Bloggervaner, jeg ikke forstår…

Nu har jeg både en og to gange råbt op om mærkelige modetendenser, flere af hvilke er opstået lige her i blogland, så jeg finder det kun passende denne gang at udtrykke min undren over spøjse vaner, der florerer i selv samme miljø. Som altid er jeg klar over, at – selvom jeg ingen navne nævner – der nok er et par tæer, der bliver trådt på, men forhåbentligt er selvironi ikke helt fremmed for de, der føler sig ramt. 😉

1. At poste billeder af mennesker i sit liv, i særdeleshed børn, og så sløre eller på anden måde camouflere deres ansigter. For det første: Hvis I ikke ønsker at vise visse mennesker frem på bloggen, så lad være med at poste billeder af dem overhovedet. Det er vel en fair sag med en enkel løsning. For det andet: Hvad er det helt præcis, I er bange for, jeres læsere vil gøre: Kigge ned i hver eneste barnevogn, de passerer, og når de så spotter et ansigt, de kender, skrige ned i hovedet på barnet: “OMG, du er totalt min yndlingsbloggers nevø, giver du ikke en autograf?!”

2. Misbruge basistøj. Jesus Kristus af Nazaret, hvor kan jeg blive træt af bloggeres fablen om basistøj. Bevares, basistøj er en nødvendighed, men har jeg totalt misforstået noget, eller køber man ikke basistøj, så man har noget lidt neutralt at sætte sammen med sine mere specielle stykker tøj? Hvorfor forekommer det mig så, at uendeligt mange bloggere efterhånden ikke går i andet end variationer af det samme outfit sammensat af basistøj? Er det ikke meningen, de skal inspirere med deres outfits?

3. Konstant opfordre folk til at følge med på Bloglovin. Jeg forstår det på sin vis godt. Som blogger er der få ting, der gør mig gladere, end når et nyt menneske har besluttet, at min blog er interessant nok til at læse på fast basis. Men søde blogger: Hvis dine læsere rent faktisk bruger Bloglovin og rent faktisk kan lide din blog, så følger de dig nok helt automatisk. At du spammer med “HUSK NU AT FØLGE MIG PÅ BLOGLOVIN!!” i tide og utide, ændrer nok ikke nogens mening drastisk…

4. Glansbilledeliv. Enkelte bloggere gennem tiden har jeg simpelthen valgt at holde op med at følge, fordi jeg kom til at kaste lidt op i munden af deres vidunderlige, perfekte liv. Aldrig ligger de bare under dynen og æder chips og ser fjernsyn. Aldrig har de en trist dag, hvor selvtilliden er i bund. Aldrig skændes de med deres forældre/venner/kærester. Jeg er ikke god med facader, og jeg gider ikke læse candyfloss-blogs. Jeg vil mærke et rigtigt menneske bag indlæggene.

5. Kommentar-dobbeltmorale. De fleste bloggere oplever vel, at aktiviteten i kommentarfeltet svinger lidt fra tid til anden. Men ligefrem at lave et indlæg, der hedder noget i stil med: “Kan I slet ikke lide mig mere??” (sagt med Chip fra Skønheden og Udyrets stemme), når man aldrig selv tager sig tid til at lægge en enkelt lille kommentar på andres blogs, det er eddermame at være blevet forvænt.

6. Nægte at tage imod feedback. En anden og noget mere moden måde at håndtere en mangel-på-indhold-situation i kommentarfeltet er at skrive et indlæg, hvor man lige ud spørger sine læsere, hvad de savner eller gerne vil se mere af på bloggen. I princippet er det en rigtig fin måde at gøre tingene på – hvis man vel at mærke også tager kritikken til sig. På det seneste ser jeg flere og flere af den type indlæg, hvor det virker, som om indlæggets egentlige formål er at høste du-er-helt-perfekt-og-skal-slet-ikke-lave-noget-om-kommentarer frem for egentlig at høre læsernes mening.
Som nogen af jer måske ved, var jeg endda ret heftigt oppe at diskutere med af de store drenge piger (som skal forblive anonym) for lidt tid siden, fordi det netop forekom mig, at ros var fint, og kritik naturligvis var forkert. Altid. Hvis man ikke ønsker at lytte til sine læsere, så er det jo heldigvis et frit (blog)land, så skal man bare ikke bede om deres mening…

7. Artomund. Jeg har brokket mig over det før, og det er et tilbagevendende problem. Hold nu op! Hold nu op med den skide trutmund! Der er ikke nogen, der hopper på, at I ser sådan ud naturligt, og I ligner små piger, der prøver at se voksne ud foran mors store make-up spejl. (Og ja, jeg snakker stadig også til mig selv her. Fuldevaner er svære at slippe af med!)

