstavelig talt hen og prikkede til manden efterfølgende, gjorde ham opmærksom på hvordan han fremstod, gav ham et heads up og et smil – og en henvisning til bloggen? Eller mistolker jeg den sætning i din første kommentar?

  Tinder er en helt anden sag. Man vælger at putte sig selv online. Når jeg går i det “offentlige rum”, er jeg ikke nødvendigvis til fri afbenyttelse. Hvor går grænsen? Man kan ligge på skadestue med en flok andre. Der kan man osse se nok så gakket ud. Er det osse a-ok at mobilfotografere folk her, fordi det er lige så offentligt et sted som fitnesscentret?

  Jeg blev mobbet som barn, og den slags sidder jo i en. Selvbevidstheden i overdrev. Ser jeg dum ud nu? Det gør jeg ikke en skid, men du kan tro jeg husker fornemmelsen som ranglet teen. Derfor tager jeg voldsomt afstand fra, at man går ud fra, at andre er med på at blive grinet af. Hvorfra ved du, groft sagt, at manden har det godt? At det ikke har krævet ressourcer for ham at møde op og træne, velvidende, at han måske ikke er helt elegant. Måske har han angst/nervøs for at blive gjort nar af og vil helst gå i et med tapetet? Man ved det faktisk ikke. Derfor vil jeg lade tvivlen komme andre til gode. Man ved aldrig, hvordan andre har det.

 • Jeg er uenig i, at det er et spørgsmål om humor. Kan relatere til din humor her på bloggen, og ville ikke læse med, hvis jeg følte, det handlede om at hænge folk ud. Det er at køre samtalen lidt på sidespor, synes jeg.
  Man er ikke humorforladt, bare fordi man gerne vil respektere andre menneskers ret til privatliv 🙂

 • Nej nej, jeg mener selvfølgelig “prikke til” i overført betydning. Forstås på den måde, at jeg tolker det som venligsindet drilleri og ikke ondskabsfuldhed. Ondskabsfuldhed er for mig, hvis jeg fx havde gjort nar af hans udseende eller sagt, han så åndssvag ud, når han trænede. Jeg pointerer, at jeg i situationen får associationer til en fødende kvinde. Det kan jeg simpelthen ikke se som en kritik eller som noget negativt.

  Jeg synes ikke, Tinder er en anden sag. At begive sig ud på Tinder er i min verden totalt det samme som at begive sig ud i et Fitness Center eller i Netto. Folk kigger på en, som man fremstår med sit udseende og sin opførsel. Hvis jeg var imod den her form for humor, så havde jeg svært ved at forsvare, at det er okay at gøre grin med folk på Tinder. Du skriver selv, at du tager voldsomt afstand fra, at man går ud fra, at andre er med på at blive grinet af. At man ikke kan vide, hvordan andre har det. Hvorfor gælder de regler ikke på Tinder? Hvorfor er man til fri afbenyttelse, når man er online, men ikke når man er i det offentlige rum? Rent juridisk er det jo som regel omvendt. Instagram ejer alle vores billeder, mens det er fuldt lovligt at tage alle de billeder, man orker, når man er på et offentligt sted. Desuden, kan det vel lige så vel være, at manden på Tinder har svær angst og er på Tinder, fordi han ikke kan bevæge sig uden for sin dør og derfor er nødt til at date online. Men alligevel er du okay med, at der bliver peget fingre af ham? Det er frivilligt at joine Tinder, men det er da også frivilligt at gå i Fitness? Hvorfor er det anderledes bare fordi det er online? Fordi man selv kan styre det indtryk, man giver? Det ændrer næppe på, at nogle mennesker vil finde én morsom og potentielt gøre grin med en. Jeg har svært ved at følge logikken i din argumentation.

  Man kan aldrig vurdere, hvordan andre mennesker har det. Det er også derfor, billedet er anonymiseret. Hvis manden ser billedet, genkender sig selv og føler sig stødt, så skal han være hjertelig velkommen til at kontakte mig, og så kan vi tage en snak om det. Jeg synes personligt ikke, der er noget at føle sig stødt over. Hvis jeg følte, jeg var ondskabsfuld, så ville jeg ikke gøre det, men det synes jeg ikke, jeg er. Det synes I måske. Det skal I hundrede procent have lov til, for det er et frit land og alt det der. Når det så er sagt, så tror jeg, vi må blive enige om at være uenige, for humor er langt hen ad vejen et spørgsmål om personlighed, og den kommer jeg næppe til at ændre på sådan uden videre. 😉

