Hawaii

Hold kæft, nogle oldschool billeder. Instagram, gå hjem og læg dig!

Såeh, der var det der random facts-indlæg, hvorefter jeg lovede at flashe lidt Hawaii-loooove “en af dagene”… Hvilket så bliver nu. To måneder senere. Ahem.

Jeg husker det som en temmelig idyllisk tid, men det er måske heller ikke så nemt andet, når man tager et kig på billederne. Vi var af sted i 1994, hvor jeg var otte år gammel og et ualmindelig grimt barn. Håret gjorde bare alting værre. Vores ophold på Hawaii var en del af en rejse jorden rundt, hvor vi bl.a. også besøgte Australien, Thailand og Nepal. I alt var vi af sted i et halvt år.

Hawaii var det eneste sted, vi reelt boede. Stedet var Kailua-Kona på the Big Island, hvor der befinder sig, hvad der vel bedst kan betegnes som en international højskole. Der tilbragte vi tre skønne måneder med skolegang (også for min søster og jeg, der hurtigt måtte tilegne os nogle engelskkundskaber!), pandekager og pomfritter til morgenmad (stort for en otte-årig!), huse på stolper, vulkaner, vandfald og uendelige strande.

Jeg prøvede at finde et billede af en af de såkaldte black sand beaches, men det lykkedes mig desværre ikke. Det er meget simpelt en strand, hvor sandet er af lavasten, hvorfor det er helt sort og bliver røvvarmt i solen. Man var decideret nødt til at løbe ud i vandet for ikke at brænde fødderne.

Derudover husker jeg snorkling som en kæmpeting. Smukke, smukke fisk alle vegne, inklusiv Hawaiis statsfisk humu humu nuku nuku apua’a(!!). Nårh ja, og så skulle man snorkle iført specielle badesko, hvis man nu skulle træde på en særlig slags giftig fisk, der holdt til nede på havbunden. Danmark er så fesen på farlige dyr-området…

Om jeg drømmer om at komme tilbage? Hells yeah!

PS: Jep, blomsterkranse er for real en ting på Hawaii. Som i, du får dem udleveret i lufthavnen og i tilfældige butikker. Det er ikke kun på film, det er sådan. For en gangs skyld.

Kommentarer (19)

 • SEJT! Vil vildt gerne til Hawaii (og cirka 137 andre steder) Tror det er for mange dårlige (på den helt perfekte så-dårlig-den-er-god agtige måde) Elvis film, der har slået drømmen om hawaiianske strande fast i mit hoved. Suk!

  Og jeg husker pandekager til aftensmad som værende en rimelig stor ting for mit unge (stadigt gældende) jeg! #nårfarlavermaden

  Tomlen op for kaninørerne btw 🙂

 • Åh, de kronede forældreorlovsdage i midt 90'erne – vi var også afsted i et år og det var aldeles fantastisk. Men vi kom ikke til Hawaii og det var da en fejl for det ser dælme dejligt ud! Dine 8-årige krøller er da ikke til at stå for!

 • Hold nu op, hvor ser det fantastisk ud! Hatten af for dine forældre at rive et halvt år ud af kalenderen og tage på sådan en tur med børn. Det virker som om I har fået nogle helt uforglemmelige familie-oplevelser sammen (og billeder ikke mindst).

 • Ej, hvor ser det helt utroligt fantastisk ud! Jeg bliver helt misundelig 🙂 Hvor fedt, at dine forældre tog chancen, og sådan tog jer med ud på eventyr – det er jo virkelig en gave for livet!

  Har lige fundet din fine blog – og glæder mig til at følge mere med fremover 🙂

 • Kan ikke forstå jeg først har set det her nu (har læst din blog on/off i flere år, før jeg fik bloglovin')!
  Jeg har selv været udvekslingsstudent på Hawai'i, for helt ærligt, hvem gider til Texas som alle de andre? 😉 Det er jeg glad for, at jeg gjorde! Det er virkelig en spændende oplevelse både på godt og ondt – jeg oplevede for første gang nogensinde hvordan racisme for alvor føles, men samtidig har jeg aldrig mødt så åbne mennesker som jeg gjorde det år.
  Jeg kan kun anbefale alle at tage derhen (som turist er det sjældent at opleve racisme, det er mere hvis man rent faktisk bor der) og især hvis man tager mig med tilbage!

 • Og jeg vil lige tilføje, at blomsterkransene ihvertfald bliver givet ud ved særlige lejligheder såsom fødselsdage, diplomer, teater forestillinger og i særdeleshed ved graduation. Der er det nærmest et status symbol – jo flere kranse man får, jo mere populær er man. Faktisk bliver mange så overdynget med kranse, at deres hoveder forsvinder helt, det er virkelig sjovt at se! Prøv med google, for det er altså morsomt! 😀

 • Ej, hvorfor har jeg ikke set det her indlæg før?!? Sidder nu er og er lidt små-muggen over at min far (og mor) valgte sommerferie vikariater i Skelefteå i stedet for forældreorlov på Hawaii i 90'erne selv om rundt knækbrød og Kalles Kaviar da også er lidt eksotisk agtigt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.