Tid til med- eller modbrok. Er I enige? Er I uenige? Har I set, jeg har bukser på på billedet??

Kommentarer (71)

 • jeg ville blive bange hvis jeg så et barn som lignet dem du viser … jeg smiler her … 🙂

  og så fik jeg et stort smil på :))) da jeg sad og læste det du skriver, mens jeg sidder og nikker og smiler lidt mere 🙂

 • Er mega meget enig i det hele 🙂

  Personligt orker jeg ikke bloggen Firs og fornærmet mere. (Læs: orker ikke: kedelige dagens, opdateringer hver 3. dag, jeg har så travlt på kontoret,-og nu skal jeg ud i forstæderne, hvis I siger mig imod bruger jeg min Skole-lærer-inde attitude, og så skal I blive irettesat med nedladende tone som bonus)

  Hvis man er så bange for at dele ud af sig selv, hvorfor har man så en blog??

  God weekend 🙂

 • 2, 3, 5 og 6!!! Hooold nu op hvor det da også irriterer mig grænseløst (i nr. 3 er de også VIRKELIG gode til at reklamere med deres facebookside eller instagram… stop dog!), og jeg hader at det er de færreste som tager godt imod kritik og de svarer altid rigtig flabet tilbage til folk som faktisk tager sig tid og energi på at følge deres blogs (synes dog mest det er de unge bloggere som tager kritikken meget personlig, selvom det oftest er spørgsmål eller ment godt). I couldn't agree more!! Please please pleaasee fortæl hvilken blogger du snakker om, vil hjertens gerne vide om vi tænker på de(n) samme! 🙂

  Elsker at du altid er så ærlig og straight forward i dine indlæg, det er rart for en gangs skyld. <3

 • Jeg er enig i alle punkterne. Jeg er glad for at have opdaget din blog for det er så befriende at der (endelig) er en der kalder er skovl for en skovl og ikke bare løber med strømmen – tak for det!!
  Jeg orker ikke indlæg som:
  -Undskyld det er så længe siden jeg har blogget – det er din blog og dig der bestemmer hvor ofte du blogger…. Skriv når der er noget at skrive og ikke fordi man føler man skal…. Man skriver vel for sin egen skyld og ikke for læseren (eller det var vel sådan det startede)
  -Sneak peak indlæg…. De irriterer mig så meget.. Er det bare for at få antallet af indlæg i vejret man vælger at sende sådan et indlæg afsted???
  -Konkurrencer – det er fint nok en gang imellem men come on, de er overalt!!

 • Jeg er helt enig med dig! Er selv kommet lidt på tværs med en blogger her for nylig, fordi hun slet ikke kan tåle kritik. Straks man siger noget andet end “Hold da op, hvor er du smuuuuk. Jeg vil være som dig. Dit liv er perfekt. Giv mig di hår”, så er det kun få bloggere der kan håndtere det. Hende jeg kom til at skrive en kommentar med, hang mig straks ud på Instagram, hvor hun søgte ros, opbakning og 'røvslikkeri'. Min kommentar var ikke engang en sviner eller noget negativt, bare en kommentar.
  /Laura G.

 • Bær lige over med mit sprog, tastefejl, osv. Det irriterer mig ligeså meget som det irriterer dig, men skriver fra lånt iPad 😉 Blev nødt til at kommentere på dit indlæg med det samme.
  /Laura G

 • Aj, men jeg er så enig! Og så er jeg meget enig med Anonymen kl. 20.38 om de dér sneak peak indlæg! Jeg kan godt klare at vente et par timer på det fulde outfit.

 • Amen, amen, amen! Og jeg skulle lige til at brokke mig over de sneak peek-indlæg også. Specielt dem, hvor man rent faktisk ser hele outfittet i selve smugkigget… Nu vi er ved outfits, er det nu virkelig nødvendigt at poste 4 billeder, med præcis samme pose? (nej)
  Og nuu vi er i gang, kan vi også tage den med de sponsorerede indlæg, der ikke er angivet som det. Hamrende ulovligt, og møgirriterende fordi jeg jo lurer den alligevel, og bloggeren mister din troværdighed.
  Og vi ved også godt, hvordan det foregår, når man vil købe noget: 1) Jeg overvejer at købe. 2) jeg har købt! 3) Uh se, en pakke, hvad kan det mon være? 4)Pakken pakket ud. 5) Outfit.
  Og se bliver jeg også deprimeret over det der %¤#§* Instagram. Jeg har ikke en smartphone, men jeg er da lige så nysgerrig som alle andre. Suk.