 • Hej Miriam

  Jeg var nok en af dem, der blev lidt “hmpf” over billedet på Instagram, og i et kort sekund overvejede at skrive en kommentar til billedet. Jeg fik et seriøst stik i hjertet og knugen i maven. Jeg om nogen kender til at blive taget billeder af og være udsat for al verdens behandling af folk. Sagen er nemlig den, at jeg har dværgvækst, jeg er omtrent 140 cm høj, eller lav om man vil, jeg er mulat og har derfor genetisk arvemasse for en gedigen badonkadonk og dertil frontparti. Ja, jeg er ikke ligesom hver anden dansker, og ja det er i orden at kigge, ja det er fint du synes jeg er mærkelig og har et behov for at ytre det. Men – det er fandme ikke okay, når du tager billeder, når du fluks hiver tlf. op af lommen og tror, at jeg ikke ser eller hører du tager et billede. Det gør jeg, det er så tydeligt, at det nærmest skriger til himlen. Det gør ondt. Det nager og det sidder i kroppen i noget tid. Derfor tænkte jeg også med det samme, om denne træningsmand lagde mærke til det, om han følte sig skidt behandlet og hvad han ville sige, hvis han lige pludselig kunne genkende sig selv. Det er nemlig min aller største frygt, at jeg finder nogle af alle de billeder, der er taget af mig, og disse billeder er fyldt med en masse kommentarer osv. Det skal måske lige siges, at det ikke bare er en eller to gange det er sket. Det er mindst 10-15, det gør lige ondt hver gang og er lige frustrerende, når jeg henvender mig til personen og de efterfølgende står og lyver mig op (ned) i ansigtet. Så jeg tror egentligt bare, at jeg med denne lange kommentar vil sige, at jeg håber folk tænker sig om, og de tænker, hvordan de selv vil reagere, for jeg tror egentligt ikke, det er noget man kan sætte sig ind i, før det er sket på egen krop og man føler sig trådt på.
  Derudover er det ikke hate eller noget andet negativt, blot et kommentar fra én, der selv har været i situationen mange gange og nok ikke er færdig med det. Jeg følger dig stadig og jeg synes du er helt genial, både her og på Instagram.
  Og så lige en sidebemærking. Jeg synes, når folk på Facebook, Instagram og andre medier opdaterer, ligger billeder op osv., så gør de noget helt bevidst, og ved at det kan bruges og findes af alle, at internettet aldrig glemmer og de selv er skyld i, hvad der kan ske. Lidt hårdt ridset op, I know. Men jeg vælger jo for helvede ikke, at jeg lige er født med en kromosomfejl, at mennesker mener, at det er a-okay, når de ejer en tlf., at de så helt ublu må tage billeder og dokumenterer alt i deres hver dag. Jeg skal jo leve, jeg skal handle ind og jeg skal have lov til at gå på gaden, uden jeg bliver paranoid og ubevidst kigger efter, om der er nogle der tager billeder.

  Beskeden endte med at blive lang – jeg håber det går igennem, at jeg ikke bitcher osv. For det er reelt ikke min hensigt, nok mere bare synspunkt fra én, der har været i situationen mange gange.
  Tak for en herlig blog og at du gør op med typisk blogadfærd! 🙂
  Hils Frank – kattehaderen er blevet lidt forelsket (emojimedhjerteøjne)
  // Emma

 • Hej Emma. Tak for din fine, meget konstruktive kommentar. Jeg forstår såmænd godt, hvor du kommer fra, og jeg kan godt forstå, du er øm på området. Jeg oplever det skam også selv, at folk (i særdeleshed teenagedrenge) tager billeder af mine bryster, fordi de føler, at de bare skal dokumenteres. Jeg oplever det nok ikke i så stor grad som du, og jeg får stensikkert ikke den samme følkelser indeni, hver gang det sker. Jeg kan godt forstå, det gør naller. Jeg synes dog, denne situation er meget anderledes. Jeg har jo ikke taget et billede af manden, fordi han så anderledes ud eller for at gøre nar af ham, men fordi han mere eller mindre tilfældigt befandt sig i en stilling, der mindede mig om fødende kvinde – noget i øjeblikket meget langt fra liggende. Det var komisk i situationen og har i princippet intet at gøre med ham som person. Jeg hev ikke på åbenlyst vis telefonen frem – den var fremme, da jeg hører musik på den, når jeg træner, og mandens øjne var i øvrigt mestendels lukkede.

  Jeg har masser af respekt for, at folk har en anden baggrund og derfor måske ser anderledes på situationen, end jeg gør. Det er imidlertid ikke optimalt for mig selv eller for nogen andre at skulle leve deres liv efter, hvordan andre ser på tingene. For mig er det her ikke et kæmpe brug på privatlivet eller for den sags skyld offentlig udhængning (på trods af at jeg ikke er for fin til den slags), idét mandens identitet er sløret, og jeg netop ikke bruger billedet med et ondskabsfuldt motiv. Derfor har jeg intet problem med at bruge det, fordi jeg personligt ikke ville have et problem med at det var mig, der var motivet. Havde det været et billede, hvor pointen havde været nargøring, så havde sagen været en anden. I dette tilfælde vurderer jeg til gengæld anvendelsen til at være aldeles harmløs, og det kan jeg fint stå inde for.

