Serieanbefaling: Girls

Der har været en del hype om denne serie, og jeg vidste, jeg på et tidspunkt, når alle mine faste serier gik på ferie, ville sætte mig ned og give den en chance… Men jeg havde ikke regnet med at blive så forelsket i den, som jeg gjorde.

Essentielt er der tale om en serie, der er det rene anti-Sex & the City. Og det tiltaler mig ikke i teorien, da jeg selvfølgelig er bragende SATC-fan, men i praksis fungerer det bare super godt. Vi følger fire nogle-og-tyve-årige piger, der bor i New York og, modsat New Yorker-kvinder i alle andre serier, ikke har styr på en skid. De får penge af deres forældre for at kunne betale husleje, de er jaloux på deres veninders kærester, de skændes og bagtaler hinanden, de finder sig i pis fra fyre, fordi de er forelskede; kort sagt er de rigtige piger og ikke den slags jeg-har-tjek-på-alting-type, som bliver fremstillet andre steder.

Der er tale om en komedie-drama, og komedie-delen er ikke haha-humor, men mere tørre kommentarer, akavet sex og pinligheder á la mine Bridget-indlæg. Det bliver aldrig over the top, Klovn-agtig pinligt, for det synes jeg ikke er sjovt, de formår på en eller anden måde at kreere en balancegang, der bare fungerer.

Seriens hovedperson, Hannah, bliver spillet af Lena Dunham, som hverken er udpræget køn eller slank, til gengæld har hun fantastisk komisk timing, har ikke noget imod at være nøgen on camera pænt tit, og så er det i øvrigt hende, der har skabt serien.

Der er faktisk kun to ting ved Girls, jeg ikke bryder mig om: 1. Der er kun sendt 9 afsnit indtil videre, og serien er ikke kommet til DK endnu. 2. Lena Dunham minder mig usandsynligt meget om Kelly Cutrone, og hende kan jeg ikke fordrage!

Kommentarer (4)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.