Ta-da! Verdens højeste kage!

I går fik jeg gevaldigt lyst til noget sødt, men det var møgvejr, og når det er møgvejr, er der rigtig langt i Fakta. Også selvom der ikke er. I ved, hvad jeg mener. Så jeg googlede lidt rundt i stedet og fandt en nem opskrift på en chokoladekage, jeg havde alle ingredienserne til i køkkenet.

Jeg ved ikke, om jeg er blevet vant til at spise flade kager á la brownies og derfor ikke kan genkende en kage på almindelig størrelse længere, men jeg synes virkelig, det blev en imponerende høj kage. Altså jeg var slet ikke i nærheden af at kunne gabe over den. Men den smagte rart.

Det er ikke sådan det store gastronomiske vidunder, men en virkelig fin hverdagskage. Du skal bruge (jeg lavede halv portion, da det så lidt voldsomt ud til én person Med kagens højde in mente, skulle jeg måske have lavet kvart!):

250 g blødt smør
350 g sukker (ca. 4 dl)
4 æg
500 g hvedemel
4½ tsk bagepulver
1 dl kakao
3 tsk vaniljesukker
3 dl mælk

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dejen godt ind imellem. Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Hæld dejen i en lille smurt bradepande (ca. 25 x 30 cm), og bag kagen nederst i ovnen på 175 grader i ca. en time.

Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.