Jeg er jo Bridget Jones #153

Yndlingsblogs: Modedamerne

Såeh, jeg havde lovet at lave nogle indlæg med fokus på de blogs, jeg følger, og det blev til et indlæg om små blogs, og så kom jeg lidt fra det igen. Som jeg jo gør. Men if at first you don’t succeed og alt det der, så nu prøver vi igen…

Denne gang skal der fokus på modebloggerne. Eller i hvert fald blogs, der blandt andet fokuserer på mode. Modeblogs har en særlig plads i mit hjerte, for det var grundet dem, jeg tog de første, spæde skridt ind i blogland. Siden da har min blogsmag ændret sig en del, og hvor jeg stadig følger en hel del modeblogs, så foretrækker jeg nu klart dem, jeg føler har en “rigtig” person tilknyttet i stedet for alt det der se-hvor-fabulous-mit-liv-er-hejs.

Jeg følger flere, end der nævnes her og favoriserer på alleruretfærdigste vis alt efter årstid og sære luner, men i øjeblikket er det disse damer, der er øverst på listen:

ROCKPAPERDRESSES

Næppe en overraskelse for nogen, for jeg snakker gerne højt og længe om min kærlighed til Cathrines blog. Jeg elsker hendes legesyge stil, mangel på selvhøjtidelighed og selvfølgelig hendes sproglige udfoldelser, og det er muligvis det tætteste, vi kommer på den ideelle blog baseret på min smag.

Style Under Scrutiny

Jeg synes, Line Love er håbløst undervurderet i blogland. Jeg fatter det ikke helt. Jeg elsker hendes stil, der veksler mellem casual og feminin med et twist af gennerlove, og så er hun virkelig sjov og original, hvilket ellers er noget, der er grueligt mangel på i blogland. Hun har desværre lige besluttet sig for at tage en af de meget moderne tænkepauser, fordi det kan være svært at få det hele til at gå op, når man er sådan en rigtig voksen, der har job og så’n (har jeg hørt), men jeg har al mulig tillid til, at hun vender stærkt tilbage… Ellers bliver jeg sgu hidsig.

Natulia

Det er så farligt moderne at være androgyn, og jeg er virkelig ikke fan af det look, så derfor er jeg lykkelig for, at der trods alt findes modebloggere som Natalie, der giver pokker i skandinavisk minimalisme og kører høje hæle og femininitet for fuld skrue.

Nemesis, Babe

Inspiration er ikke altid enighed, og jeg knuselsker Maries blog på trods af, at det slet ikke er logisk for mig. Hendes stil er ofte uendeligt langt fra min, men hun er så pisseoriginal, talentfuld og helt sin egen, at jeg nærmest ikke magter det. Jeg vil næsten vove at kalde det for Danmarks mest gennemførte modeblog.

Emily Salomon

Man kan måske lidt kalde Emily min guilty pleasure, for hendes blog indeholder mange af de ting, jeg traditionelt viger bort fra i blogland. Men der er noget ved hendes måde at gøre tingene på, der gør dem aldeles effortless, og jeg får mere følelsen af velbehag frem for overflade, når jeg besøger hende.

Oh My Gown

Emma er også en af dem, der underholder mig både med tøj og sprog. Det er jeg unægteligt stor fan af. Hun har dog lidt identitetskrise i øjeblikket, fordi hun (som jeg i sin tid) har fundet ud af, at det jo egentlig er meget sjovere at lege med ord end med outfitbilleder, og hvad gør man så, når man nu egentlig havde sat sig for at lave en modeblog? Krisen gør ikke mig så meget, for jeg er sikker på, at den i sidste ende betyder flere indlæg, hvor Emmas skarpe pen kommer til sin ret, og det kan jeg lide!

Sofies blog

En oldie but goodie, fristes man til at sige. Jeg er gang på gang fascineret af, hvordan Sofie formår at holde niveauet på sin blog så højt på trods af, at hun har været i gang så længe. Der er en lethed og en uhøjtidelighed på bloggen, der simpelthen bare gør den til et rart sted at være. Og så er det der med sproget igen et plus med ekstra plus på i min bog.

Har jeg misset nogen? Hvem er jeres modeblogfavoritter?

   