 • Jeg er også enig, historien havde været sjov (for mig), hvis den var blevet fortalt, men at lægge et billede op af et menneske, som ikke er vidende derom er også langt over grænsen for mit vedkommende. Og som Malou skriver – så kan tanken også gøre en utryg – jeg har ikke lyst til at folk skal tage billeder af mig og lægge på nettet uden at jeg ved det. Folk skal i det hele taget ikke tage billeder af mig, hvis de ikke kender mig.

 • Sardrup, vi har vist været igennem den her før, og det er meget tydeligt, vi er uenige på området, når det gælder, hvor meget man må ikke eller ikke må, når det gælder andre mennesker, så den tror jeg bare, jeg lade ligge denne gang. 😉

 • Hmm.. Der fik du forklaret din mening ret godt og jeg ser faktisk nu bedre på det, om end jeg et eller andet sted, stadig ikke forstår behovet for at dele det. 🙂 Men altså, det er fair og jeg synes du er god til at argumentere for din holdning, der lyder/er meget velovervejet.

  Nej, selvfølgelig skal vi ikke leve vores liv efter, hvordan andre mener, tænker osv., det er jo slet ikke optimalt og ville ende med en kedelig og trist verden. Jeg skrev kommentaren for at give et perspektiv og eftertanke, ikke kun til dig men også til dine mange læsere. Velment selvfølgelig!
  Og jeg kan faktisk rigtig godt se din pointe med, at du som sådan ikke gør nar ad ham, udstiller ham osv. Det er faktisk rigtig fedt og det samme med sløringen af ham.
  Som sagt er det et frit land og vi må alle gøre og sige, hvad vi vil – gudske tak og lov. Men jeg mener faktisk, at man ikke må tage billeder af andre i offentlig rum uden deres tilladelse. Altså ikke sådan at man ikke må tage et billede ned igennem strøget i al dens juleglans og med 100 mennesker, men mere sådan specifikt af en person og derefter bruge det.
  Ovennævnte er ikke for at smide ekstra benzin på bålet, mere for at have en god og vel argumenterende diskussion og meningsudveksling. Det er nemlig super rart, at der er en blogger der er klar til at svare på lange kommentarer og hvor man kan have en god snak! Tak.

 • Det der med behovet for at dele det, det er sgu også åndssvagt. Det er vel, fordi jeg selv synes, den slags er sjovt, og helt ærligt, så er instagram sgu ikke så gennemtænkt altid. 😉 Jeg må indrømme, at jeg ikke havde regnet med, dette ville være en big deal. Det er jo ikke, fordi jeg aldrig træder i spinaten og er ufølsom og nederen, men jeg synes faktisk ikke, dette er et af tilfældene, netop fordi det er situationen og ikke noget ved manden selv, jeg finder morsomt. Han kunne have været en hvilken som helst anden person, og jeg havde syntes, det var lige sjovt. Men jeg har heller aldrig pralet af at have god humor. 😉

  Mht til billeder i det offentlige rum, så har jeg været ude i en diskussion før, hvor jeg faktisk holdt på, at det kun var tilladt at tage billeder af folk, hvis de var en del af en helhed og ikke portrætbilleder, men så var der en, der smed love og paragraffer i min retning, og så måtte jeg jo holde kæft. Men jeg skal indrømme, at jeg aldrig har undersøgt det nærmere end det, så det er meget muligt, du har ret. 🙂

 • Haha, nej der kan du have en pointe – men er nogen sociale medier det? 😉 Ej, det er en anden snak, som vi sikker kan snakke længe om.
  Nej, det er da helller ikke til at regne med, at det ville blive det. Det er nogle “sjove” ting, der nogle gange får sindene i kog, hvor det slet ikke er tænkt sådan, og andre gange hvor man virkelige tror, at man provokerer så ser folk let på det. Vi er nok bare mærkelige og ikke så gennemskuelig som mennesker 🙂
  Og jeg tror faktisk, at vi skulle have været der, så vi kunne have set og kørt hans anstrengelser, for jeg kan sagtens forestille mig det og grine lidt af det, nu du fortæller om det.
  og jeg synes din humor er fænomenal, jeg sidder tit her på min store popo og griner, giver dig en highfive og ønsker, at jeg boede i hovedstaden, så jeg havde chancen for at rende ind i dig. Faktisk er du en af de enste bloggere, hvor jeg tænker, du ville være en herlig ven/bekendtskab, lige sammen med Rockeren 😉

  Nå, jamen så skal jeg ikke kunne sige det. Jeg har ikke love, paragraffer eller andet at smide på bordet, så jeg klapper også kaje og ønsker i mit stille sind, at det er pisse hamrende ulovligt og mennesker der gør det, lige er et endnu større røvhul 😉

 • En fortalt historie er nemlig skæg. Det med billeder er over stregen. Og at han så sjov eller åndssvag ud, kommer vel ud på et? Jeg forstår ikke forskellen. Hvis det var mig der var på billedet, ville jeg ikke skelne mellem om du drillede mig kærligt eller var ondskabsfuld. Det var min krop der blev vist frem i fjollet gøren-nar regi uden min tilladelse, jeg ville blive vred og ked af det over selve den krænkelse, bum.
  Ligeså med fnisende teenagepiger og mobning. De har da sikkert en fest med at grine af en, fordi man så sjov ud. Gør det mindre ondt, at det “ikke var ondskabsfuldt ment”? Øøøøh, nej.