  …og så tror jeg bare, jeg stopper, jeg har ellers en hel masse andet som kunne gøre mig uvenner med det meste af modeblogger-blogland 😉

 • Nu kom jeg også til at kaste lidt op i munden, mest fordi jeg er så enig med dig, eller fordi jeg har spist forkert. Det må være fordi jeg ikke får sponsoreret nok besøg på cafeer og restauranter.

 • Jeg er så enig med dig! Især nummer 1. Har aldrig fattet at man ligger billeder ind af andre mennesker (isærdeleshed børn) og slører ansigterne. Så hold dem da væk! Ligeledes kan jeg slet ikke snuppe indlæg ala “please følg mig her og her” eller “hvorfor kommenterer I ikke???” Og så sneak peak indlæg – kan slet ikke have dem. Hvem er de interessante for?????

 • Jeg er helt enig med dig. Jeg kan især godt lide blogs, hvor bloggeren ikke er bange for at vise de knap så perfekte sider af livet. Det gør det mere menneskeligt og kanp så rosenrødt. Jeg forstår heller ikke, hvorfor overhoved at vise billeder ud af nogen, når man alligevel slører deres ansigter. Så lad dog være med at vise billederne!
  Sneak peak indlæg er så irriterende! Hvorfor overhoved bruge tid på det, når det alligevel er et sneak peak?

  /Christiane

 • Jeg er vild med dit sure opstød, da det sætter ord på de ligeså sure af slagsen i mit hovede. Tak for et-super-dejligt-indlæg-hvor-du-ikke-behøver-at-lave-noget-om-og-da-slet-ikke-opfordre-til-at-man-følger-på-bloglovin. Selvironien er fanstisk.
  God weekend!

 • 'Som det ser ud lige nu, er det ikke muligt at oprette en konto på Instagram via vores website. Du er nødt til at oprette en konto via app'en til Apple eller Android' – min indre stalker blev ellers lige helt vildt glad, suk. Men tak for tip!

 • Har ikke så mange tilføjelser, ville bare lige smide et thumps up for skarpe observationer og et sejt indlæg, der gør, at jeg fremadrettet er fast læser 🙂

 • Hej Miriam. Med det brokke-indlæg, der oser så meget af selvironi, er jeg da nødt til at trumfe, ved at følge dig på Bloglovin'. Alt andet ville være forkert! Laver du ikke også en Facebook-blogside, hvor du deler ud af mange flere tips, rabatkoder og sjove billeder fra byen;-)
  /Signe

 • 2,4,5 og 7 er jeg SÅ enige i. Jeg læser faktisk næsten ikke blogs mere, fordi jeg efterhånden synes det hele er blevet candyfloss blogs! Den med basistøjet er jeg virkelig også enig i, man skal jo efterhånden havde dårlig samvittighed, hvis man vælger at gå amok i H&M's udsalgsafdeling – det er jo ikke en sort top til 1000 kroner, du går derfra med. Pffff, jeg orker ikke det der med den 'perfekte basis gaderobe'. For helt ærligt, det er sgu da kedeligt?

 • Hej Miriam 🙂 Jeg er stort set enig i alt du skriver – men! Den der med candyfloss-blogs er jgg ikke helt enig i – delt fordi jeg nok selv har en og dels fordi at jeg synes det er ganske udmærket. Som det også en gang blev diskuteret inde hos Sidsle og Lasse, er det jo ikke alt, man vælger at lægge ud på sin blog og det er der jo oftest gode grunde til. Når man kigge inde hos mig, kunne man godt tro at jeg lever det der candyfloss-liv, til trods for at jeg selvfølgelig ikke gør det – men jeg har bare slet ikke brug for at dele ud af privaten og ærge mig over ærgerlige ting til folk jeg slet ikke kender. Og på samme måde har jeg det ganske fint med at andre bloggere sorterer det dårlige fra, når de skal blogge, jeg mener, hvilken ret har jeg til at snage i deres privatliv, hvis de ikke har lyst til at jeg gør det? 🙂

  Knus fra Marie

 • Jeg er enig i hele lortet 😉 Specielt var jeg vild med dine kommentarer i den dialog du havde med den fine & fornærmede blogger hi hi.

