Anbefaling: Coco Chanel film
Nej, det er ikke Coco før Chanel, og nej, det er heller ikke den med Mads Mikkelsen. Faktisk troede min mor og jeg, at det var førstnævnte, da vi købte den (til 25 kr. i Stereo Studio!), men nu er jeg helt glad for, at det ikke var. Det er i stedet den ikke-så-hørte-om version fra 2008 med Barbora Bobulova og Shirley MacLaine som henholdvis unge og ældre Coco Chanel.

Filmen er næppe en multi-milliard produktion, men det lægger man ikke mærke til. Den er lang – 3 timer – men heldigvis i to dele, så man kan se den ad omgange, som jeg gjorde. Hvis man er Coco Chanel ekspert, er det muligt, at det vrimler med faktuelle fejl, men for en som mig, som vidste ca. lige så meget som den gængse fashion freak, var det et skønt indblik i en legendes liv.

Den dækker alt fra barndom henover hvordan hun fik tilnavnet Coco til kærlighed og den lange vej til opstarten af et modehus. Man lærer Cocos sprælske og let provokerende personlighed at kende, mens hun efter en fiasko af en modeopvisning skal prøve at rejse sig igen. Man bliver via historien forklaret Cocos syn på mode, og hvorfor hun ønsker at ændre kvinders tøjstil i starten af 1900-tallet.

Og sidst, men ikke mindst er filmen selvfølgelig fyldt til randen med modeheroin for en junkie som mig (og jer). Vidunderlige hatte og pelse, skønne kjoler, uendeligt lækre Chanel-dragter. I virkeligheden har jeg lige nu, efter at have færdigset del 2, allermest lyst til at iføre mig tweed-sæt, korte handsker og perler og kæderyge en 15-20 cigaretter. Viva Coco Chanel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.