  Hvis man vælger at oprette en profil på Tinder, må man formodes at være i stand til psykisk at klare responsen, man ønsker den. Det er derfor man er der; for at få kontakt. Bekræftelse, kommentarer, negative som positive. Se mig, dette billede har jeg valgt, fordi det er flatterende. Se mig! Det har JEG valgt. Er man i fitness, kan man have det af h til oveni. Slæbe sig derhen alligevel. Så har man dælme osse ret til at være der anonymt. En verden til forskel. At du har taget billedet i smug er for mig ikke en formildende omstændighed; tværtimod!

  Jeg synes, dette viser en lidt syg tendens i vores samfund. Vi SKAL være på hele tiden. Vi har ikke lov til at være fri. Altid til vurdering. Sorry, men det er en kæphest.

 • Præcis min pointe, Emma Boxill (din første kommentar, i hvert fald). Hvor bliver jeg vred på dine vegne, at du har været udsat for de situationer. Det er simpelthen bare ikke i orden.

 • Jeg kan sagtens se, at han så sjov ud, så vores humor er ikke som sådan forskellig. Jeg ville personligt have nøjedes med at fnise indvendigt, smilt lidt for mig selv, og ellers lade mobilen blive i lommen.

 • Ja, altså, jeg er uenig i det hele. Især dit syn på Tinder, hvor du reelt går ind og bestemmer på vegne af andre mennesker, hvad deres formål med Tinder er. Jeg ser MASSER af søde, generte fyre, der er derinde for at møde den ægte kærlighed og som har ét eneste halvmørkt mobilbillede på profilen, fordi de ikke har selvtillid til mere. Jeg synes slet ikke, du kan sætte så stor en gruppe mennesker i boks på den måde, fordi du har en forudindtaget mening om, hvad Tinder er. Og med hensyn til tendens i vores samfund, så synes jeg mere, det viser, hvor forfærdeligt fintfølende, vi er blevet…

 • Du bliver ved med at se hændelsen som, at jeg gør nar af manden. Det gør jeg ikke, jeg finder en situation komisk. Der er intet negativt i det. Det har intet med manden at gøre. Jeg forstår, at du ville føle dig krænket. Det ville jeg ikke.

 • Hej Malou.
  Tak for din tanke og betænksomhed. Og nej, det er virkelig ikke i orden og kamp frustrerende. Jeg er efterhånden ved at vænne mig til det, omend det måske lyder mærkeligt. Jeg har nok bare indset, at jeg ikke kan gøre skide meget ved det og folk der er idioter, de er idioter anywho, at deres medmennekselighed kan være på en tissemyres pik (sorry for my french), og at jeg er bedre end dem, nok er jeg lille og nok har jeg mås og pattøj til at gøre en vandrende pind misundelige, men jeg ved i det mindste, hvordan man behandler folk 😉

 • Jeg synes lidt du lægger ord i munden på mig, og havde det lurende i baghovedet da jeg kommenterede Tinder. Jeg synes ikke jeg dømmer alle på Tinder på noget tidspunkt, men det er da et sidespor 😉
  – Ja, der er naturligvis generte fyre på Tinder – deres mod rækker lige præcis til et mørkt mobilbillede, dér går deres grænse. Deres valg; ingen krænkelse. Forstår stadig ikke, hvad det har med IRL smugfotografering at gøre? Vil du uddybe?

  Og at du finder noget komisk og vælger at offentliggøre et billede uden mandens tilladelse, er bestemt potentielt krænkende og negativt for personen. Hvor ren du end er af sind i denne kontekst ifølge dig selv, ændrer det ikke på, at du vælger at lægge et billede ud uden tilladelse.

  At ligne en der føder. Ja. Jeg er ligeglad, om det er fordi jeg ser sød eller fødende ud. Jeg ville stadig blive stødt. Fedt for dig, at du har det på en anden måde – men man kan kun se folk til tænderne, og bør fare med lempe med at lave “sjov” med andre hvis grænser man ikke kender.