  Behøver jeg at sige, at jeg elsker din blog og andre der ikke er for korrekte til, at dele ud af livet som det nu engang er. Glansbilleder er noget børn samler på, glansbillede / candyfloss livet det eksisterer sku ikke (ihvertfald ikke 365 dage om året)

  Hilsen fra Malene
  PS. hils lige ham den lækre grå fyr med jelly-bean-tæerne)

 • Du har ret… -og især i den med, at hvis man beder om folks kommentarer, så må man tage det sure med det søde. Jeg er nok mest til de “mindre” blogs, hvor jeg oplever der er et rigtigt menneske bag. Hvis jeg trænger til candyfloss life, så ser jeg en serie i stedet for at læse blogs.

 • Vi blogger alle sammen paa forskellig vis og bruger det som vi nu hver isaer synes goer noget for os. Om andre saa synes det er i orden eller om de braekker sig lidt i munden over det, kan vel ikke blive et helt stort problem..
  Det jeg proever at sige her er ikke at jeg ikke er enig i de fleste ting du skriver, men at man skal huske at respektere andres maader at goere ting paa ogsaa selv om man ikke noedvendig vis er enig. Og det er jo som du siger et frit (blog)land vi lever I saa er man helt uenig eller bliver stoedt af noget, saa kan man heldigvis vaelge at smutte og sige, Nej det her vil jeg ikke bruge tid paa.
  Om de her personer vaelger at vise deres boern uden ansigter, eller om de kun gaar i basistoej osv osv, kan vel ikke oedelaegge meget i andres liv!?

  Jeg er selv ikke saa aktiv som blogger, da jeg simpelthen ikke kan finde tiden til det, men laeser gerne med naar jeg kan se der er overskrifter jeg finder interessant.
  Saa tak for kigget.. ;o)

 • Jeps, Facebook og Instagram ryger i samme kategori. I vil gerne have følgere, vi har fanget den!

  Jeg må vist hellere lade være med at hænge nogen ud offentligt, men hvis du er ved at dø af nysgerrighed, så send mig en mail. 😉

 • Det er bestemt smag og behag, jeg synes bare personligt ikke, man kan regne med at blive en kæmpe inspirationskilde på den måde…

  Jeg kigger forbi. 🙂

 • Åååh, flere gode pointer! Sponsorerede indlæg driver mig generelt til vanvid, når det er de samme ting, der spammes med på alle blogs. Nej. Jeg bliver ikke mere tilbøjelig til at købe på den måde. Tværtimod.

 • Jaaaaa! Sneak peeks er virkelig bizarre. Jeg ved godt, hvordan du ser ud. Og nej, jeg kommer ikke til at gå hele dagen og glæde mig til at få afsløret resten af dit outfit! 😀

 • Nemmerlig. Det handler selvfølgelig om personlig stil, og jeg er da heller ikke just den mest banebrydende på den front, men jeg forsøger trods alt at variere mig lidt…

 • Vi glemmer indlæg “se mig jeg har veninder og vi går på café” medhørende et billede af veninden, bloggeren selv og så eventuelt et af kaffen, gerne flere hvis det kan lade sig gøre.

 • Hej Marie. Tak for din fine, velovervejede kommentar. Jeg læser faktisk selv din blog og mener bestemt ikke, den tilhører candyfloss-kategorien. Du er en af de få, der kan prale af at have en mere eller mindre rendyrket modeblog, hvor den type blog, jeg her beskriver, er de blogs med stor vægt på bloggerens privatliv. Det handler måske heller ikke så meget om, at man detaljeret skal dele sine nedture, som det handler om ikke at tvære ens urealistisk perfekte liv i hovedet på folk, når alle ved, livet ikke er sådan altid. 🙂

 • Det virkede nu også til, at der var flere, der havde haft samme overvejelser som mig lige i den diskussion, og det er jo mægtig rart ikke at sidde med lorten selv! 😉

  TAK for de dejlige ord, og Frank siger hej tilbage! 😉

 • Jeg læser begge dele, men jeg synes generelt, de små (eller i hvert fald nyere) blogs har mere gejst og originalitet at byde på. Der bliver lagt mere end bare tid i dem.

 • Jeg mener nu heller ikke, jeg udpensler det som værende et stort problem. Hvis jeg reelt frådede om munden af vrede over det, så var jeg nok bare holdt op med at læse de “skyldige” blogge.

