Fish cakes med laks og grøntsager

Dele af denne opskrift – eller det meste af den faktisk – er tyvstjålet fra Mira Arkins madblog, som er dejlig, dejlig. Hvis I ikke kendte den før, så gør I det nu, og det bliver I glade for!

Til 2 personer skal bruges:

300 g. kolde, kogte kartofler
225 g. fersk laks
Et halvt broccoli-hoved, kogt
En pastinak eller et par persillerødder, kogt
3 forårsløg
1 æg
2 spsk mel
salt & peber

Neutral olie (fx solsikke) til stegning, citron til servering.

Mos kartofler, broccoli og pastinak groft – der skal være klumper i, så kagerne får tekstur. Skær laksen i tern med størrelse efter behag.

Tilsæt hakket forårsløg, æg, mel samt salt og peber. Rør sammen til en fars – men ikke for længe, så bliver massen for fin.

Form med en spiseske ligesom frikadeller og steg i neutral olie ved svag til middel varme i ca 5 min på hver side. Rør ikke for meget ved dem, da de nemt går i stykker i starten.

Server med citron og hvad du ellers lyster – her blommetomater. Rygtet vil vide, at de også er super med remoulade på en rugbrød dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.