31 kommentarer

 • Anonym

  Hun var en af de første bloggere jeg begyndte at følge, og hendes skæve skrivestil præget af kreativt sprog og små anekdoter har altid fanget mig, men må indrømme at der nu er gået så meget candyfloss i den, at jeg overvejer at unfollowe. Sad but true.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Helt enig. Synes bare flere bloggere er gået i samme spor, fremfor tidligere hvor de gik mere op i modeuger, kollektioner og tendenser. Nu er det efterhånden kun de helt hardcore af slagsen ala Blameitonfashion, stylecavalry og lign, der gør den slags.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nå ja da, hov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er hun skam også, hun er bare meget langt fra at være modeblogger i min bog. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men som du selv pointerer, så er “modemagasiner” jo også fyldt med alt muligt andet end mode, så det tror jeg sådan set ikke er noget nyt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er helt i benægtelse omkring, at Lines tænkepause kan føre til andet end et comeback!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Top tre er et godt sted. Der kan jeg godt lide at være!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Æ si'r tak! Simones blog er vældig gennemført, men slet ikke min genre, desværre. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun er fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så får du lige en tilbage for dit indlæg i dag. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der skal altid være plads til selvpromovering! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, du er rar. Det ville nu nok være lidt mærkeligt, hvis jeg skrev mig selv på som favorit! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natulia er mest for moden for mit vedkommende og det samme med Nemesis, Babe, fordi hun ikke driver en personlig blog. Men jeg synes, de begge er fantastiske alligevel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget gennemført, helt enig, hendes æstetik er bare uendeligt langt fra min, så det er ikke lige min boldgade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Acies blog har helt sikkert rykket sig i takt med, at hun har. Jeg følger hende stadig, men der er længere og længere mellem indlæg, der er relevante for mig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også meget begejstret for Kia nye blog. Jeg synes, det er helt rigtigt set, at hun var kørt surt i den gamle. Lige nu venter jeg bare på at se, om den nye stil holder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er skønne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville også have skudt Sneglcille til at være en af dine favoritter tror jeg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg synes, der er sket en interessant udvikling i blogland, idet en del af de nævnte efterhånden mere er livsstilsbloggere fremfor egentlige modebloggere 🙂 De minder meget om damebladene i den forstand, at de indholdsmæssigt rummer mode, mad, café-/restaurantbesøg, rejser, bolig/indretning og alm. dagligdags ting. Af de nævnte følger jeg kun Sofie på fast basis, og det er ikke så meget pga. outfitindlæggene, men fordi jeg generelt godt kan lide tonen på hendes blog. Og så elsker jeg at hun er gået mod strømmen og er blevet selvstændig udenfor blogfællesskaberne. Emily Salomon har en fed stil, men jeg scroller ofte hurtigt ned over indlæggene, da jeg synes der er gået for meget candyfloss i den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker virkelig også Rockpaperdresses, Sofies blog og SUS. Og ja, Line er alt, alt for undervurderet! Blev helt ked af det, da jeg fandt ud af, at hun ville tage den infamøse tænkepause.
  Og courtesy to you, opdagede jeg da også lige Oh My Gown – det virker som en skøn blog med tid til tanker og ord 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg ELSKER Oh My Gown og Style Under Strutiny 🙂 De er virkelig fantastiske og stærkt undervurderet.

  Sofies Blog er også interessant. Jeg er meget fascineret af, at hun deler og lever så meget af sit liv gennem en blog. Både på godt og ondt.

  Desuden vil din blog altid være i min top 3!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså nu er det jo sådan så du er min all-time favorit blogger Miriam, du er fandeme sej. Af deciderede modeblogs er jeg ret vild med søde Simone fra Fashion Manifest. Hun er så dejlig personlig og nede på jorden. Og så går hun, modsat mange andre københavnere, faktisk i farver fra highstreetkæder også. Det er jo sådan ret vildt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har fuldstændig ret mht. Marie aka. Nemesisbaben, Miriam! Hun er indehaver af Danmarks mest gennemførte modeblog(i hvert fald i mit hovede), som sprudler af originalitet, farver og glamour på genbrugs-måden 😉

  http://lostinmyclosetbyam.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • WOW, tænk du har placeret lille mig ved siden af alle de store og velintegrerede blogdamer. Jeg bukker og nejer og sender dig (og vel egentligt også Frank) tusind virtuelle krammere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har ramt plet på favoritterne også her 🙂 Jeg forstår ikke at jeg kan elske Marie's blog så meget når jeg hader alt hvad hun ifører sig.
  Vil da gerne være så uforskammet at reklamere for mit eget lille hjørne af internettet hvor jeg prøver at skabe en modeblog med fokus på bæredygtig mode – Og gode billeder er et must 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ihh jeg har også mange af netop disse bloggere på min go-to liste, hvis jeg mangler et smil, inspiration eller bare rum til lyserøde pigeting!

  Og elsker btw DIN blog, hele dit koncept og selvfølgelig Frank! (Jeg har selv hunde, og vil betegne mig selv som en hybrid af hunde- og kattemennesker.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Jeg er faktisk enig i langt de fleste, du nævner! Den eneste jeg ikke rigtig følger med hos er Natulia, men det kunne jo være jeg skulle give det et forsøg. Jeg tror at fællestrækket for de nævnte blogs er, at de formår at lave fængende tekster, hvilket for mig er langt vigtigere end gode billeder (selvom det selvfølgelig også har noget at sige). Og jeg krydser virkelig også fingre for, at Line Love ikke stopper permanent med at blogge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Fine blogs, du nævner. Jeg er også glad for agtigtagtigt.dk, hun har en gennemført stil og skriver godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror faktisk, du har nævnt alle mine yndlings! Læser ikke rigtig modeblogs, men nogle af dem, du har læst, er blandt andet dem, som jeg altid læser med hos – selvom jeg ikke rigtig går op i mode. Det må være deres måde, de skriver på, der fanger! 🙂 Engang læste jeg også rigtig meget med på Acie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er absolut enig i Rockpaperdresses og Sofies blog. To af mine yndlings af de store 🙂 Ellers er jeg rigtig glad for Kia på http://youbetterbefierce.dk/. Synes hun er dejligt nede på jorden, og har en skøn humoristisk tilgang til tingene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke nogle dejlige damer, du har valgt ud! De er også alle nogle af mine favoritter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er jo Bridget Jones #153