 • Du lyder sej – og stærk! Respekt for det 🙂
  Og lov mig, næste gang der er en, der lægger an til at fotografere dig uden tilladelse/på ydmygende facon – lov mig så, at daske mobilen ud af hænderne på dem. Enten via et elegant cirkelspark, eller en hurtig uppercut. Andet fortjener de virkelig ikke! Det pisser mig simpelthen sådan af, at det var det jeg ville gøre. Du skal ikke finde dig i det.

 • Jeg siger, at jeg ikke ser en forskel på, at jeg lægger et billede ud af en anonymiseret mand herinde, og at jeg lægger billeder ud af anonymiserede mænd fra Tinder. Du skriver, at man selv har valgt at være på Tinder, og det er forskellen. Jeg påpeger, at fordi man har valgt at være på Tinder, burde det vel ikke i din optik gøre det okay, at folk skriver om en rundt omkring på internettet, når man, med dine ord, ikke ved, hvordan andre mennesker har det. Hvorefter du skriver om Tinder: “Det er derfor man er der; for at få kontakt. Bekræftelse, kommentarer, negative som positive. Se mig, dette billede har jeg valgt, fordi det er flatterende. Se mig! Det har JEG valgt.” Hvordan er det ikke at dømme folk på Tinder?

  Men ja, sidespor. Jeg vil gerne lukke diskussionen her, synes ikke rigtigt, vi kommer videre med det. Du mener, man bør tage hensyn til, at folk potentielt kan have en reaktion. Som jeg skriver nedenfor, så synes jeg, det er uholdbart at skulle træffe sine beslutninger ud fra, hvad andre folk mener eller potentielt vil mene, så derfor følger jeg mine egne grænser. Jeg kan fint stå inde for dette billede, selvom du synes noget andet.

 • Jeg er simpelthen nødt til at kommentere din Tinder-stråmand endnu engang. Jeg ærgrer mig sådan over, at få påpduttet en mening der ikke er min. Du skriver, at jeg går ind og bestemmer på vegne af andre mennesker, hvad deres formål med Tinder er. Du skriver, at du har set masser af generte fyre (det har jeg ikke sagt, jeg ikke selv har set?), der søger ægte kærlighed (hvor i alverden har jeg skrevet, at folk på Tinder ikke gør det?)

  Til sidst et langt citat:
  “Jeg synes slet ikke, du kan sætte så stor en gruppe mennesker i boks på den måde, fordi du har en forudindtaget mening om, hvad Tinder er. Og med hensyn til tendens i vores samfund, så synes jeg mere, det viser, hvor forfærdeligt fintfølende, vi er blevet… “

  Miriam, det ærgrer mig max, det her. Det er helt fair, at vi diskuterer vores respektive synspunkter omkring sniger-mobilbilledet. Men kan mærke det frustrerer mig, at du lægger ord i munden på mig, om ting, jeg reelt ikke har skrevet. Så kommer det ud på et meget stædigt sidespor. Det er ikke noget jeg har interesse i.

  Jeg skrev jo nøjagtigt, at man er på Tinder for at få kontakt. Møde folk. Se mig, dette billede har jeg valgt, det er flatterende, osv. Mørkt mobilbillede og genert fyr hører under denne kategori. Det er din tolkning, at jeg skulle mene noget andet end det skrevne.

  Og omkring det, at vi er fintfølende i samfundet: ja, mange er særligt sensitive, mig selv inklusive. Du har selv været åben omkring din egen situation. Derfor havde jeg, måske naivt, forventet en knapt så krads udmelding fra din side, i stedet for din afsluttende kommentar.

 • Nå, der var jeg for langsom, og min ekstra kommentar kom efter du havde svaret på det første. Jamen, jeg er uenig i, at jeg dømmer nogen på Tinder. Og nej, selvfølgelig er det ikke ok at lægge Tinder-billeder ud?! Jeg orker ikke stråmænd. Ja, lad os stoppe den her.

 • Jeg lægger ikke ord i munden på dig, jeg bruger dit helt eget citat, som du vælger ikke at kommentere på. Jeg prøver igen: “Det er derfor man er der; for at få kontakt. Bekræftelse, kommentarer, negative som positive. Se mig, dette billede har jeg valgt, fordi det er flatterende. Se mig! Det har JEG valgt.” Det her skriver du. Så langt er vi enige? Du skriver, folk er der for at få bekræftelse. At de vælger billeder, de mener er flatterende. At de signalerer “Se mig.” Dét er at sætte folk i bås. Dét er din vurdering af, hvad Tinder er. Du skriver også: “Hvis man vælger at oprette en profil på Tinder, må man formodes at være i stand til psykisk at klare responsen, man ønsker den.” Min pointe er, at der findes masser af mennesker, der tager billeder fra Tinder og smider dem rundt omkring på nettet for at pege fingre og gøre nar. Det har man da ikke sagt ja til, fordi man beslutter sig at joine Tinder? Men du udtaler, at det er noget andet end mit smugbillede. Hvorfor? Fordi man har selv valgt at være på Tinder, og så må man finde sig i, at ens billede bliver misbrugt og at man bliver gjort nar af uden for kontekst? Jeg synes, din logik fejler.

