Yummy Chicken Pie

Jeg fik rigtig fin respons på min sidste opskrift, så her får I en til. Det er en überlækker kyllingetærte, som nemt kan gøres mere eller mindre sund alt efter hvilket humør, man er i. Her er fx brugt cremefine i stedet for en federe fløde, men der er også brugt butterdej, hvor man ellers kunne bruge en grov tærtedej. Denne er også uden bacon, som ellers også giver et ekstra lækkerhedspift.

Til præcis denne tærte skal du bruge:

1 pakke butterdej
3-500 gr kylling efter behov (helst ikke bryst, da det nemt tørrer ud)
Gulerødder
Broccoli
Rødløg
Frisk timian
2 dl cremefine
Olivenolie
Salt&peber

Tag først butterdejen ud af køleskabet/fryseren. Den skal helst være stuetemperatur, når den rulles ud. Skær løg, broccoli og gulerødder ud. Gulerødderne skal være i forholdsvis tynde skiver, da de er længere om at tilberede. Jeg har efterladt skrælden på for vitaminernes skyld.

Grøntsagerne vendes med rå kylling skåret i mundrette størrelser, hakket timian og en god sjat olivenolie. (Alternativt kan en anden krydderurt som persille eller rosmarin bruges.) Krydr godt med salt og peber.

Rul butterdejen ud og dæk en tærteform med det meste af den. Hæld fyldet i.

Læg låg på tærten med det sidste butterdej, og skær et hul i midten på størrelse med en femmer.

Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min. Åbn derefter ovnen og hæld cremefinen ned åbningen i låget. Bag videre i 10-15 min. Lad tærten hvile i fem minutter.

Bon appetit! Jeg spiste min med nye tomater med salt, peber og citronsaft.

Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.