  Jeg respekterer skam andres måde at blogge på. Dette er en række oberservationer, jeg har gjort mig efter lang tids bloglæsning, og mange blogge passer ind under flere punkter. Det fandt jeg interessant, derfor dette indlæg. Som du kan læse på kommentarerne, er jeg ikke den eneste, der har gået med disse tanker, og det hele er skrevet med en vis portion humor og selvironi – da jeg fx selv har en tendens til det sidste punkt.

  Nej, deres bloggevaner ødelægger bestemt ikke mit liv, men det forundrer mig, og jeg skriver ofte om ting, der forundrer mig på bloggen. Det er på ingen måde ment som en krigserklæring. 😉

  Tak, fordi du kiggede ind. 😉

 • Haha spot on! Elsker dit indlæg, det er så sandt!

  Gider ikke nævne nogle navne, men er selv stoppet med at læse nogle af de blogs, fordi jeg simpelthen ikke magter at se det samme dagens om og om igen, hvor det bare er en anden farve t-shirt, og vupti! Så er man modeblogger! Kedeligt 😀

  I'm a fan now! Så vil følge din blog i fremtiden 🙂

 • Åh Miriam! Spot on as usual!! Du har hermed fuldt mandat til at slå mig i hovedet, hvis jeg på noget tidspunkt får Arto-, sneak-peek-, eller candyfloss-tendenser!

 • ^what she said^

  ps. gør mig nok selv skyldig i nogle blogger klichéer som cafebesøg med veninde og flere billeder af samme outfitpose (jamen når der endelig bliver taget et godt billede af mig, skal det DÆLME også på bloggen!), candyfloss-liv (har ingen busker på nu og mit hår er SÅ fedtet at min hovedbund ikke kan ånde, og jeg har ikke lavet en skid på mit speciale endnu, som ellrs var planen for i dag. Ups).

 • Og så kan jeg tydeligvis ikke stave… blogger-klichéer i ét ord, bukser ikke busker, og så får du her en håndfuld kommaer, som jeg åbenbart var doven til selv at sætte ,,,,,,,

 • Åh, hvor er jeg glad for, at jeg lige faldt over din blog – at se alle mine frustationer på skrift uden jeg selv skulle sidde og skrive dem ned er da lækkert og befriende!

  Er totalt optaget af din ærlighed, og jeg synes din blog er SUPER spændende.. og jeg har derfor tilladt mig selv at følge sig :O)

  Har selv for nylig startet en blog, og det vil glæde mig, hvis du vil kigge forbi!
  Shitoglouisvuitton.blogspot.dk

 • Man må godt candyflosse den lidt ind imellem, hvis man kun skriver om, hvor forfærdeligt livet er, så bliver heller ikke verdens fedeste blog, tror jeg ikke. 😉

 • Juhuu!!
  Fik din blog anbefalet af en veninde efter at jeg havde siddet og brokket mig over manglen på gode blogs. Jeg har længe været træt af især modeblogmiljøet. Alt for meget af det samme og alt for meget skjult reklame.
  Din er blog er virkelig forfriskende og jeg er vild med det her indlæg! Jeg giver dig ret i alle punkter!
  Du har hermed fået et bogmærke og en fast læser 🙂

 • Hej Miriam,

  Fik tilsendt link af en sød læser til dette indlæg – Faktisk et meget LOL indlæg, du har skrevet, grinede da.

  I øvrigt altid dejligt at se at folk er superkonstruktive og ikke særlig nedladende i deres kommentarer efterfølgende..

  Ps. Var vores diskussion virkelig så “heftig”?! Jeg opfattede det slet ikke sådan. Må være rimelig hårdhudet efterhånden!

 • Hej Kia. Lækkert navn, dér. 😉 (Det er vitterligt først lige gået op for mig nu, at bloggen “Firs og fornærmet” var et pun på din blog, og at den findes ikke i virkeligheden. Kæft, jeg er ren retardo. O_o)

  Folk er pissenedladende, men det synes jeg personligt også, der skal være plads til ind imellem. Du har selv engang kommenteret, at jeg smider om mig med komplimenter til højre og venstre, og det er jo sandt, så engang imellem spasser jeg helt ud, som her. Som sagt er det dog skrevet med et glimt i øjet fra min side, jeg skal dog ikke kunne udtale mig på de andres vegne. 😉

  Nej, diskussionen i sig selv var vel egentlig ikke udpræget heftig, det var sådan set mere det, at jeg ikke syntes, en diskussion var passende lige der. En samtale, måske, men ikke en diskussion, og det var det, det blev. Men den har vi jo taget. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.