  Ja, jeg er særligt sensitiv. Jeg har også et utal af andre skavanker. Det betyder ikke, at jeg er forpligtet til at synes, at samfundet skal tilpasse sig mig. Jeg synes, det er mig, der skal tilpasse mig samfundet.

 • Nu modsiger du dig selv. HELT til at starte med spurgte jeg, hvorfor det ikke var okay, at jeg lagde dette billede ud, når det nu i princippet er det samme, jeg gør med fx mine Tinder-indlæg. Der skrev du: “Tinder er en helt anden sag. Man vælger at putte sig selv online.” Min pointe har hele tiden været, at du netop burde være modstander af begge dele, hvis din holdning skulle holde stik. Indtil nu har du ikke skrevet, at Tinder-billeder ikke var okay. Det skriver du nu. Så giver din logik for mig mening. Det var sådan set bare det, jeg ville hen til. 😉

 • Nu blander jeg mig lige:
  Miriam; umiddelbart lyder din forklaring ala: “jeg er som jeg er, hvis det gør ondt på andre, er det ikke mit problem” – forklædt med et tarveligt svar om at det er humor. GOD humor. Men den tankegang er en ret idiotisk og usympatisk tilgang til livet.
  Jeg læser ikke din blog, for jeg synes faktisk tit at du er et fjols, men nogle gange kigger man forbi efter underholdningens skyld (ikke den tænkte underholdning). – du spurgte selv, deraf svaret.
  Og jo, jeg synes godt at man kan tænke på hvordan andre mennesker reagerer. Jeg ville blive rasende over at finde et billede af mig uanset sammenhæng.
  Du har før uploadet snigeren fotos, og brokker dig over når læsere hinter den fotografede – for det tager det sjove af det. Et andet eksempel på at gå over stregen, var da du detaljeret forklarede med snurre fra dit uni.
  Jo, måske kan de pågældende personer grine af det, måske ikke. Men man er også nødt til at have en vis mængde respekt for andre mennesker, uanset situation.

 • Nej, min forklaring går på, at jeg hverken kan eller vil bygge mit liv efter, hvor andres grænser går. Hvis jeg altid skal tænkte på, hvad der POTENTIELT kunne overskride andres grænser, så ville jeg aldrig være i stand til at sige eller gøre noget som helst. Fx overskrider du min grænse ved at svine både mig og min blog til. Er du så også et forfærdeligt menneske nu? Skulle du måske ikke lige have tænkt på, om jeg ville blive ked af det? Denne situation er slet ikke i nærheden af at overskride min grænse, så det der med, at jeg skal “tænke på hvordan andre mennesker reagerer”, ie, kende alle folks potentielle reaktioner, det er noget fis. Det har jeg simpelthen ikke mulighed for.
  Jeg har for længst erkendt, at jeg lavede en brøler med Snorre. Han fik en undskyld, og indlægget blev slettet. Længere er den ikke.
  Jeg synes imidlertid, det er fantastisk dobbeltmoralsk, at du anklager mig for værende usympatisk, mens du sagtens kan retfærdiggøre at kalde mig et fjols. Jeg gør mig sjældent i kommentarfeltdiktatur, men hvis du på noget som helst andet tidspunkt blander dig i mit kommentarfelt igen tydeligvis mere på jagt efter et skænderi end en debat, så ryger du i skraldespanden lige med det vuns. Og så kan du få lov til at sidde i din ende af skærmen og godte dig over, hvor fantastisk et menneske, du nu engang er.

 • Nej, nej og nej. Det er stadig et stråmandsargument. Jeg bliver lang i patten af den slags, og havde ærlig talt forventet et andet niveau med dig.
  Jeg prøver at forklare, at Tindermediet er selvvalgt. Og i din optik bliver det så oversat til, at jeg bifalder online misbrug, latterliggørelse og hvad ved jeg. Den må stå for din egen regning, og har ikke mig som afsender.

  Jeg føler det på en måde nytteløst at dissekere yderligere på din fejltolkning af mine ord, dog vil jeg til sidst, i punktform kort og kontant forsøge at flænse i pap, hvad mit budskab alle freaking dage har været.

