Illusions of the Body

Endnu et af de der fantastiske kunstprojekter, jeg lige må dele med jer. (Bare rolig, dette resulterer ikke i grådanfald ligesom det sidste.) Hvis I som mig ind imellem bliver tagget på et billede på Facebook og nærmest bryder sammen i gråd, fordi I ikke kan lade være med at tænke: “Er det sådan, andre ser mig? Er det sådan, jeg ser ud?!” Så frygt ikke! I virkeligheden er du lige så lækker, som når du har dullet dig op til en udeaften og veltilfreds kigger dig i spejlet. Alt det andet er bare dårligt lys, uheldige vinkler og uopmærksomhed. Og i øvrigt så er alle de billeder, vi ser i medierne og sammenligner os selv med, rent fup og fotograftricks. Hvis du havde et professionelt team til at instruere dig ved alle photo-ops, så ville du også være røvlækker på alle billeder. Hurra!

Således er tankegangen bag fotoserien her, som Gracie Hagen står bag. Selv skriver hun om projektet:

This series was made to tackle the supposed norms of what we think our bodies are supposed to look like. Most of us realize that the media displays only the prettiest photos of people, yet we compare ourselves to those images. We never get to see those photos juxtaposed against a picture of that same person looking unflattering. That contrast would help a lot of body image issues we as a culture have.

Imagery in the media is an illusion built upon lighting, angles & photoshop. People can look extremely attractive under the right circumstances & two seconds later transform into something completely different.

Within the series I tried to get a range of body types, ethnicities & genders to show how everyone is a different shape & size; there is no ?normal?. Each photo was taken with the same lighting & the same angle.

Celebrate your shapes, sizes & the odd contortions your body can get itself into. The human body is a weird & beautiful thing.


Jeg har lige censureret de viste billeder lidt, fordi Photobucket er ret sart med nøgenhed, men ellers er hele billedeserien ren nøgenhed og virkelig fascinerende. Kan virkelig anbefales… Om ikke andet så for at mane myten om, at alle negere er veludrustede, til jorden! 😉

Kommentarer (19)

 • De er så fine de billeder. Da en af mine bekendte havde delt dem på FB og skrevet, at projektet var godt, vigtigt etc. – var den første kommentar (fra en ung mand): “De er godt nok nogle sløje de kroppe”. Suk… Hvor er det ærgerligt med den kropsforskrækkelse altså… Sådan én som ham burde være tvunget til at leve et år på en naturist-stand og få lidt mere viden om/ et realistisk billede af hvordan kroppe kan tage sig ud (og at det ikke nødvendigvis gør dem sløje!). Og fedt at han ikke fattede, at sådanne projekter netop er skabt til folk som ham.

 • Smukt og tankevækkende. Jeg er storslem hvad angår at håne min egen krop, men vi arbejder hver dag på at blive gode venner. Det er en familiesvaghed, men håber det lykkedes at bryde mønsteret 🙂

 • Hvor er det virkelig en fed billedserie. Det er jo helt utroligt, hvad den rette holdning kan gøre! Og hvor er det virkelig fedt, at der er så mange forskellige folk – det giver et rigtig godt og realistisk billede af, at alle faktisk kan se sådan ud på billeder 🙂

 • Kære søde Miriam, du er sjov, klog og har god humor. Så vil ikke være hende den nederen, men please overvej at droppe ordet “neger”. Det er ikke sjovt, pænt eller – for den sags skyld – den rigtige betegnelse. Jojo så fik man det ud:) (ps god artikel: http://www.information.dk/485054) Og tak for en god blog!

 • Fed fotoserie. Jeg bliver bare nødt til at bemærke 'the bushes' … Om man er til dem eller ej, så er det satme nogle vilde nogen, der bliver vist frem. Fascinerende!! 😀

 • Jeg tænkte faktisk over det, da jeg skrev det, men det var helt ærligt det pæneste ord, jeg kunne komme i tanke om. I artiklen siger de, det er racistisk, men sådanne konnotationer forbinder jeg ikke med det – det var derfor jeg valgte at bruge det. Det var simpelthen det eneste ord, jeg kunne finde, der beskrev den gruppe mennesker, jeg ville beskrive.I artiklen bruger de betegnelsen “sort”, men det er jo en fordanskning af det amerikanske “black”. Det har jeg aldrig nogensinde hørt nogen bruge i Danmark. Ellers er vi ude i noget med mennesker af afrikansk afstamning, men den dur jo heller ikke, for det er jo ikke alle med mørk hudfarve, der stammer fra Afrika. Hvad er den rigtige betegnelse?

 • Haha, jeg kan altid blive fascineret af, hvilken “frisure” folk vælger dernede… Var faktisk mere overrasket over ham den lidt ældre herre, der var HELT bar. Den havde jeg ikke lige forudset!

 • Har du aldrig nogensinde hørt betegnelsen “sort” i Danmark? Min omgangskreds og jeg bruger ikke andet, troede det var en meget almindelig betegnelse.
  Det er ikke for at piske en racedebat op 🙂 Ligesom dig forbinder jeg heller ikke personligt “neger” med andet end en deskriptiv raceklassifikation på samme måde som kaukasier, semitter, inuitter osv. Men jeg respekterer og forstår, at der er andre, der ikke har det på samme måde og bruger derfor selv “sort”.

 • Jeg kan helt ærligt sige, at jeg aldrig i mit liv har hørt nogen bruge “sort” i den forbindelse, men det kan da godt ske, det er det, “man” siger. Jeg aner det vitterligt ikke. Det er jo ikke, fordi det er noget, man ofte diskuterer… Som regel bruger man vel folks hjemland som betegnelse. Person af “xxx” baggrund og sådan, men den gik jo ikke rigtigt i indlægget. Men altså, i min omgangskreds bruger vi “neger”, og det er ingenlunde ment racistisk. Det bruger folk, jeg kender, med en anden hudfarve også. Umiddelbart ville jeg selv synes, “sort” havde mange flere racistiske konnotationer. “Lille, sorte Sambo” og alt det der… Men helt ærligt, det er eddermame heller ikke nemt at finde ud af, hvad der er politiske korrekt efterhånden. O_O

 • Jeg var i øvrigt slet ikke klar over, at der var nogen, der opfattede “neger” som et racistisk udtryk. Lidt forældet, måske – det var vist det, man sagde i 90'erne, men der er aldrig nogen, der har påtalt det før. De fleste, jeg kender, med den omtalte hudfarve, siger neger om sig selv… Men så lærte jeg også noget i dag. 😉

 • Jeg mente det ikke anklagende overhovedet 🙂 Og det sidste kan vi godt være enige om – tror også det afhænger af personen. Et eller andet sted er det nok også lige meget, så længe man er klar over, at der ikke er en racistisk hensigt, ud fra tonefald og kontekst i det hele taget. Ord er jo bare ord, det er måden vi bruger dem på, der giver dem en ladning.
  (Uh, har lige brugt 10 minutter på at finde en video hvor en eller anden celebrity siger knap så appealing ord på en udfordrende måde, og ordene får en helt anden konnotation, bare lige for at illustrere min pointe. Desværre må jeg meddele, at mine google skills ikke rækker så langt når jeg ikke engang kan huske hendes navn :p)

 • Bang! Nu er det i hvert fald officielt forklaret og undskyldt med eget indlæg. Jeg takker om ikke andet for at blive gjort opmærksom på det. Vi kan ikke have, at jeg sådan ufrivilligt render og er racistisk. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.