  1. Tinder er dating. Et aktivt tilvalg. Online.
  2. Online-dating fordrer, at man vedlægger et billede.
  3. Hos Tinder laver man en profil, hvis man ønsker en kæreste/et knald/bekræftelse/alle disse. Jeg opsummerede mange muligheder for dig, og så stak den vist af derfra for dig. Men motiverne er selvsagt mange, når man laver en profil.
  4. For at punkt 2 skal lykkes, må man lægge et billede ud.
  5. Se mig! Bøh! Man har lagt et billede ud, og ønsker derved, at m/k skal se det, og derefter swipe. Selvfølgelig helst til venstre (er det ikke venstre?). Gudskelov kan man selv vælge, hvordan dette billede ser ud.
  6. Hvis man ikke ønsker at blive afvist, kan man vælge at udskyde Tinderprojektet, til man har mere modstandskraft. Deraf kommentaren omkring psykisk at kunne klare responsen.
  7. Der er plads til alle på Tinder. Man skal ikke være på en bestemt måde. Den stille dreng er der osse plads til. Og nej, jeg synes stadig ikke nogen har carte blanche til at udstille nogen.
  9. Igen – nej, “se mig” betyder ikke andet, end at man har sat et selvvalgt profilbillede på. Der er intet ondt at hente i dette ord.
  10. Det er ikke at sætte nogen i bås, se pkt 9 og 5
  11. Har lyst til at gentage mig selv uendeligt, men nu er mit projekt “kort og kontant” kuldsejlet, og jeg er ved at være søvnig.

  Hvor meget du end helst vil tale om Tinder, og pådutte mig dit og dat –
  Det gør det ikke mere ok at fotografere potentielt sårbare mennesker IRL. Det er endnu værre, idet de ikke har valgt at være “på” overfor dig. De ønsker ikke din opmærksomhed, de *er* bare.

  Går man i fitness og ligner lort, har man ret til privatliv. Er man i netto eller sidder og savler i bussen, har man ligeledes ret til ikke at blive latterliggjort og fotograferet af fremmede.

  Og det er da gudskelov ikke op til dig at vurdere som en anden dommer, om min holdning “holder stik” (!?!) eller ej. Nok er dette dit forum, men at folk er uenige med dig, er du nødt til at respektere. Jeg hverken burde eller skulle mene eller tænke noget på en bestemt måde, ud fra dit verdensbillede. Så er det på plads. Kan du sove godt når du når dertil 🙂

 • Ork, jeg respekterer skam, at du er uenig, jeg mener dog, du forskruer mine ord mindst lige så meget, som du mener, jeg forskruer dine. Hvad angår din holdning, så handler det om, at jeg simpelthen havde svært ved at få grebet om din holdning, når du syntes, den ene type udhængning var okay, men den anden ikke var. Det viste sig så til sidst, at det ikke var tilfældet, og så giver det mere mening for mig. Når der nu helt tydeligt er tegn på, at vi taler forbi hinanden, så synes jeg i øvrigt, det ville være rart,, at du ikke skrev ting som “havde ærlig talt forventet et andet niveau med dig.” Det virker sgu så nedladende, når jeg rent faktisk gør et reelt forsøg på at forstå, hvor du kommer fra.

  Jeg sammenligner Tinder med denne situation, fordi jeg ser en lighed. Der er lige nu en enorm tendens til at hænge Tinder-profiler ud på de sociale medier. Min pointe med at bringe Tinder ind i billedet er, at der virker til at være en gruppe folk, der synes, det her billede, jeg har taget, er dybt uacceptabelt. Jeg stiller derfor spørgsmål til, hvorfor denne mening kommer til udtryk her, når den aldrig har været udtrykt på mine Tinder-indlæg, der ligeledes går på, at tage en person og sætte vedkommende anonymt til skue på bloggen. Jeg ser IKKE en stor forskel på de to, da det i begge tilfælde er uopfordret fremstilling, og det er det, jeg ønsker en forklaring på. At diskussionen så ender med at gå på alt mulig andet Tinderrelateret, det må skylde misforståelser fra begge sider. Så ja, Tindermediet er selvvalgt, men det er jo ikke selvvalgt at blive hængt ud på Facebook, FORDI man er på Tinder, og det er det, min sammenligning går på.
  (Og så må jeg lige tilføje, at det faktisk ikke er nødvendigt at lægge et billede ud på Tinder.)

  Så altså, jeg er lige så ligeglad med Tinder som du er, men jeg vil ikke bare lade den ligge midt i en diskussion, når du bliver ved at sige, at der ikke er en sammenhæng. Du holdt jo også fast i emnet, fordi du mente, jeg misforstod dig, ikke? Jeg bragte det blot op i et forsøg på at finde ud af, hvor din grænse for krænkelse går. Min ligger tydeligvis et helt andet sted, og så er det unægteligt lidt svært at sætte sig ind i situationen, som du ser den.

 • Nuuujj en debat der kom her i kommentarfeltet! Mine tanker følger:

  1) Fitnesscentre er som sådan ikke et offentligt sted, men et privat sted, hvor offentligheden har adgang (såfremt man har et medlemskort lige i dette tilfælde). Ligesom supermarkeder og tankstationer for eksempel, og derfor kan ejeren af stedet også sætte regler for hvorvidt brugerne/kunderne må tage billleder derinde af andre kunder/personalet/interiøret/whatever. Om dit fitnesscenter har en regel for fotografering eller ej ved jeg ikke. Nogle gør opmærksomme på det vha af skilte og opslag, andre skriver det med småt i vedtægterne der følger med medlemskabet.

  2) Ang. tinderbilleder vs smugbilleder: En tinderbruger vælger selv sit billede, det er enten et vedkommende selv har taget (af sig selv), har fået taget af andre eller en form for avatar. Derefter vælger tinderbrugeren selv at lægge billedet ud til skue på det store, grimme internet, hvor nogle mennesker så vælger at tage kopier/screendumps og bruge dem i en anden sammenhæng end hvad tinderbrugeren oprindeligt havde tænkt sig – men jeg formoder at tinderbrugeren er klar over det kan ske og risikoen herfor desværre kan være høj. Once it is on the internet and all that jazz.
  Fitnessmanden har ikke valgt at tage det billede selv, ej heller har han bedt dig (eller nogen anden) om at tage det mens han lå og prustede. Ligeledes har han ikke valgt at billedet skulle lægges ud på det store grimme internet. Jeg tror heller ikke, at han regnede med der var en risiko for at havne på nettet blot fordi han tog i fitnesscenteret.

  Jeg synes at der er en stor forskel på de to ting og jeg er også en af dem, der fik en dårlig smag i munden af at se billedet. Jeg synes det er ærgeligt, at bare fordi man stikker næsen ud ad døren og går i fitness/netto/whatever (jeg bruger det ord aaaalt for tit), jamen så har andre ret til at tage et billede af en og bruge som en joke/illustrere en pointe/whatever. Og jeg tror nu godt, at fitnessmanden ville kunne genkende sig selv, selvom du (heldigvis og hurra for at du har den pli) har sløret hans prustende ansigt. Om han så ville synes at det er sjovt at blive sammenlignet med en fødende kvinde af en fremmed på nettet, hvor folk kan grine (eller ej) af skribentens iagtagelse og humor, ved jeg ikke.

  Når det er sagt, så ville jeg nu ikke have været iagtagelsen foruden, den havde sagtens kunnet stå som et punkt i Bridget alligevel (eller måske havde du kunne skrive et indlæg med spøjse fitnesstendenser og -typer?). Det er billedet, der gør mig stram i betrækket, for historien ER sjov. Og du har ordet i din magt og kan skrive malerisk så englene synger og jeg griner af fryd, så i min optik er det debatterede smugbillede ikke engang nødvendigt.

 • Hej Else. Tak for en meget fint forklaret kommentar. Hele smugbillede vs. Tinder-diskussion er noget mere nuanceret for mig nu. Jeg vil dog stadig sige, at rent principielt burde man være modstander af det ene, hvis man er modstander af det andet – alt andet forekommer mig dobbeltmoralsk. Når du skriver om Tinder: “men jeg formoder at tinderbrugeren er klar over det kan ske og risikoen herfor desværre kan være høj.”, så er det lidt samme argumentation som, når kendisnøgenbilleder lækkes, og offentligheden siger: De ved, den slags sker, de kunne bare have ladet være. Det er essentielt victim-blaming, og det er sgu ikke så fedt. (Dermed ikke sagt, at du er et forfærdeligt, victimblamende menneske, det er bare lidt devisen, når den type hændelser foregår, og det er alment accepteret, at det er sådan.) For mig befinder de to ting sig stadig moralsk lige op og ned ad hinanden, og jeg er uforstående over for, hvordan man kan grine af det ene, mens det andet er en horribel invasion af privatlivet.

  Selvfølgelig ville fitnessmanden kunne genkende sig selv, jeg har aldrig påstået andet. Jeg er skam også fuldt indforstået med, at I er en gruppe (en noget større gruppe end forventet, sågar), der synes, at det er fyfy at tage billeder af andre mennesker i offentligheden, og jeg respekterer, at I har det syn på sagen. Jeg er bare virkelig ikke enig. Hvor meget jeg end forsøger, så KAN jeg bare ikke få mig selv til at synes, at det er så stort et issue, som I mener. Hvis der, som Emma nævner længere oppe, havde været tale om et menneske, der var anderledes, og pointen havde været at grine af det, så ja. Men i dette tilfælde? Nej. Når det så er sagt, så tyder det på, at det bestemt er et område, jeg skal gøre mig nogle flere tanker på…

 • Du formår enkelt, præcist og elegant at få det budskab frem, som jeg brugte mange indlæg på at padle rundt i i aftes. Superfint skrevet 🙂 jeg er rørende enig med dig.

 • Skidegodt, så forstår jeg også (endelig, fristes man til at sige! :D) hvad du ville frem til, Malou. Så tror jeg, jeg lukker kommentarfeltet nu, så vi ikke ender med at tærske mere langhalm på emnet og kan komme videre. Tak for debat! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.